Priateľ má nemanželské dieťa

Príspevok v téme: Priateľ má nemanželské dieťa
kikasba

Chcela by som poprosiť o radu. Po roku čo som s priateľom mi nedávno povedal, že má 7- ročného nemanželského syna. Bál sa mi to povedať skôr (aj keď toto za dôvod nepovažujem) Veľmi ho milujem a chcem s ním ostať, ale je vo mne niečo čo ma od toho nie ani tak odrádza...ale niečo čo sama neviem pochopiť. Čo by ste robili na mojom mieste? Za odpoveď vopred ďakujem. Kika

AdamKrt

kikasba:

bol to problem, ale musel som sa s tym zmierit. Vzdy ma clovek na vyber, takze som musel si povedat, ci mi to stoji za to a vediet si to predstavit dalej. Ked som si to vedel predstavit, ako by to slo, uz som v tom nevidel az tak velky problem. Samozrejme, nepocital som vobec s tym a je to komplikacia. Naviac su deti - jeden pred pubertou, druhy v puberte, takze o to je to zlozitejsie. Tiez som sa dockal z ich strany uplnej ignoracie ako vzduch...

AdamKrt

kikasba:

bol to problem, ale musel som sa s tym zmierit. Vzdy ma clovek na vyber, takze som musel si povedat, ci mi to stoji za to a vediet si to predstavit dalej. Ked som si to vedel predstavit, ako by to slo, uz som v tom nevidel az tak velky problem. Samozrejme, nepocital som vobec s tym a je to komplikacia. Naviac su deti - jeden pred pubertou, druhy v puberte, takze o to je to zlozitejsie. Tiez som sa dockal z ich strany uplnej ignoracie ako vzduch...

kikasba

Chcem si vzťah z jeho synom vybudovať. Už len preto aby s ním začal vychádzať, aj on. Ale to chce ešte viac času. Nemám z jeho synom problém a chcem dosiahnuť to aby mi ho ukázal a aby som ich dvoch priviedla k sebe. Máš pravdu, že to nie je jej chyba, ale ja do toho nie som zainteresovaná, tak to zatiaľ riešiť nechcem, ale príde čas kedy sa to bude musieť začať riešiť a verím, že nebudem mať problém postarať sa o jeho dieťa.
Ďakujem za názor Zuzka

kikasba

Nevadí, stáva sa. Odvtedy ako mi to priateľ povedal, sme boli každý deň spolu, a mám z toho zatiaľ dobrý pocit, bez tajností, ja som sa mu tiež priznala s akýmisi "neduhmi" z minulosti a naplno mu dôverujem. Od júna chceme spolu začať žiť.
S dieťaťom sa po čase vysporiada asi každý.

zuzkas

vidím,že sa ti nepáčia názory,kt.nesúhlasia s tými tvojími.ja som ti nenapísala,že ho máš nechať,to je tvoja vec.ja som ti len napísala môj názor a priložila skúsenosť.ak nemajú nič stanovené súdom,tak je to chyba tvojho priatela,nie jej a po pravde,ani ja by som môjmu ex nedvihla tlf a pokial ma písomne neoboznámi o návšteve,alebo teda nepride v čase nato vyhradenom,tak mu nemám prečo ani otvoriť dvere!tá matka už má svoj život.niesom zato,aby sa bránilo v styku s otcom,ale to,že toho chlapčeka bavia viac počítačové hry,ako stretávanie sa s otcom o niečom svädčí/nieje tam citová väzba,lebo nemala kedy nastať,tú väzbu mal budovať tvoj priateľ a nie chlapček a matka nemá ex očierňovať pred synom,le ani ospevovať,
otec je teda chlapčekovi momentálne cudzí/ani moja dcéra by teraz nešla so svojim biologickým otcom niekam,keď naňu kašle niekoľko rokov!deti niesú sprosté,oni všetko vnímajú o moc intenzívnejšie ako dospelí!!a o tom potrate,tak aj moja mama bola zato,aby som šla na potrat z jej pohľadu mala nato dôvody,ale to nemá nič spoločné s tým,aký má otec s dieťaťom vzťah.

