Takze ak zacnem cvicit, napr. tanec, beh, posilnovanie, tak sa zacne tuk z mojho tela stracat a ja schudnem? Ale ako to funguje? Co sa to vlastne deje? Prosim, objasnite mi to niekto. Vdaka
Ja tomu nerozumiem (chudnutie)
smaliqa, nemaj vycitky:)) ja som vcera tiez prijala okolo 1700, a cely den som bola doma..a dala som si aj puding po 1000rokoch a vecer alkohol, kaslat na to:)400 kalorii za cely den minula na beton..1700 fakt nieje vela,len pekne papaj :)
cinni..... dnes som popapala 1700 kcal, a mam desne vycitky... neviem si pomoct som psych. v riti.. fakt... caka ma teraz este 9 hod v praci ale aj tak .. neviem si pomoct,, je to raz tolko ako prijimam inokedy...
musis jest,..okolo 1200-1300 kcal potrebuje telo len pre fungovanie organov aj keby si lezala cely den a ani nezmurkala
mam otazku-ak sa cely den nehybem a som zatvorena doma tak by som nemala jest? aby som nepribrala
vysvetlili ste jej to pekne, len ci tomu porozumela. No jednoznacne ak chces chudnut tak musis cvicit kardio cviky aby si mala tepovu frekvenciu v stadiu kedy palis tuk. Takze tanec, behanie, bicykel to vsetko je fajn na kardio. Snaz sa vela chodievat aj peso, ale po schodoch proste vsade kde vidis, ze by si sa mohla trosku zadychcat :D ale to neznamena, ze to budes robit stylom bola som na nakup prechadzka, bola som u kadernicky prechadzka :D nie nie jednoznacne tak ako povedal/a Inner zacvic si viac ako pol hodinku kardio aby si vypotila. To chodenie na nakup, prechadzky, po schodoch to ber ako bonus, to popri tom. Musis vydat viac energie ako prijat. Papkaj viac krat denne a po mensich davkach aby sa Ti zaludok stiahol.
telo najprv spotrebuje svoje zásoby glykogénu z pečene a zo svalov, nasledne začne čerpať energiu z proteinov (svalová hmota) a tukov .. tj. chudnúť začneš ak spáliš viac kalórií ako prijmeš a zároveň budeš cvičiť dostatočne dlho na to, aby si spálila uskladnený glykogén
ano, musis mat vyssi vydaj energie ako prijem. Nadbytok prijatej energie sa uklada, ak to nevypotis. Ak chces sportovat alebo cvicit, tak nie je dobre predtym jest cukry, pretoze pri pohybe sa potom nepali tuk, ale spotrebuvava cukor. Pohyb by mal ist vsak nad 30 minut, aby bol efektivny...intenzivna hodinka denne je akurat...
chudnes vtedy, ked tvoj prijem je nizsi, nez tvoj vydaj.. menej papat, viac sa hybat