Uz 2 tyzdne mam krvavu stolicu, je pravidelna, ani tuha,ani makka,akurat. No ta krv ma znepokojuje. Hadam to nie su hemoroidy, ved mam len 17 rokov!? Nic ma neboli. Mate niekto s tym skusenosti? Myslite, ze to prejde aj samo? Som bezradna, ale k doktorovi este ist nechcem. Prosim pomozte.
Krvava stolica
dnes som mal krv v stolici, uplne cervena krv...mal som taketo problemy mozno pred rokmi naposledy (ale nevyhladaval som ziadnu pomoc). Obcas (raz za pol roka aj menej) sa mi to objavi a potom uplne nic, nemam ziadne bolesti ani ine problemy zo stolicou (ziadna zapcha alebo naopak - proste nic). Neviem ci to moze byt zo stravy - jem uplne vsetko. Neviem ci to s tym suvisi ale vobec nepriberiem ani neschudnem a mozem toho zjest kolko chcem - moze byt taky metabolizmus vobec? Je nutna navsteva lekara koli takemuto pripadu?
na tu trhlinku si skus potierat kokosovym alebo nejakym inym olejom napr.mandlovy,avokadovy al.moze byt aj detsky olejcek.a na to hrube crevo by si mal brat kvalitne probiotika a psylium,aj aloe vera je dobre a mohol by si skusit enzymoterapiu.no a v prvom rade zdravo sa stravovat :-))
Dobry vecer.Citam ze dst vela ludi ma problemou a tak by som sa chcela opytat mozno mi pomozete.Pri stolici mam krv a aj hliny.neviete s coho by to mohlo byt.Bola som u lekara dostala som cipky na 30 dni no vratilo sa mi to.mala som aj parazita snad ten je prec.Nikto nema takuto skusenost.Dakujem
lamerka- inac mna trapi to iste a nikto nic newe.. ja mam 15 ale mame ani k doktorovi necem ist co mam spravit?? mate nejake skusenosti?? prosiim
z 22.02.2007
V decembri jednému pánovi začal krvácať konečník. Mával problémy s hemoroidmi. Po každej stolici mal pomerne veľa čerstvej krvi na papieri.
Keďže to bola čerstvá krv a nie tmavá, predpokladalo sa,že nemá žalúdočný vred, ktorý by praskol. Endoskopické vyšetrenie ukázalo, že na zvierači konečníka má ranku, ktorá krváca. Ranka je v takej vzdialenosti v tele, kde sa ťažko hojí. Odporučili mu k liečbe Detralex. V prípade neúspešnosti tejto liečby by museli toho pána operovať. Po konzultácii s lekárom pridal si ku klasickej liečbe ALOE VERA GÉL /stabilizovaná dužina z listov Aloe/4x1 štamperlík a ALOE VERA GELLY /krém s konzistenciou ako želé/- 2 x denne dať na gumovú rukavicu a hlboko zaviesť do konečníka. Krvácanie prestalo hneď po začatí liečby. Na kontrole po 5 týždňoch bol výsledok viac ako uspokojivý - ranka bola výrazne zhojená, operácia nebola potrebná.
Moje rady na doplnky nie su ani nahrada lekara, ani nahrada spravnej potravy, v tomto pripade plati to desatoro pre rakovinu do pismena. Aspon kym sa to neupravi.
Suhlasil by som s RNG, ale pred tym by trebalo urobit vyplach hrubeho creva podla mna.
Golo: hrube crevo ti signalizuje, ze nieco nie je v poriadku so stravou, tak uprav stravu. Treba zvysit prijem vlakniny a vody. RNG napisal PSYLIUM ako zdroj vlakniny, ale urcite zvys aj prijem ovocia a zeleniny, ktore cisti creva(jablka so supkou a so semenami, banany, mrkva, kapusta, dalej ovsenne vlocky namoc na noc do vody, potom zmiesaj s rozdrvenym(spodnou stranou vidlicky) bananom.
Nejedz maso, ktore ti len zhnie v creve, a ked ti hnisa v creve, tak to nenaznacuje ze si zdravy clovek. Aspon po dobu, kym by ustupili problemy.
A skus oddelenu stravu.
lamerka:
Krv v hrubom creve je dost zavazny problem a urcite to netreba ignorovat.
U doktora ta nikto nevysmeje za to ak tam pojdes s tymto problemom. Ak sa toho chces zbavit, tak chod k doktorovi cim skor. Okrem toho www.google.sk a hladaj co to moze sposobit. Je to tvoje telo, tak o nom studuj, inac on mozes prist. Prva vec nad cim sa zamysli je, ze cim sa stravujes, ci to nemoze byt od toho.
Golo 1 lyzica psylia minimum denne, najradsej rano aj vecer a dobra probioticka zmes, kym sa ti to nevyhoji.
Inac riskujes zivot. Ulcerozna kolitida a Krohnova choroba je uzko spojena s rakovinou hrubeho creva!
Este by som ti odporucil aj lyzicu rybacieho oleja denne(alebo 3x3gramy v kapsuliach)striedavo z lososa a tresky, selen(400 mcg), zinok (25-50 mg) a extra vitamin C(ester C, 3 gramy denne) a E(400 IU)
treba jest vela vlakniny.