Rozdielne záujmy.

Príspevok v téme: Rozdielne záujmy.
Blueberry

Ako ste na tom vy, váš partenr a koníčky?
Ide o to, že -
- môj ex bol dosť športovo založený = mal partiu, s kt. pravidelne hrával tenis, lyžoval, chodil na korčule, do posilky, na plaváreň atď, skrátka, mal kondičku. Ja som úplny opak - nie že by som sa ničomu nevenovala - chodím na zumbu, aerobik, rada si výjdem na biku, či na túru a pod. Ja to beriem skôr z tej "zážitkovej" stránky, nie z tej súťažnej. Plávať ani lyžovať neviem, lebo ako deti sme so súrodencami neboli k tomu vedení od rodičov a sama som sa akosi k tomu nedostala - vlastne z vody mám akýsi nepochopiteľný strach a čo sa týka lyžovania - už 3x som mala vážnejší úraz nohy, takže aj tam mám istý blok. A v konečnom dôsledku som na takéto športy "drevo", takže ma ani nelákajú, ani nebavia .
Expriateľ, keď niečo robil, tak musel podať dokonalý výkon - vždy si pamätal všetky nesprávne ťahy v tenise, kt.- urobil a referoval mi o nich . Ak sme si vyšli na bikoch, tak "letel" predo mnou, ja za ním s vyplazeným jazykom a stopoval, za aký čas sme tú trasu prešli - neznášala som to. Nevyčítal mi to, nehádali sme sa kvôli tomu. Občas síce spomenul, že keby som vedela hrať tenis, mohli sme si zahrať spolu....možno by som sa na to bola aj dala, ale vedela som, ako by to dopadlo -driloval by ma dovtedy, kým by som nebola dokonalá a ja, keby že mi to nejde, bola by som z toho nervózna.
Boli sme spolu len krátko a rozišli sme sa z iných príčin. Ale vždy som mala pocit, že TOTO by mohol byť problém medzi nami neskôr - ako tráviť spoločný čas a pod. V tomto prípade síce k tomu nedošlo, ale...
...spoznala som sa s niekým a možno to bude aj niečo viac . No ale zase mám také obavy, lebo aj on je "blázon" do športu - žije na lyžiach a v bazéne, či na biku. Trošku sme sa o tom bavili. Síce hovoril - nie je problém = naučím ťa to ...ale aj tak....čo ak mi to nepôjde, alebo sa k tomu nebudem môcť vôbec odhodlať?

No skrátka som sa chcela spýtať, či máte nejaké podobné skúsenosti? Podobné koníčky? Rozdielne koníčky? Problém? Neproblém?
Hm?

nijaky26

chcem sa nieco spytat. rozmysla normalny clovek nad svojimi zaujmami v kazdej volnej chvili, ked ho velmi zaujimaju?

Blueberry

Viem, že nie je dobré byť neustále spolu (aj keď to niektorým párom vyhovuje) a iste, že sa dajú robiť rôzne kompromisy...a ja by som sa nedala do ničoho nútiť...a viem, že by sme našli aj spoločné záujmy a dokázali sa jeden druhému prispôsobiť....
To, čoho sa obávam, je, či to môže fungovať dlhodobo...

betkacat

ja mám skúsenosť, že je lepšie mať spoločné záujmy, lebo z toho vyplýva aj životný štýl človeka. Dá sa síce občas prisposobiť koníčku navzájom, ale žiť spôsobom ako chce niekto druhý a ja nie, to sa nedá, podla mna. A také ako on má svoje (hory, šport) a ja svoje (mesto, nákupy) to mi príde ako nerealizovateľné.

