ahojte, mám taký problém. v období stresu sa mi stáva to, že mi na 2 sekundy začne divne biť srdce..je to akoby také poskočenie alebo silnejšie bitie.. trvá to len asi 2sek, ale ked mám poriadne veľa stresu tak sa mi to stáva aj každú hodinu, aj viackrát do hodiny.. všimla som si že ked som v harmonickom stave bez trápenia a stresu tak sa mi nič také nedeje... ale stačí napr. rušnejší týždeň v škole alebo trápenie a hned sa to objaví. je to vážne? vie niekto čo to je? a je to normálne podla vás?
ďakujem za odpovede, Anis :)
stres - zvláštne bitie srdca
Ahoj,
tento jav sa nazyva palpitacie alebo extrasystoly. Vznikaju pri strese, ked ti v krvi koluje viac stresovych hormonov, ktore su produkovane nadoblickami. Ak sa to vsak objavuje casto, mala by si pre istotu zajst za lekarom, lebo to moze byt aj priznakom poruchy rytmu srdca.. Nic netreba podcenit, aj ked u teba to asi nebude vazne, kedze spominas, ze v obdobi kludu to nemavas..
presne toto iste poznam aj ja, prvy raz sa mi to stalo niekedy, ked som mala asi 9 rokov a prezivala som intenzivnejsie stresy. odvtedy sa mi to nezhorsilo. ale je to neprijemne a tiez by ma zaujimalo, co to vlastne je.
nad tymto premyslam uz dlhsie, ci zajst za lekarom. mam to od februara, neviem ani popisat ten pocit-take akoby velmi vyrazne a silne busenie a zrychlenie tepu srdca nepravidelne sa opakujuce aj niekolkokrat denne(aj v noci v klude ked sa preberiem zo spanku!!!), niekedy silnejsie a vyraznejsie, inokedy menej, ale vzdy je to neprijemny pocit. trva to len take 3 sekundy, ale vyplasi ma to a netusim, ci je to spojene so stresom, lebo sa stresujem cely zivot :) takze nic nove, a mavam to aj v uplnom klude(teda aj ked spim a prave sa zobudim a tak) Moze to mat aj inu pricinu ako stres? ako sa to prejavuje vam a co s tym?
ja mám podobný problém ja už aj ked som neni stresovaný to mám lebo už to mám v hlave ale ja pociťujem pri tom aj dosť silnú a výraznú bolesť za hruďou a niekedy bez bolesti len akoby poskočilo :D až do krku to je cítiť.
a ešte sa niekedy prichytím ako sa zabudnem nadýchnuť :D a aj vtedy sa mi to stáva..ale to sa málokedy zabudnem nadýchnuť ..