Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odstranenie znamienka

Príspevok v téme: Odstranenie znamienka
Dzax

Ahojte, bol som u koznej lekarky a povedala mi, ze su 3 sposoby ako sa da znamienko odstranit:

1)Laserom
2)Dusikom
3)Chirurgicky

Nieco som si uz ohladom toho na nete pozrel a vylucil som chirurgicky zakrok z dovodu, ze tie znamienka mam na tvari a ostavaju po tom jazvy.

Ohladom dusika mi povedala ze tento postup sa opakuje 3-4krat, potom ostane len jazva ktore sa zlupne.

Momentalne rozmyslam o laseri, kedze po nom neostavaju jazvy a co som cital tak vacsina ludi podstupila tento zakrok.

Chcel by som sa opytat ci niekto z vas vie o nejakej kvalitnej klinike v Kosiciach s ktorou uz niekto z vas ma skusenost + aka je priblizna cena za odstranenie?

Je lepsie ist na sukromnu kliniku alebo do nemocnice kde maju takyto laser?

Budem vdacny za kazde info. Dakujem.

Dzax

@delphia
Mam 2 znamenienka na tvari, myslis ze to bude v poriadku? nemalo by sa to roztiahnut ze? ked som sa pozrel na tie keloidy tak taku istu jazvu mam na lakti, este ked som bol mladsi tak som spadol a tak to ostalo, ale tam sa to stale napina takze asi preto. A nebolo to ani zosite len taka mala rana.

Mohla by si mi teda poradit ktore skor? vyrezanim alebo laserom? Vidim ze sa to doho dost vyznas tak by som si rad nechal poradit. Vela ludi tu pisalo ze chirurgicky ty si za co? :)

Zajtra to pohladam na nete a zistim si cislo, potom tam zavolam :)

delphia

dusikom by som pigmentovy naevus odstranit nikdy nedala!
chirurgicky- vyhoda je, ze odstranene tkanivo sa moze histologicky vysetrit. co sa tyka jazvy- ak je rana na chrbte, alebo teda v oblasti, kde je zvyseny tak na kozu a podkozie- pri vstavani, lihani a pod, tak sa jazva roztiahne tak ci tak. nie je to podmienene sikovnostou lekara. ak je na takej casti, kde ten tah nie je az taky vyrazny ako napr. na chrbte, tak nie je problem, najprv ostava ruzova ciarka, ktora po niekolkych mesiacoch vybledne. hojenie rany a nasledna jazva je tiez podmienene tym, ci sa rana neinfikovala a nezapalila. ak ano, jazvu mozes ocakavat, a dalej, ci nemas nabeh na tvorbu keloidov.
no a v oblasti dekoltu sa viac menej vsetky poranenia koze hoja keloidnymi- hrubymi jazvami. a je to jedno aky sikovny je chirurg, ktory to robi. jednoducho v oblastidekoltunie je hrube podkozie, je tam jemna koza a v pripade poranenia- teda aj chirurgickeho rezu - sa tvoria keloidy.

no a laser- vyrezane tkanivo je spalene a nie je mozne histologicke vysetrenie a ak ma koza tendenciu keloidmi sa hojit, tak tie jazvy sa vytvoria tak ci tak.

Doporucujem Chirmed na Dominikanskom nam. Pigmentove znamienka odstranuju jednak klasicky chirurgicky a aj laserom.

cena zalezi od sposobu odstranovania, od lokality, kde sa znamienka nachadzaju a tiez aj od ich poctu. zavolaj si tam a recepcna ti povie pribliznu cenu

elen666

takze asi nie si z KE....no ani ja nie som.........tak to je areal starej nemocnice na Rastislavovej ulici..........a je to klinika estetickej medicini...ci ako sa to vola........a treba tam ist kazdy den rano.......s listkom od Koznej lekarky.......

