strach z alkoholu

Príspevok v téme: strach z alkoholu
angela85

Ahojte mam strach z toho ked vidim ako niekto z rodiny si chce vypit. vazne sa toho bojim.
volakedy som aj ja chodila do baru a pili sme s kamaratmi, ale to mi vobec nevadilo. Ale teraz mam priatela. nepije skoro vobec. ale ked maju taku spolocnu oslavu, raz za rok s kamaratmi, dvaja tam oslavuju narodeniny a dvaja meniny tak viem, ze sa tam bude pit vo velkom, tak som mu povedala ze tam nechcem ist. vazne ho nechcem vidiet ked ma vypite. asi to mam tak z dectva, ten strach. Bojim sa toho ze tomu prepadne, alebo ze bude nasilny, nielen na mna ale ze sa pobije s niekym inym, i ked on nema vobec take sklony. neviem akoto prekonat a ist spolu von a dat si dva tri pohariky. ja sa normalne vidim ako mu to ratam a staleho kontrolujem.

alebo?

simonella, odvodila som to z mojho okolia, neviem v akom sa pohybujes ty, ale u mna nema nikto agresivne tendencie, dokonca nie su ani vulgarni(klop klop). Preto ma neznepokojuje, ked si priatel vypije, lebo viem, ze sa chce len trochu uvolnit, ked je na to prilezitost.
Mozno preto nemam v okoli takych ludi, lebo neinteligentnym agresivnym muzom sa automaticky vyhybam a neobklopujem sa nimi.

angela85

lebo sa da povedat ze som sa aj vyhybala vselijakym oslavam kde sa malo potencionalne pit, aj ked tam isiel priatel bezomna tak vacsinou nepil. a mozno aj preto som si vsimla ze sme nejako prestali chodit do baru ci na vselijake zabavy, ale mozno je to aj tou zimou :-D aspon dufam

angela85

hlavne som chcela pocut, ze to neni az take divne mat taky strach, i ked tam neni potencionalne nebezpecenstvo toho, ze by sa z neho mohol stat alkoholik, ci byt agresivny. on viem o mojom strachu, aj to akceptuje. len toto maju taku tradiciu s chalanmi a urcite by som nechcela byt furia ktora mu vsetko zakazuje.
ale predsa len si myslim ze bude lepsie ked tam budem s nim, potesi ho to a mozno to ani nebude az take strasne ake to je v mojich predstavach

angela85

muchotravka, presne tak to citim, a nieco podbne sme to mali aj mi doma. len moja sestranica to mala horsie, jej otec je alkoholik. sme rovnako stare a vyrastali sme spolu, takze som to dost prezivala, co jej otec robil jej a jej rodine.

xy:)

angela, myslim, ze na tom nie je nic zle, ja tiez potajme kukam, co moj poloviciak vypije, ked som s nim a pritom pije iba sem tam. skor to horsie dopadne, ked som s nim neni. riesenie neist na oslavu nie je dobre. chod a tiez sa bav, sama si povedala, ze aj ked sa opije, tak nema nasilnicke sklony, tak sa naozaj nemas coho bat. ked pojdes, tak aspon budes v obraze a mozes aspon jemne ovplyvnit, kolko toho popije, nemozes sa dokonca zivota vyhybat vsetkym oslavam.

Simonella

alebo - to odkial mas tie percenta ? praveze ja co poznam chlapov a vypiju si, dokaze ich hoico nastvat a lahsie sa pustia do bitky a su agresivnejsi.. tak nehovor ze len takych 10% ludi..

angela85

to hej, to by bolo najlepsie, tak je to po zvysok roka, ale to by som bola trochu pokrytecka, lebo aj aj si dam rada z casu na cas poharik vinka, mozno tak raz za mesiac, ale mna desi to ze by som videla jeho pit viac.ked mal vypite tak to som ho videla mozno tak 2-3 krat a to sme spolu dost dlho.

house

Alkohol je pliaga clovek porobi veci, ktore potom lutuje, ma vycitky a depresie, ak nevie mieru radsej nepit ani sa nezucastnovat sa ziadnych zurikov.

alebo?

ale to mas len strach z detstva, nemozes ocakavat ze on bude uplny abstinent do konca zivota. 90percent ludi znasa trochu alkoholu normalne(lepsia, veselsia nalada, popripadne utlm), mozno tak 10percent su agresivni, vulgarni a ak vravis, ze tvoj priatel taky nie je, tak sa nemas preco obavat narodeninoveho pohariku. Normalne sa zabav a nemysli na take veci. Ale ak uvids z jeho strany nejaku agresivitu, vulgarnist, tak od neho radsej boc, lebo ak si to mala v rodine, tak mas prirodzene skolny vyberat si podobnych partnerov .

muchotravka

to poznam. Presne taky isty strach mam aj ja o manzela. A pritom som nevyrastala v rodine alkoholika. Otec si niekedy vypil, ale len pri oslave a tak. Nikdy nebol ani agresivny ani vulgarny. O manzela sa napriek tomu bojim, pritom pije naozaj minimalne. Max.2-3 piva, ale len cca 1x za mesiac, ked si ide posediet s kamaratmi. Obcas si otvori vecer, ked pride z prace 1 pivo. Moj manzel o mojom strachu vie a je ohladuplny. Opity bol za 10 rokov len 1x. Ale ja sa aj tak bojim, ci sa to v buducnosti nezmeni...