Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zobrat ci nezobrat? Dilema

Príspevok v téme: Zobrat ci nezobrat? Dilema
zdravo

Zdravim,

neviem sa rozhodnut ci zobrat antikoncepciu (tabletky) alebo nie. Ide totiz o to ze som este nikdy predtym antikoncepciu nebrala (mam 21) a zajtra budem mat prvy den menstruacie. Pribalovy letak tvrdi ze ak je to prvy krat co beriem antikoncepciu, mam pockat na prvy den svojho cyklu...Dovod preco chcem antikoncepciu zobrat nieje pretoze mam pravidelny pohlavny styk ale akne. Ano , viem ze antikoncepcia akne nevylieci. Viem ze je problem ''vnutri''..Stravujem sa co najzdravsie (ziadne pecene, maso, zvieracie vnutornosti mlieko ci sladkosti). Liecila som sa tradicnou cinskou medicinou ktora je sice velmi efektivna, ale akne sa mi do urcitej miery vzdy vratilo naspat. Myslim si ze u mna je to najviac problem hormonalnej nestalosti, menzes som mala nestaly cely zivot, raz 40 dni, potom 20 potom zas mesiac nic atd....Ja viem ze ak sa chcem zbavit akne treba precistit telo atd, lenze moj zivotny styl (VS plus praca) je tak stresujuci a nepravidelny ze moje telo zrejme trocha trpi a odraza sa to na mojej pleti...preto som rozmyslala zeby som na rok nasadila antikoncepciu-zbavila sa docasne problemu akne a potom neskor ked sa moj zivot troska ukludni by som pokracovala s detoxifikaciou a zdravym zivotnym stylom...ja neviem, mam tu tabletku rano zobrat ci nie????? NEVIEM , kto ma skusenosti?????? Jedna sa o Yasmin

Dakujem

Laura22

Cajik.Najhlavnejsiu ulohu pri vzniku trombozy tvori mutacia genu.To je najhlavnejsie riziko,nie antikoncepcia.Medzi dalsie rizikove faktory pri vzniku trombozy ako takej patria:HAK,fajcenie(prevazne zeny nad 35 rokov,ktore vyfajcia 15 a viac cigariet denne,vysoky krvny tlak,diabetes,gravidita,pacientky s poruchou metabolizmu tukov,dlhodobe pooperacne stavy.

Zvalovat trombozu len na uzivanie HAK je riadna hlupost.Ak uz je tromboza zdiagnostikovana,a je sposobena HAK,bola sposobena vyssou davkou estrogenu v tabletach.Ja napriklad beriem antikoncepciu,ktora estrogen neobsahuje.

Je tu riziko trombozy vacsie ako pri inom rizikovom faktore alebo muatcii genu?

jankaaaaaaa

yasmin nieje urcena na liecbu akne. tato hak nema takmer ziadny ucinok na plet. zbytocne ju budes brat. daj si predpisat diane 35-je to sice silna hak ale ma 100% ucinok na plet. akonahle sa ti plet upravi - cca po 6mesiacoch tak este treba brat tieto tabletky aspon dva mesiace po upraveni pleti a potom treba zmenit na setrnejsi typ hak, ktory sa moze uzivat dlhodobo a takisto bude mat ucinok na plet-udrzi ten zlepseny stav po diane 35, napriklad hak jeanine

cajik

..mne bolo tiez tak zle ze som myslela ze umrem.ale je kopu zien ktorym z toho "nie je nic". no to je jedno. autorka temy sa sama rozhodne co je pre nu lepsie. len som chcela poukazat na to, ze to ma aj inu stranku, nie len to ze bude mat peknu plet.

xy:)

ja som kedysi brala a citila som sa zle, mala som dost velke problemy. bolo zaujimave sledovat reakcie lekarov na hak, ktore sa dost rozchadzaju. dobrovolne by som to uz nebrala, na zaklade svojich vlastnych skusenosti mozem zhodnotit, ze je to grc.

cajik

samozrejme ze ju mozes dostat aj bez antikoncepcie. rovnako ako mozes dostat hocico ine. ale podstata problemu spociva v tom, ze ak mam v sebe gen, o ktorom neviem, a sposobuje trombozu, tak ju vdaka antikoncepcii mozem dostat. pritom ak by som nebrala, mozno by som mala 1%sancu ze ju niekedy dostanem... a to nehovorim "jedna baba povedala", ale su to bohuzial skutocne pribehy

Laura22

Mila Cajik,trombozu mozes dostat aj bez antikoncepcie.Nie,nie je skodliva ako kedysi.Ak mas schopneho lekara,vie ti predpisat antikoncepciu "na mieru."S vyssim/nizsim obsahom gestagenu,estrogenu,atd.,atd.

cajik

jasne, dnes uz "neni tak skodliva ako kedysi", to preto este stale je kopa dievcat ktore z toho dostanu trombozu alebo rovno porazku... :/

Laura22

Ano,niektore typy antikoncepcie su doslova predpisovane na liecbu akne.Myslim,ze Yasminelle ti mohla predpisat aj tvoja dermatologicka.

Pozri,dnesna antikoncepcia uz nie je skodliva,vyskusaj,uvidis,ak sa ti plet nevycisti po troch mesiacoch,dohodni sa s lekarom na dalsom postupe.