Dzax

Dakujem za rady, uz som takmer rozhodnuty pre to vyrezanie.
Dakujem elen za tip :) Pojdem sa tam pozriet :)
Ked som bol u koznej ona mi odporucila ze najprv dusik, tak mi ho aj dali, potom som to mal take cervene a aj dookola take cervensie, mozno sa sestricka trafila aj vedla, neviem.
Ale uz na ten dusik nepojdem.
A este elen mohla by si mi dat presnu adresu alebo nejaky kontakt na nich kde sa dozviem kde presne to je? Aby som to tam nehladal cely den :)

elen666

aj mne vyberali znamienko na tvari pri nose........ja som to chcela z estetickeho zladiska,vobec nelutujem, injekcia rozrezanie a zasitie.....pouzili 3 stehy.....je to krasne vobec to nie je vidiet..........platila som 33€ a robili mi to na plastickej a estetickej chirurgii v Kosiciach na Rastislavovej ulici..potom už iba 2x kontrola, histologia znamienka dopadla supeerr drzim palce a odporucam

AdamKrt

Vyberanie znamienka, co sa tyka zdravotneho hladiska je najlepsie chirurgicke. Tie dalsie 2 metody su dost invazivne.

Na tvar sa pouzivaju jemnejsie stehy. Mne vyberal chirurg uz velke mnozstvo znamienok a z nich len na malej casti mam jazvicku a ako viem, aj ta po rokoch vybledne.

Mne odstranoval znamiekno aj na tvari na dvoch miestach. Jedno za uchom, druhe na cele. Pouzil jemnejsie sitie, ako na ine casti tela. Ziadna jazva na tvari.

Inak, co TI brani skusit to odstranit chirurgicky a ak by aj jazva bola, potom sa obratit na plasticku chirurgiu, kde vedie korigovat jazvicky a tam uz na jazve nebude problem ani pouzitie lasera.

Osobne by som sa dost bal, ze vypalovanie, ci dusik mozu nieco poskodit, aby sa znamienko nakoniec este nezvrhlo. Tiez som sa pytal na to v minulosti chirurga a vravel, ze ano, su tieto metody, ale zo zdravotneho hladiska neni nad chirurgicke odstranenie.

Dzax

Dakujem Lili, cital som to ze oni to umrtvia a potom vyrezu znamienko + trochu z okolitej pokozky. Ja by som aj isiel na to lebo je to rychle, jednoduche a lacne no velmi sa bojim tych jaziev, ako velmi ich bude vidno, ako velke budu atd. A dalsi problem je najst nejakeho profika.

Ja by som isiel aj na laser, zaplatil by som si to keby to bolo bezproblemove no niekto vravel zevraj po laseri ostane taky ruzovy obluk ale ze by sa to malo po case zmenit na povodnu farbu. Ale niekto hovori tak, niekto inak, takze neviem ktore je premna to spravne :(

Lilienen

ahoj. ja som si davala odstranit dve asi to bolo 2009 po lete. islo sa na to chirurgicky uz ani neviem ci mi to nejaak ten pajac umrtvil ale nebolelo to az tak. pichol by ti injeci do znamienka asi 1-cm hlboko citila by si tlak mensiu bolest ale nie ukrutnu uplna pohoda lebo to trva kratko. tym ti to vlastne umrtvy a potom zacne rezat. nic som necitila ale krv som mala aj na ociach :D torsku tlak ale minimalny. ked to pomynie to umrtvenie bude ta to boliet asi ako ked ta boli chrbat s tazkej tazky do skoly ale fakt tazkej a plus svalovka taka mensia vobec to nieje zle o tyzden uz ani nebudes vediet. laser to som ani nepocula ze sa da ani do drueh ci prve ci kolke :) ale toto neni vobec zle nie je to ani financne zle...ostane ti jazvycka no mne ostali dve lebo m idve vyberal....co ja viem je to ako odlacok do koze neni do ciera ale je to ako popalenina cervene kustik ale ked sa v lete jemne opalis zmeni to farbu :)

Dzax

No treba, to najhorsie je ze mam len jeden pokus :/. Vsade kde citam tak pisu ze niekto chirurgicky a ze jazvy skoro nevidno, niekto ze laserom ze nic neostane tak neviem