mám taký problém, že sa bojím, že sa mi niečo stane. napríklad idem po ulici a vidím psa. radšej sa otočím a pôjdem inou ulicou, aj keby mi to malo zabrať o 15 minút viac, ako by som mala ísť okolo toho psa. jednoducho sa bojím, že ma uhryzne.
alebo ešte na škole na telesnej sme mali robiť kotúle. radšej som dostala za 5 akoby som mala robiť kotúľ. bála som sa, že zle dopadnem a ublížim si.
takisto keď vôjdem do kuchyne a niekto niečo krája a drží v ruke nôž. bojím sa, že ak náhodou budem stáť za ním, on sa otočí a prebodne ma.
bojím sa tiež nakloniť sa z okna ak som vyššie ako na prvom poschodí v paneláku.
bojím sa keď idem po ulici a ide okolo mňa nejaké nákladné vozidlo. už sa vidím zrazená na ulici. alebo keď idem cez prechod. aj keď široko ďaleko nie je žiadne auto, mám strach, že sa odniekial vynorí a zrazí ma.
takisto sa bojím ohňa, horúcich vecí (čaj mi tiež musí zalievať niekto iný) a bojím sa nosiť okuliare, lebo mám strach, že ma niekto nechtiac udrie a mne sa rozbité sklo dostane do očí.
je to na porazenie...
poraďte mi, či mám zájsť za psychologom alebo čo, lebo mi to veľmi komplikuje život.