že by bulímia???

Príspevok v téme: že by bulímia???
wez

mám taký problém: chutí mi jesť, rád jem tak ako každý zdraví človek...
Ale, zo všetkého môžem zjesť max. päť hryzov, potom ako keby sa toho do mňa už viac doslova nezmestilo a jednoducho to musím vyvrátiť. Ale nie je to také vracanie že by ma nejako strašne napínalo (jak keď cestujetej autom a je vám zle). Je to také že ako keby som si doslova posunul prehltnuté jedlo naspäť do úst ešte raz ho rozžul a znova prehltol (niekedy aj 10 krát) Pretože to jedlo v sebe cítim, že ho nemám tam kde by malo byť, že ho mám niekde inde a tam ma tlačí. Ako keby sa mi zastavilo na ceste niekde medzi žalúdkom a ústami a tam sa hromadilo. Jedinou mojou záchranou je nejaký nápoj ktorým to jedlo čo mám v sebe môžem posunúť ďalej. A potom už cítim že je všetko v poriadku a môžem pokračovať v jedení. Z toho vyplýva že nedokážem zjesť ani jednu porciu, ani jeden suchý rožok bez toho aby som ho nezapil (a pritom nie som smädný). Niekedy vypijem k obedu aj 1,5l vody. Keby som to tak nespravil tak by som buď nič nezjedol alebo by som sa povracal, príp. zadusil. Ak to nezapijem ostane mi strašne teplo, priam sa až začnem potiť a ťažko sa mi dýcha a ostanem úplne nervózny. Zapijem to aj je to v poriadku ako keby sa nič nestalo.
Môžem mi niekto poradiť? Stretol sa s tým už niekto? Lebo najlepšie na tom je že žiadny doktor mi nedokázal pomôcť lebo sa s tým nikdy nestretli...
Aby ste si to dokázali lepšie predstavilť uvediem vám nejaké príklady čo sa mi stali:
-večer pred spaním niečo zjem (napr. papriku), spím 12 hodín, ráno sa zobudím , papriku si vyvrátim ešte ju rozžujem a znova prehltnem. Prípadne sa s prehltnutou potravou začnem vo spánku dusiť alebo do rána ju nájdem na vankúši.
-v škole som cez prestávku zjedol rožok. Nezapil som ho. Cez hodinu som ho rozzuvával, prehĺtal - 45min. až kým sa mi ku koncu hodiny ho podarilo nejako stráviť.
-dám si pohár mlieka, správím stojku a mliekto sa zo mňa jednoducho vyleje.
-nemôžem sa najesť vonku vo fast foode a vykračovať si s bagetou v ruke po ulici...
-zjem napolitánku. Fajn zjedol som ju. Vykonávam nejakú fyzickú činnosť a počas nej nemôžem nalapať dych. Vyvrátim napolitánku, zhlboka sa nadýchnem a napolitánku prehltnem. A potom zase dokolečka kým napolitánku nezapijem alebo nevyvrátim.
-atď by som mohol rozprávať do nekonečna ako ma to strašne obmedzuje že môžem jesť len tam kde je niečo na pitie alebo jesť len v tedy keď mám pri sebe fľasu vody.

wez

Všetky odporúčam prečítať si knihu: OVLADANIE VEDEOMIA SILVOVOU METODOU, José Silva, Philip Miele. (vidal toho aj viac napr. SME SCHOPNI LIECIT, J. Silva, Robert B. Stone)
Ja na tom pracujem snaď pomôže!!! A dúfam že aj vám - hodne zdaru!!!
P.S.: Kto to pozná alebo spozná rád sa o tom porozprávam. Tak mailujte

wez

to kuki: je to dosť podobné tomu čo tam píšu akurát že mám pocit že tá potrava sa mi do toho žalúdka nedostane, ale ostane asi iba v pažeráku a keď je plný že sa tam toho viac nezmestí a už to ide zo mňa vypadnúť tak to do seba natlačím(zatlačím) tou tekutinou. Nemám pocit že sa mi to vracia až zo žalútka aj zo štavami - toto je iné vracanie. Lebo nemám ani pocit že sa mi to tam dostalo. Ale potom keď to zapijem tak hej. Trebars zjem celú porciu jedla ale nevyvraciam ju celú ale iba posledných pár lyžičiek (ktoré som samozrejme nezapil).

wez

to alpa: neviem presne kedy to začalo ale určite to bude viac jak 5 rokov. Ale viem že celé to začalo zalíhaním. Tažko sa mi prehĺtalo - až ma to bolelo. A teraz už to nejde vôbec...
to thesiamee: jedla sa nebojím. Rád jem a aj veľa. Všetko, najradšej sladkosti :-)A už budem musieť nejakú tú liečbu podstúpiť len neviem kde začať, opäť. Pravdu povediac som najskôr čakal že sa to spraví ale asi nie...

thesiamee

wez: nepride mi to az take nerealne... nejaky psychicky blok, podvedomie robi divy... su ludia,ktori maju zo stravy uplnu fobiu,nedokazu ju prehltnut... a pycholog ti nic neobjavil? mozno to dobre skryvas aj sam pred sebou... mozno blaznivy napad, ale co hypnoza? alebo nejaka alternativna medicina?

alpa

Ahoj, môžem vedieť odkedy máš tento problém? Bulímia je mentálne ochorenie, prejavuje sa prejedaním a nasledným očistením, teda bud vracaním alebo použivaním preháňadiel. Takže toto má od bulímie ďaleko. Na tvojom mieste by som nastojila na svojom lekárovi nech ti spraví všetky možné vyšetrenia, lebo to čo máš, nie je vôbec v poriadku a môže to byť nebezpečné. Inak v živote som o ničom podobnom nepočula.

wez

dík gabina, vyhladával som pomoc u odborníkou (aj u gastroenerológov aj psychológou) ale všetci si ma len posúvali ďalej lebo nevedeli na nič prísť. A to že musím zapíjať úplne všetko čo zjem je úplne minimálne malé upokojenie.

HELP!!!

gabina

Ty brdo tak taketo volaco som este nepocula....-) No, kazdy mame svoje...
najprv ma napadlo, ze je to urcite psychickeho povodu. Ze musi byt nejaky blok, ktory Ti nedovoli dostat potravu z ust az do zaludka. Ale ked si napisal, ze ked potravu zapijes, je to v poriadku, tak teraz neviem.-) Nie som odbornik a ani lekar a cojaviemco. Ale urcite je to priserne obmedzujuce...S tou paprikou - paprika je tazko stravitelna, takze davat si ju na vecer v Tvojom pripade je asi uplny risk. zachadza to uz az do hazardu so zivotom, kedze sa Ti stava, ze ta v noci zacne zo stravy dusit. Nie je normalne, ze sa Ti potrava vracia do ustnej dutiny. Akoby Ti chybala taka zaklopka, co mame niekde v hltane alebo hrtane...Neviem. Kazodpadne Ti asi najlepsie poradi nejaky odbornik. gastroenerolog, psycholog, neviem, kto by mal byt nten spravny. Ale zelam Ti skore vyriesenie problemu...Gabina