Dobrý deň. Mám problémy s vysokým tlakom a chcel by som sa spýtať či môžem brať doplnok vyživy-creatin.....Vďaka za odpovede
Vysoký tlak a Creatin
prepačte ale mám pocit, že ste tomu chalanovi teda moc neporadili.
Píše tu občas aj nejaký odbornejší? Mne by sa zišla taktiež odpoveď na túto otázku. =)
K téme - radím spýtať sa kardiologa to je vždy najlepsia cesta.
Čo sa týka liekov na tlak berte ich ak vám boli predpísane.
Iná cesta na upravenie tlaku je šport (aerobne aktivity) a úprava životneho štýlu, stravy a pod.
Ja osobne mám veľmi dobré výsledky s pravidelným behaním. Dokonca mi vysadili lieky.
Samozrejme aj toto závisí od toho aký je Váš zdravotný stav. Ak má niekto srdečné vady tak možno ani beh nie je zrovna ideálny.
Takže pýtať sa kardiologa =) Ja osobne mám veľmi dobrú kardiologičku a moje športovanie vždy podporovala.
tiez som mala holter a vysledky ako "vysoke tatry", doma tlak v norme..ja som sa vzdy ked to zacalo fukat zlakla a teda tlak stupol, si myslim..dostala som ale bisocard a po pol roku som ho vysadila, tlak doma ok, u lekara vysoky..asi syndrom bieleho plasta,okrem ineho uz sa vzdy bojim ked si idem merat tlak ze bude vysoky..
moj 17 ročný syn má vysoký tlak doktorka mu nasadila tlakový holter a povedala že počas dna mal tlak 160 ale doma ma vždy normalny alebo mierne zvýšený 130 ale to je po niakom pohybe keď vynde po svchodoch a potom meriame tlak,má brať vasokardin 50 1/2 R a V,nie je iné riešenie ?treba hneď davať lieky na tlak?
Ja by som to nebrala.
Ak mas akekolvek problemy s oblickami, tak razantne NIE. Ak mas "len" vysoky tlak, tak radsej nie.
Este som to zjednodusila, pretoze tvrdit, ze mas oblicky OK ...hmm. Pri vysokom tlaku u mladych ludi su vzdy podozrive.
Kolko mas rokov?
Sa zivis tym, ake mas svaly, alebo co ?