Mám podozrenie, že moj priatel trpí schizofreniou a nechce ist k doktorovi. Trpí častými zmenami nálad vo všetkom hlada chyby vo mne raz je ku mne milý potom z nicoho nic odide a zacne po mne kricat... mení nálady je výbušný dakedy až agresívny neviem či to je schyzofrénia ale sa mi zdá že jeho psychika je zaťažená a dakedy robí aj také veci ktoré sa čuduje že spravi
shizofrenia
Ako sa dá liecit ta nevyrovnana osobnost?
Aj pri nevyrovnanej osobnosti si clovek moze verit a nema to nic spolocne s rozumovou zaostalostou. Nevyrovnana osobnost nie je urcena mierou inteligencie a sebadovery.
nevyrovnaná osobnosť to nebude pretože on si verí a daktoré veci mu nerobia problém rozumovo neni zaostalí.. ale dakedy má také vypadky
Schizofrenia je nieco ine. Pacient je vzťahovačný, neustále prenasledovaný bludmi a myšlienkami, rozpráva si sám pre seba, vytvára umelý svet. Je veľmi komplikované si len predstaviť čo človek postihnutý touto chorobou prežíva. K paranoidným vplyvom sa pridružujú poruchy pohybu (schizofrenik je schopný celé hodiny vydržať v neprirodzenej polohe) a vnímania. Citová otupenosť, inokedy extrémna precitlivenosť je sprevádzaná tvorbou neologizmov a nezmyselných súvislostí. Schizofrenik je veľmi plachý a neustále stráca spoločenskú istotu a svoje miesto v spoločnosti.
Toto co ma tvoj priatel je zjavne este nevyrovnana osobnost.
To schizofrenia nebude, skor nevyrovnana osobnost.