XL-S medical

evik1

Maoam moja zlatá,ďakujem ti za odpoveď,rozumne so mi to vysvetlila,dnes som miesto behania sa ráno najedla krupicovej kaše,reku už mi je zle od hladu,nebudem čakať na hypoglykémiu a išli sme bez detí do Tatier na bežky,krása,ako za mojich detských čias,mať tak lepšie vybavenie,tak lámem rekordy,miesto toho som si vyslúžila 2 velikánske plezgáče,lebo boty mi boli veľké a tak sa mi tam vydralo,ani čo by mi ostne trčali v topánkach.Turisti bolo milí,mám zážitok,objavili sme klzisko pre deti.Aj zajtra chcem!!!!

Maoam

evik1, ber to prosim len ako moj nazor, ja nie som ani vyzivovy poradca ani nikto takyto, ale nejaky prehlad o tom mam, takze moj osobny nazor je ten, ze mas prilis nizky vyzivovy a energeticky prijem, dlhodobo teda laicky povedane, tvoje telo hladuje a tym padom drzi vsetky tuky a vsetko, co dostane, na tuk aj premeni.
Toto je kamen urazu, na tomto to stoji aj pada.
Okrem toho mas privelky vydaj, behas dokonca nalacno a celu hodinu, v zime, mraze. toto nemoze byt pre telo dobre.
Ty ho tyras, aj ked je tazke to pocut.
Byt tvojim telom, tak priberam, naschval, v ramci pudu sebazachovy a svaly mi budu atrofovat, tuk naberat.
Toto je prirodzena reakcia organizmu na to, co robis ty (a mnohi ini).
Ty musis zmenit cely system. A hlavne musis mat trpezlivost.
Lebo to trva, kym telo pochopi, ze dostane dostatocnu vyzivu a ze nemusi ukladat tuky.
Byt tebou, tak doobedu, ranajky a desiata, nabucham sacharidmi, poriadne vyzivne ranajky, ale fakt poriadne, kedze za 60min behu ich aj tak komplet vybehas. Ovocie jedz na desiatu, poobede uz nie. Na obed musis tiez jest poriadne, mäso, priloha, alebo husta polievka, i ked polievky su vyhodnejsie vecer, lebo zasytia a zahreju a maju malo kalorii, ak ich robis bez zaprazky.
Takze radsej na obed nieco bielkovinovo-sacharidove a teple, polievka na vecer, mozes aj kazdy den. Poobede na olovrant tvaroh, je fajn, alebo jogurt, pripadne cottage. Super. Skus pridat zeleninu, aspon dusenu, ale to asi jes.
Vela caju je s uper. Nebran sa tukom, aspon v minimalnej forme su esencialne dolezite pre organizmus.
Takze trocha olivoveho oleja na salat, vajicko, orechy, vsetko musis jest.
Kludne aj tuniak, losos, ak mas rada.

Co sa pohybu tyka, uz dlho ti radim - uber.
Uvidis, ze ti to len prospeje, alebo skus v zime okresat behanie na mraze a nahradit doma na trenazeri, ktory si si kupila.

evik1

k tomu pohybu: okrem behania,čo je niekedy na hranici únosnosti,lebo chumelica dáž´d,vždy idem,min 2km prejdem na jednu vychádzku na poštu a pod a ešte verer ideme na pol-hodinku s deťmi.teraz budem pracovať v Mš a dochádzať,tam je tiež pohyb,ale pred tým,walebo potom chcem ešte behať.môžem sidovoliť obed? myslím ten klasický ich.dík,moc kto to dočítal až sem,ste zlaté,nejako mi to skorigujte,lebo ja už neviem.zachádzam do stavov hladu a potom sa nejdem dojesť.nič nesladím.najhoršie je pre mna gramáž,že kolko ???Ten kokteil mám ako poistku,mám aj víaczložkový zo športu,ale nestačí mi,že by som ho pila na večer.