kikasba

On nemá súdom vôbec nič určené, on s ex to nieriešili súdnou cestou. Clapček ku nemu chodiť nechce, lebo ho viac zaujímajú počítačové hry ako výlety vonku a jeho matka ho k nemu veľmi málo púšťa. Neviem odkiaľ máte to že to riešil súd a ešte k tomu že je rozvedený. Ona si ho nechcela vziať a jej matka chcela dať dokonca dcéru na potrat keď to zistila, a môj priateľ si ju chcel vziať, len ona bola zrejme doprepínaná. Súdnou cestou sa nič nieriešilo. Viem že keď bol mladší videli sa častejšie. Prispieva každý mesiac výživným, lebo nie je hajzel a viem že sa o chlapca zaujíma. Chlapec má mamu akú má, nedvíha telefón, neotvára dvere, ingnoruje môjho priateľa a keď to robí 4 roky vkuse, mňa by to po čase tiež prestalo baviť.

zuzkas

a tiež sa mi nezdá,to súdom stanovené že raz za mesiac!!!normálne na tvojom mieste by som chcela vidieť rozsudok o rozvode a tiež rozsudok o návštevných hodinách.môj bývalý má súdom stanovené každú párnu nedeľu od 9-19,prvý letný prázdninový týždeň a 2sviatok vianočný.nevyužíva ani jednu minutu v roku,dobrovolne!!!

zuzkas

ahoj kikasba.píšeš,že chceš s priateľom zostarnúť a vlastne si nevieš predstaviť už život bez neho,dôveruješ mu,takže naše rady sú ti tak trošku zbytočné,lebo si rozhodnutá/možno eštemoc zaľúbená/!ja osobne sa na to pozeram zo svojej strany.som rozvedená,mám jedno dieťa z prvého manželstva a bývalý vôbec nemá záujem o návštevy dcéry,kt má teraz 10rokov/pri rozvode mala 2r/,alimenty sa mu tiež nechce platiť,ešte má 1 dieťa 14 ročné/z predošlého manželstva/,ktoré ho tiež nezaújima.tým chcem povedať,že by som určite riadne skúmala,prečo sa so synom nenavštevuje,či pravidelne bez okolkov prispieva na toho syna.nedávala by som na jeho slová,ale na fakty.syn ako taký by mne osobne nevadil,skôr to,PREČO mi ho tak dlho tajil a ako sa k nemu teraz stavia!vieš,môže sa aj tebe stať,že budete čakať bábo a aby aj tvoje dieťa v budúcnosti tak netrpelo,ako možno jeho syn trpí.neviem,nevidím do toho.ja keď som sa zoznámila s mojim terajším mužom,tak som tiež dcéru zatajila,ale to len v sms,pri prvom stretnutí som o nej hneď povedala,takže mi pripadá zvláštne,že on syna tajil rok!rok je dosť dlhá doba,teda ak sa intenzívne stretávate!určite chceš mať nielen dobrého partnera,ale aj dobrého OTCA tvojich detí!môj bývalý tiež všade rozprával,ako mu ja bránim a aká som a dokonca aj bývalí svokrovci mi nevedeli prísť na meno a teraz pred 2 týždňami,keď svokra nevidela vnučku niekoľko rokov,tak mi volala,nech jej všetko odpustím,že si uvedomila,že nie ja,ale jej syn je ten zlý!...a pritom predtým ma všade ohovarala a syna vychvalovala,takže to,čo ti hovoria budúci svokrovci by som nebrala tak vážne,ale je to na tebe!držím palce!!!

januskax

kikasba, ja mam tiez daleko od 18 ci 25 r. Mam dieta, rodinu, nic taketo som nikdy neriesila. Ale moj nazor je, ze by mi to nevadilo, kebyze mi to priatel povie az po roku. Niektore veci sa tazko hovoria, mozno si sam dlho nebol isty nakolko to je medzi vami vazne, neviem ... Alebo sa proste len nemohol " vymacknut " a odkladal to, odkladal a rok ubehol ani sam nevie ako.
Osobne by mi vadilo, ze sa s nim stretava tak malo. Aj ked si to tu zdovodnovala ... Presne, je to dieta, ktore za nic nemoze, preco o neho otec nema väcsi zaujem?? Raz za mesiac je neskutocne malo! :( Ci to je kvoli vztahu s ex alebo comukolvek, ale stretavat sa so synom raz za mesiac nestaci. To ho nikam za cely rok nevzal napr. na vikend? Na dovolenku? Na vylet? Ked ma urcene stretavanie raz za mesiac sudom ( co sa mi nezda, sud urcuje castejsie stretavanie ), tak v tom pripade preco neziada o upravu styku a castejsie stretavanie? V tomto ho podla mna nic neospravdlnuje, to dieta ho potrebuje :((