Tímejka

to s tym sutazivym partnerom by som asi neprekusla a hned ho poslala do certa..a terza mas noveho ale ja v tom problem nevidim co pises...chce ist lyzovat ?? ved nech ide ty si mozes najst iny sposob travenia casu, ist na nakupy, s kamoskami niekam...alebo mozes ist s nim ale sa len pojdes niekam poprechadzat...ked chce plavat, chodte spolu ale ty sa len opaluj...ja mam sice priatela s ktorym mame podobne zaujmy, ale mala som predtym jedneho co zil motorkou a dalo sa to zvladnut..ked mal preteky niekedy som isla s nim, aj ked to nebolo nic co by ma nejak extra bavilo, ale treba sa obcas prisposobit...a inokedy som nesla a urobila si vlastny program...ale jasne ze ak sa prisposobujes ty jemu, mal by sa niekedy prisposobit aj on tebe..je to len na vzajomnej dohode ze ako si to zorganizujete

xy:)

t333 bolo to myslene ako priklad, nemyslela som tak, ze sa ma cely den nalievat rumom :) takisto moze ist do okolia a bla bla, zalezi ako je stredisko vybavene, co vsetko ponuka.. kedze dotycna nelyzuje, asi nepojdu na cely vikend lyzovat, to da rozum, ludia sa nechodia lyzovat iba na cely vikend ale trebars na jedno popoludnie, kedy sa to da prezit. ja som to absolvovala a prezila som, nenudila som sa, ale zase ide iba o to, ci si niekto dokaze skratit cas, alebo nie. ja len tvrdim, ze obcas sa to da prezit.

t333

"..ked chce lyzovat, chod s nim, lyzovat zrovna nemusis, daj si caj s rumom a pod."
neviem si predtstavit, ze niekto bude dajme tomu niekde cely vikend lyzovat a ten druhy len sediet pri caji s rumom.
viem, ze to bol len priklad a zda sa to byt detail ale postupne to cloveka asi prestane bavit tymto stylom.

smajliQa

ja s priatelom mame rovnake konicky a zaujmy, ale aj tak ich casto robime zvlast :)
on chodi do posilky, ja chodim do posilky, ale kazdy chodime do tej svojej.
on chodi na pivo s kamosmi, ja na kavu s kamoskami.kazdy do svojej kaviarne :)
ak ideme na turu a lezieme na kopec, ja nam vybehnem, on nan lezie :D
ak ideme na dovolenku, on je vyvaleny na plazi, ja s kamosmi beham po pamiatkach,
takychto prikladov by som vedela najst milion...ale chcela som ti ukazat to, ze aj ked nas bavia rovnake veci, nemusime ich robit spolocne a zasa naopak.. aj ked vas rovnake veci nebavia, raz za cas sa spolocne urobit daju,.,..

raz skocime do mojej kaviarne, raz do tej jeho.
necvicime v rovnakom fitku, ale aspon si spolu zabehame ked uz tak strasne chceme spolu cvicit :)
raz s mojimi kamosmi, raz z jeho kamosmi.
raz sa s nim opalujem ja, raz chodi on so mnou po pamiatkach,..,.,.,
a ak sa ti proste nebude chciet robit to co jemu, tak to nerob... posli ho na tenis, a ty mu zatial nieco dobre uvar... bude rad, a ty tiez... v konecnom dosledku sokojnost na oboch stranach :)

ked mate rozdielne zaujmy, venujte sa kazdy svojim, ale je potrebne aby sem tam jeden druhemu vyhovel a robil aj veci, ktore ho az tak neberu. ked nechces ist do bazena, tak chod obcas aspon k bazenu, ked chce lyzovat, chod s nim, lyzovat zrovna nemusis, daj si caj s rumom a pod. inac neviem ako to chces riesit, uplne separovat sa od jeho zaujmov sa neda, v pripade, ze sa budes hrat odutu alebo ziarlivu, budes chciet cosi zakazovat, ci prikazovat tiez nic nezmozes. uz ma nic ine nenapada.

elsa5.5

nemusíte predsa všetko robiť spolu,treba mu povedať že nemáš rada súťaživosť,nejaké tie záujmy by ste mali mať rovnaké,ale je to aj o kompromise...,,tu sú oveľa dôležitejšie a podstatnejšie veci ako je práca čo robí on ty,tam by ste sa mali vedieť pochopiť sa a doplňať,dalej budúcnosť-bývanie-rodina,iné hodnoty ako štedrosť a sebectvo,povrchnosť alebo pochopenie pre druhého,nemôže ísť jeden doľava a druhý doprava.