evik1

ráno voda,citron zázvor 2dcl.+káva.
behanie 60min-10-12km.
ranajky:ako kedy,podla času.ak je 10hod.,tak koktail s vlákninou,ovocie.alebo len jogurt,ak je veľa hodín,ak je to včašie tak aj chlieb tmavý+šunka,paradajka cca 3 krajce,bývam hladná aj viac by som,ale malslo nejem skôr ten jogurt biely+ pečivo,ako hovorím nieked aj bez al.cottage+ovo.pijem
obed: nejaká pol.najčast.zelen vývar,nikdy nie zápražky ani fazule nič,len čistá paradajková ,al.zeleninová bez cibulky a spol len korenová.ryža+biele maso,al.rybka na vode,ol,oleji.alebo zemiaky+to masoak nie som doma,al.nemám čas.maces suchý s jablkom.potom mi chýba teplé.ja ani maso nemusím mať tak potom tú ryžu jem len so šťavou,alebo si k tomu dám mozarelu,paradajku.poobede pijem kávu bez mlieka,čaj veľa,ovocie si odvykám jesť.prichádzajú do úvahy aj tak len jablká.Vešer mám tvaroh al.cottage,do toho veľa škorice,umelé sladidlo,minerálka.niekedy jablko,ale väčšinou plním žalúdok srvátkou,pozor doma odvarenou z nízko mlieka,alebo cmaru,toho sa napijem a zjem tvaroh,snažím sa nejesť niš sacharidové,aj tak ten tvaroh tam toho má.Niekedy som si do tej srvátky(horúca je výborná sladko-kyslá/zavárala ryžové rezance a pila som to s nastruh.zázvorom a sacharín.tohto som sa ako tak zbavila,lebo ten škrob mi spôsobil,že som asi z toho pribrala,lebo tie rezance som si odložila na inokedy,proste môj žal.potreboval horúce do brucha a veľa.deficit polievky.Chyby,ktoré si uvedomujem sú: zbaviť sa tej srvátky so škrobom,stačilo by napiť sa jej na olovrant.málo škrobov ráno na obed sa potom nejdem dojesť,tie bielkoviny som len teraz cca rok začala jesť,lebo prácu som mala náročnú a umrela by som.radšej musím pridať na olov.syr+ jablko,jem málo zeleniny,lebo nemôžem ,väčšinou si ku všetkému dusím zeler,mrkvu petržlen.Ak vstaem do práce,jem biel jog.+ grahamové tyčinky.alebo hrianky s nejakou bielkovinou.

Maoam

evik1, celkom som z textu nepochopila, ze preco nemozes viac bielkovin, mas nejaky zdravotny problem, ze ich mozes prijimat len menej?

ak ficis hlavne na sacharidoch, aj poobede a vecer, tak pohyb asi nebude stacit :-(

kolko a co vlastne jedavas za den, skus uviest taky priklad, aby som bola viac v obraze, od ranajok po veceru, aj kolko pohybu mas

Stela85

Dnes som si kupila aj ja xls medical ten zeleny na tuky. A ponukala mi nie tri druhy ale štyri. Mate niekto skusenosti aj s tým tvrtým xls medical na formovanie postavy?

evik1

maoamka,jasné,riziko jo-jo je tu na mieste,ani nemám peniaze na to,ja len uvažujem,že ked ja idem väčšinou na sachroch,lebo z behania som hladná,mastné nemôžem,zeleniny tiež nič moc,bielkoviny ma teraz držia,ael nadá sa preháňať a teda možno sa zbytočne trápim každý deň,koľkokrát som z toho slabá,a potom do doženiem na blbých sachroch? viem dá sa kontrolovať,ale ked ti ostávajú najmä ony ako základ jedálnička,tak potom môžem behať ako kenyan a nič na mne nebude vidno,chápeš,uvažujem nahlas.ale máš pravdu,ja len,že ked tu píšu baby typu: čo mám jesť nechce sa mi hýbať a chcem schudnúť.toto nepochopím,lebo ja mám pohybu.....potrebovala by som postrčiť.a už to dávno nie je 50!sa až bojím na váhu.

Maoam

evik1, tieto veci su povodne urcene pre ludi s velkou nadvahou, BMI nad 30

to co popisujes, blokne asi len 40% sacharidov

ale pokial viem, vazis okolo 50kg, nie? myslim, ze tie peniaze mozes vyuzit ovela, ovela lepsie

no a pri tvojej strave ti netreba nic na blokovanie tukov, kedze ich prijimas, myslim si teda, v minimalnom mnozstve