Problém

Príspevok v téme: Problém
James

Ahojte.
Je pravdepodobné aby pruiateľka otehotnela, ak používa horm. antikoncepciu a má týždeň po menštruácii.Mali sme poškodený prezervatív, a nie som si istý či išlo niečo aj dnu.
Zaujímalo by ma ešte, či je pravda, že pokiaľ majú partneri obaja naraz orgazmus je veľmi pravdepodobné otehotnrnie. Vďaka za rady

nomiba

podla mna osobne by malo byt vsetko v poriadku ;) a hlavne nech si dava pozor, aby brala antikoncepciu pravidelne vtedy kedy ma.

Inner

ano, mylis.

Zena, ktora uziva antikoncepciu ovulaciu nemava. To je zakladny princip jej fungovania. Tabletky zablokuju ovulaciu a zena ma iba neplodne dni a krvacanie. Plodne uz nie. Preto je mozne mat sex bez dalsej ochrany, kedykolvek. Avsak za predpokladu, ze zena uziva tabletky spravne.

james

Takže pokiaľ berie antikoncepciu a nemala zrovna ovuláciu, malo by byt všetko vporiadku? vychádza mi to z vašich odpovedí. Alebo sa mýlim?

Inner

tak velmi pravdepodobne je vtedy, ked ma zena ovulaciu. A ta je cca 24 hodin do mesiaca. Je tazke sa do toho trafit :-)

nomibaq

ale dotycny sa pytal citujem: "...pokiaľ majú partneri obaja naraz orgazmus je veľmi pravdepodobné otehotnenie?" tak na tuto otazku znie odpoved ANO (samozrejme, najma pri nechranenom pohlavnom styku). on sa nepytal ci je podstatny zensky alebo muzsi orgazmus.

nomiba

tak s tymto s tebou v podstate suhlasim. ale potom nechapem preco si predtym napisala, ze orgazmus nema ziaden vplyv na pocatie (ked ma)..

Inner

oxytocin sa vylucuje pri mnohych inych cinnostiach, nielen pri orgazme ;-). Kolke znasilnene zeny otehotneli, kolke dalsie, co orgazmus nikdy nemali... v zasade je potrebna len ovulacia a ejakulacia. Orgazmus u zeny je len pridana hodnota.

nomiba

"Orgazmus pomáha uľahčiť počatie. Počas vyvrcholenia sa totiž uvoľňuje hormón oxytocín, ktorý vyvoláva kontrakcie maternice a nasávanie spermii a ich rýchlejší transport k vajíčku." Toto bol citat z odbornej literatuty. Takze by si si mala rozmysliet kto z nas dvoch tu nedaval pozor v skole ;)

Inner

ci je to ok, je relativne. Chybaju ti zakladne suvislosti.

Ked tvoja priatelka uziva antikoncepciu, tak naco pouzivate kondom? Preto som sa ta pytala, naco ju tvoja priatelka uziva, lebo sa mi zdalo, ze neviete, ako to funguje. Kondom vam absolutne netreba. Staci, ze antikocepcia bude brana svedomito a pravne. Zbytocne vyhadzujete peniaze za prezervativy. Predsa je chranena tabletkami, mozes do nej ejakulovat kolko chces, inak by to predsa nemalo zmysel, nie?