Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som hypochonder

Príspevok v téme: Som hypochonder
hypochonderk

Dobry den,ziadam Vas o rady,ako si pomoct...Nepytam sa,ci som hypochonder,lebo viem,ze som.Extremne sa sledujem,objavi sa mi len mierny priznak choroby alebo pretazenia,napr.bolesti hlavy,a ja uz myslim na to najhorsie.Napr.dnes ma zacal tahat stehenny sval a prva vec,ktora ma napadla,bolo,ze mi urcite amputuju nohu...Ja viem,vyznie to smiesne,ale ja uz naozaj neviem,co robit...

trubka

a sa ti stáva, že keď si niečo nahovoríš, tak sa ti stupňujú tie príznaky? mne áno, ale keď na to zabudnem, tak vtedy je dobre, keď som znova v kľude a mám možnosť sa sledovať, tak sú späť

trubka

A mám aj tú knihu, čo odporúča Lulita, občas mi to na pár dní pomôže, už tam mám zaškrtané zvýrazňovačkou, čo si čítam dokola :D

trubka

pridávam sa do klubu :)) tiež by som chcela mať doma doktora, ktorý mi hneď povie, že som ok, ale nie som si istá, či by som mu verila :DDD tiež ak mi niečo je, už to vidím katastroficky... stačí, že počujem v telke, že niekto zomrel na chrípku (je jedno, že to bol 80-ročný dedko s chorobou srdca), už sa sledujem, či nezomriem tiež :D dávam smajlíkov, ale je to hrozné so mnou...

hypochodnerk

hviezda01 - úplne chápem, ja to isté. Ako som písala hučí mi v uchu, a pozerám na internet, a zase že dôvod môže byť rakovina. Asi si zakážem pozerať na ten internet, potom si hľadám príznaky. A väčšinou si ich aj nájdem. Akonáhle ako budem môcť musím ísť za ušným. V poslednom čase chodím len po doktoroch, pretože keby nejdem zbláznim sa z toho rozmýšľania. Potrebujem sa čo najskôr ukľudniť, ale bojím sa čo príde ďalšie, čo ma zase začne bolieť. Stále si hovorím že začnem čítať tie knihy o pozitívnom myslení a ani na to nemám čas, stále stres, a ešte keď čítam že stres spôsobuje najhoršie choroby!

hviezda01

tak vidim,ze niesom v tom sama,tiez som zistila,ze som hypochonder.Hlavne,ked niekto v mojom okoli zomrie na tu pliagu rakovinu.Momentalne ma trapi pravdepodobne pankreas.Namyslam si,ze mam urocite rakovinu,lebo ma obcas boli pod lavim rebrom a taha sa mi to do zadnej casti,ako do obliciek.Pozerala som si,ake su priznaky rakoviny a uz som si hned vsimla,ze ma aj naduva.Samu ma to ubija,ze som taka paranoidna,ale neviem,co mam s tym robit,Ked to poviem manzelovi,tak sa mi smeje,ze myslim hned na to najhorsie.Ked mi zomrela jedna znama na nador v mozgu,hned ma bolela hlava,potom zomrela susedka na rakovinu zaludka,hned ma samozrejme bolel zalusok.Ako z toho von???

hypochonderk

Ahoj, zistila som že som tiež hypochonder je to strašné.. Nikdy som ale nebola taká, že by som len pri bolesti hlavy myslela na to najhoršie, ale tento posledný rok som zažila veľa chorôb, a teraz sa PREHNANE sledujem. Začalo to tým, že po každom jedle mi akosi zle trávilo, obrovské nevoľnosti na odpadnutie, pochodila som veľa vyšetrení, vrátane hadice, vraj mám trávenie uplne v poriadku.Všetci sme sa ukľudnili tým, že mi to vyvoláva STRES. Dobre, ďalej pri mojom sledovaní som si našla veľkú hrčku na prsníku, joj skoro som umrela od strachu, bolo to cez Vianoce, a hneď po Vianociach som mašírovala na sono, tam mi povedali že je to pravdepodobne len tukové, a do dvoch dní mi to zmizlo!!! Už som mohla byť spokojná, že som teda zdravá, a zase už asi mesiac, mi neskutočne hučí v uchu, nedá sa mi spať, čítala som si možné choroby ktoré to spúšťajú vrátane rakoviny, som z toho zase nanervy..
Preto tomu nechápem, aj ked som hypochodner, čo priznávam, ale prečo sa na mňa tieto príznaky stále lepia,napríklad keby mi nehučalo v ušiach nebála by som sa ničoho ale tie príznaky jednoducho zo mňa hypochondra robia, toto je už asi o tej sile myšlienok, chcem to zmeniť!!

veda

Tiez som patrila so SMECKY HYPOCHONDROV :D
a ked mi zistili vazne zdr.problemi nikto sa nesnazil ani povedat PREPAC.