Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. V skole nam zaviedli povinne plavanie. Problem je v tom, ze mam teraz dostat kramy. Mala som v plane ist za profesorkou a normalne jej vysvetlit ze mam kramy a ze plavat nebudem, lenze to som este nevedela co je zac..Jedna baba jej vravela ze ma alergiu na chlor a nemoze plavat. Profka na nu zacala hned hucat ze jej to neveri a ze nech pride vlezie do bazena a ked sa vyhadze ma jej prist ukazat vyrazky... !!..chapete to ?? Takze predpokladam ze s tym ze mam kramy ma posle dokelu...Ja tampony moc nenosim a uz vobec si neviem predtavit zeby som s tamponom vosla do vody..Mate s tym skusenosti ?? Je to bezpecne, je to vobec hygienicke ?? Su tampony naozaj spolahlive ?? Ja by som asi stale mala blby pocit ci je vsetko v poriadku, ci som nepretiekla alebo ci mi netrci snurka, prosim poradte...dakujem
Tampony a plavanie ??
nikdy som nepochopila aky je problem s cvicenim a kramami (nehovorim ked ma niekto bolesti, krce a podobne!alebo silno krvaca a pri sporte je vacsia pravdepodobnost ze pretece!!!)ale na zakladnej, na strednej-expertky co sa ulievali z telesnej lebo mali kramy a nic im nebolo.kramy nie su choroba!tampony su v pohode a bezpecne-ja nepouzivam nic ine. vlozky su mi nenormalne neprijemne-nemusim ten pocit plienky ... a chodim s tamponmi normalne plavat a vsetko-akurat ho potom hned vymenim.....preco hned taka precitlivenost (nehovorim-cest vynimkam!)
Ahojte, dakujem vam za rady, nakoniec som to zvladla celkom slusne :) nemusela som sice plavat ked som jej povedala ze mam kramy, ale musela som si tie hodiny nahradit. Ked som sla plavat po kramoch, skoro som v tom bazene umrela, tolko vody som za cely zivot nevypila dokopy :D Profka stala nad nami, hucala po nas ze sme neschopny, plavali sme ako divy a ked niekto nevladal, poslala ho do stredu bazena na 20 minut aby plaval na mieste a ked to nezvladol, poslala ho prec a dala mu absencku... Raz tam jeden chalan dokonca odpadol..ja som po tejto hodine bola dva tyzdne chora a potom som s nou vybabrala ze mam problemy s imunitou a tak, a chodila som do posilky :D takze odteraz sa jej vyhybam a vzdy si vopred zistim o danom profesorovi co je zac pred tym ako sa k nemu nahlasim...no pomoc :D
kup si specialne tampony na plavanie.ja som ich mala a kludne som sa claptala v mori aj niekolko hodin.snurka je napustena nejakym olejom a nenasiaka vodou,takze sa nedostane ani kvapka dovnutra.....
To myslis vazne,ze toto robi ta profesorka?Ja som chodila na gymnazium a kazdy piatok sme mali plavanie v ramci telesnej vychovy.Profesor mal menny zozbnam studentiek a kazda mu vzdy nahlasila,ked mala menzes.Vtedy mala klasicku TV s inymi studentkami,ale tak vacsinou to boli same,ktore mali menzes,takze nas supli napr.do posilky aby sme sa zasli a profesor sa venoval svojim studentkam.Ano,boli expertky,ktore si nahlasili menzes aj 3 x do mesiaca,ale vtedy si profesor vypytal potvrdenie od gynekologa,ze je nejaky problem.Toto si proste tvoja profesorka dovolit nemoze,a ukazovat vlozky???No by videla ten bordel keby mi to povedala.
našťastie tá "naša" učila len chalanov a baby z inej triedy, my sme mali super a tolerantnú :)
Joly, nikto ťa nemôže nútiť... my ste na strednej tiež mali "chorú" telocvikárku, ale vždy je to len o tom, že čo si tí žiaci nechajú, to učitelia robia...
proste jej normálne povedz, že nebudeš plávať cez krámy a nediskutuj o tom s ňou. Ak ti bude robiť problémy, rieš to na vedení školy a pod.
Ani nechcem vedieť ako to vyriešila tvoja spolužiačka s tou alergiou, lebo mám taký blbý pocit, že nakoniec do toho bazéna šla... to by drahá pani učiteľka videla ten cirkus, keby toto povedala mne... že jej mám ukázať vyrážky a až potom mi uverí. ty kokos, normálne mi stúpol tlak...
a mary-anne, nemuseli baby ukazovať vložky... chceli...lebo sa "posrali"... vždy je to len o tom, čo si ľudia nechajú zo sebou robiť.. mne keby kázala aby som jej ukázala vložku tak to by uvidela... ale nie vložku.. ale takú fujavicu akú ešte nevidela...
mary-anne
jedna sa vzdy nasla, a tak kolovala po triede, co? :DDD
ako tu bolo pisane, nutit pouzivat tampony ta nesmie. Ak by bol problem (neviem, kolko mas rokov), tak nech ide za nou tvoja mama. Alebo ostan doma, zozen si nejaku ospravedlnenku, ze si mala krce. Studena voda na brucho pocas kramov urcite neprospieva. Ja osobne som vtedy dostatocne vysilena, nieto aby som este sla plavat... no ak to neprezivas nejako bolestivo, tampon je dobrym docasnym riesenim. Daj si cisty pred vstupom do bazena a hned po skonceni ho vyber von.
najprv jej to skús vysvetliť, uvidíš, čo povie. ale my na strednej sme mali podobnú profku na teláku, niekedy neverila, že niektoré majú krámy, tak museli ukazovať vložku :DD choréé!
používanie tamponov je uplne jednoduché, bezpečné . ja používam stále len tampony.
Joly, myslim, ze ta nikto nemoze donutit pouzivat tampony. urcite pouzivanie tamponov moze ovplyvnit zdravie - pritomnost kvasiniek v posve, nasledne potrebne preliecenie. sice ked si ho das len kratkodobo, nemalo by to mat az taky vyznam. ale k tomu ta nikto, fakt nikto nesmie nutit!!! a nech sa profka aj posklada na harmoniku, jednoducho na to nema pravo.