DOBRY DEN
MOJ MANZEL MA VELKE PROBLEMY S DYCHANIM.ZISTILI MU TERAZ ASTMU.MA NAROK NA INVALIDNY DOCHODOK?
Astma, narok na invalidny dochodok
Pri astme asi tazko.Ja som sa tiez informovala,ale bolo mi povedane,ze narok nemam.A to mam tiez problemy aj so srdcom.
moj stryko ma astmu a je len na polovicnom inavlidnom dochodku...
no myslim, ze ho tvojmu manzelovi neuznaju, pokial nema aj ine zdravotne problemy. moja mama je tiez astmaticka, prekonala zopar slabsich infarktov, asi 3x emboliu pluc, ma problemy s cievami a neuznali jej ho. mne ho uznali len preto, lebo mam myopaticky syndrom a svaly mam tym oslabene zhruba o 40 %. ale nie som na vozicku. poznam vozickarov, ktorym invalidny dochodok neuznali. neviem, podla coho uznava komisia invalidny dochodok. skus sa informovat. ale si myslim, ze kvoli astme invalidny dochodok neschvalia. to je aspon moj nazor.
poznám vela astmatikov a málokto z nich má invalidný dôchodok..Závisí to od ťažkostí,teda pri bežnej astme nie je narok,pokial však vyžaduje kyslík ako súčasť liečby-zistí sa vyšetrením obsahu o2 v krvi,je možneé požiadať o inv.dôchodok.Ale to naozaj musí posúdiť dr.
to musi posudit komisia, opytaj sa svojho lekara, kde a ake tlacivo treba poslat (ziadost),