Očkovanie proti TBC- ano alebo nie?

Príspevok v téme: Očkovanie proti TBC- ano alebo nie?
:-))))))

Zdravím. mám taký problem ,, Riešime dilemu , či dať aleno nedať zaočkovať našu malu 2 ročnu dcerku proti TBC.. Narodila sa v Rakúsku , nakolko tam nieje očkovanie povinne a ani sa nerobi , tak ju neočkovali.. Ale teraz žijeme na Slovensku , no a dcerka ma už 2 roky.. Chcela by som sa spýtat či je velke riziko vzniku komplikacii.. čitala som vela odbornych ale aj neodbornych člankov a tiež prispevky mamičiek , ktore dali detičky zaočkovat..mam však velke obavy .. u deti vznikaju vela kopmlikacii po očkovani.. napriklad cukrovka , slepota , rakovina , opuch lymf. uzlín - bolo to v reflexe.. vo vyspelejšich krajinach sa už toto očkovanie zrušilo.. a už aj v Česku .. mam naozaj velke obyv o moje dieta.. poradte mi prosim ..

kaviju

A ešte k lekárom, ony ti neodpovedajú lebo to je ich, ako naša povinost.Maximálne to môžu poučit o rizikách a aj to nerobia.

kaviju

Zdravím.Neviem ako si rozhodla s očkovaním, ale podla svojej skúsenosti by som nedala očkovat.Lenže u nás je problém takéto dačo neurobit.Začnu ta kontrolovat a ja neviem čo ešte.Reakcie po očkovaní sú len dalšie percentá v ich tabulke a je to smutné...Nikto ti neodpovie ako sa matka ktorá porodí zdravé dieta po niekolkych mesiacoch dozvie že jej dieta musí íst na operáciu lymfat.uzliny len preto že mu nesadla nejaka zložka vakcíny.Takže ked chceme žit dalej v tomto štáte tak sa musíme riadit "ich" pravidlami.Len dúfam že sa viacej ludí začne ozývat čo mali také zlé skúsenosti,môj názor znie neočkovat aspon nie 5 dnový novorodenec,ktorý ešte má problém sa stotožnit s vonkajším svetom a nie to ešte pchat do neho "jedy"!

Dakujem Vam za prispevky .. Naozaj neviem čo s tým.. nechcem moje dieta vystavit komplikaciam a zbytočnym tažkostiam.. dokonca života by som si vyčitala , že som mojmu dietatu pokazila život a rovno by som si to mohla hodit.. ale na druhej strane , nechcem ho ani vystavit chorobe TBC tym , že ho nedam zaočkovat.. je to velmi stresujuce.. Lekara sa ani pytat nebudem , pretože žiadny lekar mi nepovie aby som to nerobila.naozaj som z toho zúfalá.. Keď ju nedam očkovať viem , že ju nezoru do školky a budem možno platiť pokutu 300 eur-na tie peniaze sa vykašlať ale viac ma trápi ta školka , i ked sa povráva , že toto očkovanie by sa malo za rok alebo dva roky rušit- teda nebude povinné , pretože obnáša najviac komplikacii ako ktorekolvek ine očkovanie.. :-(

RNG

Ockovanie proti TBC ta ochrani aj proti tym druhom TBC, ktore su rezistentne na antibiotika?
Otazka 2:
Kde je statistika toho, ake je riziko nakazenia medzi ockovanymi a neockovanymi, lebo rozhodnutie, ci sa dat ockovat alebo je velmi od toho zavisle. Inac sa musime len slepo spoliehat na lekarov a spolocnosti vyrabajuce vakciny, ktore nam bez akychkolvek dokazov na podporu tvrdia, ze ockovanie je velmi potrebne. Nuz ze je pre nich potrebne, o tom nepochybujem, je to vec ich prijmov, ale ci je to aj pre nas potrebne, to treba nejak statistikami a dokazmi podlozit.

Cakam na cisla, statistiku, kde porovnaju sancu dostat rozne druhy TBC u neockovanych a ockovanych, nie len argumentaciu a vieru ci nevieru v ockovanie.
Ked sa taka statistika nezjavi, tak zrejme zainterresovane zdravotne organy ju nechcu uverejnit, lebo by nesluzila ich zaujmom.

Dada112

Ja som bola očkovana proti TBC ešte v pôrodnici tak ako každe dieťa povinne. A v 12 rokoch keď sa robilo preočkovanie mi zistili že mam TBC výrus a musela som sa pol roka liečiť a chodiť 5 rokov na kontroly. Takže načo je toto očkovanie ak som aj napriek tomu dostala výrus? Pamätam si že to bolo od jednej pani s ktorou som sa občas rozpravala (už nežije)

TBC

Ja som rozhodne za ockovanie, najma v sucasnosti, ked sa svetom siri tuberkuloza rezistentna na dostupne lieky. Ludia vela migruju, choroby sa prenasaju sialenym tempom, co v minulosti nebolo. TBC rezistentna na lieky je podla statistik novodoby a hlavne realny strasiak.
Ubezpecujem ta, ze nie som ziadny zastupca farm. firmy, ktora vyraba ockovacie latky, lebo predpokladam, ze ma tu z toho obvinia :-) Nemam s farm. firmami vobec nic spolocne.
Rzohodne by som radsej ockovala, ako si v buducnosti vycitala znicene zdravie alebo stratu zivota svojho dietata, nevraviac o tom, ze liecba rozvinutej TBC, aj ked zabera na lieky, ma kopu neziaducich ucinkov (vratane dlhej karanteny).

zicherka

Ahoj, ja by som ju očkovať rozhodne nedávala. Nášho malého zaočkovali ešte v pôrodnici a mal z toho len komplikácie... Ešte v piatich mesiacoch to nemal zahojené, spravil sa mu tam jeden obrovský hnis a mal zväčšenú aj uzlinku. Tak nás doktorka poslala na pneumológiu, kde mu ten hnis vytlačili a zostal mu v ramienku kráter, kam by som kľudne vopchala malíček. Našťastie sa mu to potom zahojilo, aj uzlinka sa zmenšila. No ale nechcela by som znovu zažiť ten strach. Inak denne tam majú okolo 20 detičiek, čo majú komplikácie... My sme ešte dobre obišli, lebo veľa detí muselo byť dlhodobo na antibiotikách a podobne... a o horších veciach radšej ani písať nejdem...
A to, že v iných krajinách toto očkovanie dokonca zakázali, hovorí myslím za všetko... Ale to by si zas zopár ľudí dobre nezarobilo... grrrr...

velmi sa ospravedlnujem za moje preklepy.. pisala som to v rychlosti a akosi som si to zabudla skontrolovať :-)