Internet cez mobil (O2)- prosim AdamaKrta aj ostatnych

Príspevok v téme: Internet cez mobil (O2)- prosim AdamaKrta aj ostatnych
Bettty112

Prosim o pomoc AdamaKrta aj vas, ktorí tomuto rozumiete:

Predstav si internet cez mobil, platba na fakturu, uctovanie po MB (cca 1E za MB, tento net mal byt iba ako nudzove riesenie, akasi poistka, ked nebude pristup na iny net).
Pripajas sa kablikom medzi laptopom a mobilom. Ziadne wifi. Nebol si v zahranici ani v prihranicnom pasme, mobil ani laptop si nedal z ruk.

Odrazu ti pride faktura na stovky Eur (cca 500) a ty vies, ze bol na nete zoparkrat a nijakovsky si nemohol stiahnut tolko dat. Reklamaciu neuznali, ako vypis dodali len kolko MB bolo pretecenych v ktory den. Ziadost o vypis konkretnych stranok odignorovali.
Kontretne ide o O2.

AdamKrt, vsimla som si, ze vies poradit v podobnych temach. A prosim aj ostatni, ktori tomu trocha rozumiete: ako sa da dokazat, ze si tolko dat z internetu nestahoval ?

Pridavam svoj zaver ako poucenie pre ostatnych:
!! Nedavajte si platby na fakturu !!
Ak preinternetite alebo pretelefonujete kredit, jednoducho sa viac nepripojite alebo nedovolate. Pri dobijani kreditu vas nemoze zaskocit faktura na stovky Eur! Operatori vedia, preco tlacia platby na fakturu.
Spominam si, ako sa kedysi babka rozculovala, ze jej (zasa) nefunguje mobil (!) Totiz - uz nemala kredit. Nevystacil jej ani 1 den, lebo si nechtiac aktivovala platene spravy z olympiady. Vtedy sme sa zasmiali. Myslim, ze by nam zamrzol usmev na perach, keby mala babka platbyna fakturu a dosiel by ucet na napr. 100tisic Sk.
Ako sa mozem branit ?!

lost

hm, vidis a mna takto oyebali ze to bola moja chyba :D
ked som si to aktivoval len cez SMS :)
ale nevadi, zobral som si to spat a s urokmi.. nemam naladu bojovat :D

surferka

Ja pouzivam ten O2 net a mam aktivovany balicek O2 data neobmedzene za 6 eur. Mne to stacilo aktivovat SMSkou a odvtedy sa mi kazdy mesiac sam predlzi, ak mam dostatocny kredit. Vzdy mi pride SMS, ze balicek bol aktivovany. Inak je ten net strasne pomaly (pouzivam ho v PC), ale nestazujem si, lebo za 6 eur neobmedzene je super cena. Lacnejsi mobilny net na SK neexistuje. Ale 1 euro za 1 MB by som nedala, to by som si musela zobrat hypoteku, aby som to splatila :D Inak od juna ho maju zrychlovat, len som zvedava ako dvihnu cenu...

lost

ono aspon u mna to pred rokm fungovalo tak, ze ak som nemal nic aktivovane - NET isiel na o2 karte ALE stalo to 1MB za 1EUR alebo naopak.
akonahle som im zavolal ze o co ide, z emi to tak zerie kredit, mna to napadlo az po 20-30MB :)
tak mi povedali ze SMS som sice odoslal, ale musim to HOVOROM aktivovat.
ale na stranke mali nepisane ze odoslite sms pre aktivovanie data neobmedzene..
relativne zavadzajuce..

lost

uhlie, no neveril by si ako zhrdzavene kable maju, ani v centre BA nedostanes "miesto na linke" ci co to, lebo to maju take stare, osobna skusenosti s tou dedinou (to mesto som len pocul)

Adam, avsak existuje ten modem kde das sim kartu :) a mozes tak surfovat aj cez pc, vies aky myslim :) ked uz NIC vobec ine nie je...

avsak O2 data neobmedzene je len za 6eur mes a mas nekonecno dat, ale problem tu bol, ze nejak sa to neaktivovalo (trebalo s hovorom), teda ak sa bavime o tej istej veci :)

AdamKrt

lost:

lenze O2 ten internet dava PRE MOBILNY TELEFON a nie na bezne surfovanie v PC. V mobile sa zas tolko nesurfuje, takze tam to aj staci. Ale niektori ludia si povedia, ze zoberu to najlacnejsie a vyuziju to maximalne. Ale to da rozum, ze pokial platim tolko vela za MB dat, tak si musi kontrolovat, kolko toho stiahne, lebo aj gate prerobi....

AdamKrt

lost:

lenze O2 ten internet dava PRE MOBILNY TELEFON a nie na bezne surfovanie v PC. V mobile sa zas tolko nesurfuje, takze tam to aj staci. Ale niektori ludia si povedia, ze zoberu to najlacnejsie a vyuziju to maximalne. Ale to da rozum, ze pokial platim tolko vela za MB dat, tak si musi kontrolovat, kolko toho stiahne, lebo aj gate prerobi....

uhlie

lost,

nie som nejaky odbornik, ale myslim, ze DSL je skoro vsade (tam, kde su pevne telefonne linky). Neobmedzeny pausal s dostatocnou rychlostou aj na pozeranie filmov sa da zohnat do 20Eur na mesiac.

lost

uhlie, mas pravdu, lenze v 50% dedinach na slovensku nie je ani DSL (a tcom si bije do prs ze je) a ani wifi provider (su taki, ale maju 90% poruchovost, nestoja za to)
zostsava uz len mobilny net, a bezny limit clovek potrebuje 10000MB a ziadny 500 1000 1500 MB ako sa mobilny okradaci chvalia ze staci. Dobre vedia ze nestaci, ale v prepocte stoji 1GB extremne vela a v pripade o2, kde 1GB stoji 1024 EUR, to je uz viac ako v nejakej kambodzi..
a ked clovek potrebuje net, nema na vybet :/
ten o2 je dobry, az na to ze riadne zavadzaju pri jeho aktivacii..

uhlie

Mobil cez internet je to najdrahsie a najpomalsie spojenie, ake existuje. To uz radsej chodit po obchodnych centrach a stahovat cez WIFI.

lost

no ja mavam tak 8-10GB mesacne a to sem tam youtube (max 20% z toho) potom len bezne surfovanie :)
ale to je 10hodin denne.
Cize moja priemerna rychlost je zaokruhlene 7KB/s a to mam kabel - nie mobilny net (o2 je super pomaly, s lagmi od 300ms do radovo sekund).
ale fakt ten wondows zvykne tahat ako o zivot, a stale dookola, to nedomyseli na datovo obmedzenych programoch, alebo to v USA asi nepoznaju? :)