mam problem s ppp?

Príspevok v téme: mam problem s ppp?
pupava999

Ahoj!Viem ze by som to mala vediet sama..no neviem to posudit,snazim sa najst na vsetko vyhovorku..na zaciatku som chcela len zit zdravo,prestat jest sladke,mastne,smazene jedla,jedla a pecivo z bielej muky,obmadzit mliecne vyrobky-o tom vsetkom som citala ze skodi viac ako pomaha..tuzila som po peknej postave(vzdy som bola stihla,vahu som mala max 53 kg),stale mi na sebe nieco vadi,stale som s niecim nespokojna,tak som zacala aj cvicit,dufala som ze sa mi telo pekne vyformuje a budem uz konecne spokojna..Som si vedoma toho ze nikdy so sebou spokojna nebudem,lebo problem nie je vonku-v mojom vyzore,je to v mojom vnutri..od 15 rokov(mam 23)trpim emocne nestabilnou poruchou osobnosti,koli depresiam,sebaposkodzovaniu som bola niekolko krat aj hospitalizovana..Zacalo sa to zlepsovat,tym zeom si nasla ine zaujmy,vyplnila som si volny cas-cvicenim,citanim mudrych clankov o zdravi,o vyzive..mala som pocit ze sa o seba staram,skutocne som sa citila konecne super..ale teraz sa vsetko zhorsilo,schudla som na 43 kg(meriam cca 162cm)a ja to vobec nevidim,mam pocit ze vyzeram rovnako,niekedy mam dokonca pocit ze vazim este viac ako predtym..okolie si to vsimlo,ja vidim len ze oblecenie mi je vacsie,ale seba nevidim chudsie..stale rozmyslam nad tym ako vyzeram,jem asi 5 az 7 krat denne,male porcie,asi 7o% z toho je ovocie,zelenina..ostatne nejaka ryza,zemiaky,ryba,celozrnne pecivo,huby,orechy a pod.Ked sa neovladnem a zjem nieco co som nechcela(cokoladu,keksik,kolac)tak mam vycitky,lebo mam pocit ze je to nezdrave-rozmyslam co sa deje v mojom tele,a aj preto lebo mam hned pocit ze som pribrala.Uvedomujem si ze mam malo kg,no pribrat nechcem,ale nechcem prestat jest,snazim sa pravidelne.Myslite ze je to zle?Lebo ako som to teraz napisala tak som si asi dala odpoved,niekde sa stala chyba..Co to so mnou je?Co mam robit?

zoe333

pupava999, no ako by som citala svoje zrkadlo...u mna to zacalo podobne az som sa dorpacovala na 40 kg...padaju mi vlasy menstruaciu nemam uz vyse pol roka ale najhorsie je na tom te depresie a neustale mylsienky len na jedlo.ta choroba ma tak ovladla ze moj zivot sa toci len kolo nej.i ked jem uz vjac nemam jedalnicek jak typicka anorekticka drzim sa na hrane ze nepriberam ani nechudnem ale stale sa nevyidim inak ako ked som mala 53 kg...chod co najryhclejsie za psychologom ver mi.ja idem doborvolne na liecenie nakolko doma som enni shcopna pribrat len a len koli svojej hlave.drzim ti palce:)))

zajka

asi jes malo kalorii, skus zratat kaloricku hodnotu za den, mala by byt 1800 kcal, aby si neschudla

orechy su super, ale nezabudni jest aj mliecne vyrobky, aspon z kozieho a ovcieho mlieka, pretoze jedine tam je zdroj vapniku, ktory potrebujes kazdy den, inac ti ochabeju kosti, sportovci zjedia denne aj kilo tvarohu

Ortorexia - je to novo popisana choroba PPP, mozno zacinas trpiet aj nou