Pletova kozmetika (plet so sklonom k masteniu)

zuzinecka88

A ja som praveze takto zistila, co mi sedi a co nie. Vsak si musis odskusat na pleti, co ti robi zle a co naopak ti nesposobuje ziadne tazkosti :) Ci?

zuzinecka88

A ja som praveze takto zistila, co mi sedi a co nie. Vsak si musis odskusat na pleti, co ti robi zle a co naopak ti nesposobuje ziadne tazkosti :) Ci?

julisa12

A nasla si ich ako? Dostala si sa k nejakym odporuceniam alebo podla coho si vyberala? Lebo ked mas citlivu plet, tak to asi nie je vhodne len tak skusat, ze co ti sadne.

Diarra6

Ja mam tiez citlivu plet, a teda nie je to jednoduche, to ti poviem. Ale tak nasla som si svoje produkty, ktore mam overene a som im verna.

Lalilala

Ja mam tiez problem s pletou ze sa mi rychlo masti, nehovorim o tom ze ked som sa odlicila miceralnou vodou (bioderma, nivea, garnier.. Rozne ine) ze som sa zobudila s mastnou pletou. Dala som sa nahovorit a objednala som si krem, miceralnu vodu, cistiacu penu so slimacim extraktom na stranke myslim krasnadoma.sk
Som nadmieru spokojna, rano nemam mastnu plet! Krem si mozem dat po make up a vobec sa nelesknem! Ja nemam sice problem s akne ale obcas sa mi vyhodi nieco a dokonca do 2 dni sa mi krasne zahojili take 2 pupaciky na cele co vacsinou trva tak 4-5 dni. Som nadmieru spokojna a cena je super

BlackCherry

No tak sice vidím, že nato reagujete aj ked je to tak staré, tak sa aj ja pridám.
Vichy za mňa určite nie, aj v testoch to nedopadlo moc dobre a z mojej skúsenosti určite Bioderma, ja mám takú modrú že na mastnú citlivú pleť Sensibo micerálku, 700 alebo 800ml za 16€...popravde, príde mi to trochu zbytočné ako ten rozdiel je velký jak keď si kúpiš nejakú lacnejšiu, ale mne čo pomohlo na vyrážky a (nejakú,už som našťastie zabudla "dermatitúdu" ževraj zo stresu a pod.) mi pomohli prirodne oleje, začala som s jarišovym roztokom a ktomu som použivala oleje, najprv. kokosový z dm za 7€ panenský bio (na nete je lacnejší,len tam je zas poštovné, ale je aj menšie balenie), a teraz mám doma z netu Topvet za 4€ (samozrejme je toho menej,ale verte vydrží to dlho) olejčeky že marhulový (ten nie je taký "olejový", teraz si každý povie, že olej na mastnú problematickú pleť ? ano! kto neskúsi, nevie. Vyvaruj sa chémií (tým nechcem vôbec povedať,že Bioderma je chémia,len píšem ďalšie "typy" čo mi pomohli)potom mám mandlový olej tiez za 4€ ...mastná pleť sa mi znromalizovala, neleskne sa mi už ani T zóna a zároveň ani nemám teraz že suchú plet...uplne sa mi to pekne vyrovnalo, znromalizovalo...kup si aj vitaminy a skus pestrejšie papať, ale tie olejčeky odporúčam :) hlavne marhulový lebo ten nie je taký mastný ako typické oleje, môžeš ho mať aj cez deň keď si ho do 4 minút vmasíruješ uplne sa to vsiakne a nebudeš mastná jak naolejovaná neboj. Mne pomohlo toto, olejčeky, pravidelne čistenie pleti, žiadne škriabanie ani chytanie rukami , ani moc vrstvy make upu si myslím že nie sú dobré s korektorom...nechcem tym povedať, že sa nemalujte a von chodte s "odhlaenou pleťou",ani to (podla mna) dobre neni, lebo akurat všetky špiny prach a všetko ti ide rovno na tvár, a make up to zachytí. Ale odporúčala by som ti kúpiť si make up v lekárni a dávať si tenkú vrstvu, alebo ked to chceš prekryť tak hrubšiu, len si nedávaj tie chémiové omietky na tvár...ja nehvoorím že make up z lekárne je 100% prírodný a "vyživuje pleť", ale menej ti podla mna uškodi :) čiže zaver Bioderma je lepšia za mňa a prírodné oleje sú super.