zub

cicka333

ale aj keby si ten röntgen dala spraviť a zistila či je zub pripraveny narasť, aj tak to nijako nepomôže zrychliť rast zuba :(

Eva531

A este jedna dobra sprava: Nikto ta tam na strojcek nahovatat nebude, pretoze tam sa strojceky nerobia. Röntgenovu fotografiu potom mozes ukazat tvojej zubarke/zubarovi, kam bezne chodis,ale to, ci je tam ten zub, uvidis podla röntgenu aj ty sama.

Eva531

Jednej mojej kamoske narastli dva predne zuby - trojky az v 17-tich rokoch. Dovtedy tam mala prazdne miesto a nic si z toho nerobila. O zuboch nevedela vobec nic a nakoniec bola velmi milo prekvapena, ked jej tam zacali rast. Tak nezufaj, mozno ti ten zub este narastie. Ale najlepsie by bolo dat si urobit poriadny röntgen, aspon len ten ortopantomogram, na ktorom uvidis vsetky svoje zuby a podla toho by sa uz malo dat vidiet, ci je tam ten zub uz aspon niekde vo vnutri v dasne a v kosti schovany a pripraveny narast, alebo nie. No takyto röntgen u nas na Slovensku skoro ziaden zubar nerobi. V Bratislave, kde je zdravotnictvo na o nieco vyssej urovni ako v inych mestach, robia röntgen, dokonca aj digitalny röntgen, uz viaceri zubari, zatial, co v inych mestach takmer nikto. Odkial si? Ak mas blizko Bratislavu, tak skus zajst do Schill Dental, termin bez problemov dostanes zo dna na den a poziadaj ich, ze aj ked nie si ich pacientkou, tak by si si chcela dat takyto röntgen urobit a vytlacit na foliu. Oni ti ochotne vyjdu v ustrety, vela ludi tam chodi vylucne len za takymto ucelom, aj ked ostatne problemy si riesia inde, nakolko je to strasne draha klinika, jedna z najdrahsich na Slovensku. Ak si das urobit len samotny ortopantomogram a vytlacit na foliu, tak za to zaplatis 12 €, co zase nie je az tak vela, lebo to, co je tam drahe, su ine ukony... Aj ked zo skusenosti viem, ze plomba je tam o polovicu lacnejsia ako v Rakusku. Ja na tvojom mieste by som to pre svoju spokojnost zo zvedavosti urobila. Pozri www.schill.sk

bez zubá

cicka333 a čo si s tým nešla k zubárke? ja by som tam šla tiež ale ona mi povie aby som si dala strojček a ja ho nechcem.. skúsím zájsť do lekárne pre dáke vitamíny

cicka333

ahoj...ja som mala tiež ten isty problem ..mne vypadol keď som mala 15 a teraz budem mať už 17 a zub mi narastol zatial len do polovice...skus si kupiť v lekarni nejake vitaminy napr. B-complex+vit.C alebo ešte pozri nejake na nete, na rast je dobry aj vapnik, takže viac mliečnych vyrobkov ale neviem či to pomôže..a už som fak zufala...už sa chcem konečne normalne smiať..je mi to trapne :(

blbe zubke

ajoj ja mam tiež problem mne moj zub zasa ide do zadu mam ho ale narastol mi blbým smerom minule mi chalan povedal, že kým budem mat tent zub tak sa so mnou rozide=(