Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Krvava stolica

juanito

dnes som mal krv v stolici, uplne cervena krv...mal som taketo problemy mozno pred rokmi naposledy (ale nevyhladaval som ziadnu pomoc). Obcas (raz za pol roka aj menej) sa mi to objavi a potom uplne nic, nemam ziadne bolesti ani ine problemy zo stolicou (ziadna zapcha alebo naopak - proste nic). Neviem ci to moze byt zo stravy - jem uplne vsetko. Neviem ci to s tym suvisi ale vobec nepriberiem ani neschudnem a mozem toho zjest kolko chcem - moze byt taky metabolizmus vobec? Je nutna navsteva lekara koli takemuto pripadu?

:-)

na tu trhlinku si skus potierat kokosovym alebo nejakym inym olejom napr.mandlovy,avokadovy al.moze byt aj detsky olejcek.a na to hrube crevo by si mal brat kvalitne probiotika a psylium,aj aloe vera je dobre a mohol by si skusit enzymoterapiu.no a v prvom rade zdravo sa stravovat :-))

matho

JA MAM TEN ISTY PROBLEM BOL SOM AJ U LEKARA (BOL SOM NA KOLONOSKPII)POVEDALI MI ZE MAM ZAPAL HRUBEHO CREVA A TRHLINKU V KONECNIKU BRAL SOM AJ CIPKY ALE TO NEPOMOHLO MATE NEAKE RADY PLS

lea

Dobry vecer.Citam ze dst vela ludi ma problemou a tak by som sa chcela opytat mozno mi pomozete.Pri stolici mam krv a aj hliny.neviete s coho by to mohlo byt.Bola som u lekara dostala som cipky na 30 dni no vratilo sa mi to.mala som aj parazita snad ten je prec.Nikto nema takuto skusenost.Dakujem

baby1993

lamerka- inac mna trapi to iste a nikto nic newe.. ja mam 15 ale mame ani k doktorovi necem ist co mam spravit?? mate nejake skusenosti?? prosiim

alma

z 22.02.2007
V decembri jednému pánovi začal krvácať konečník. Mával problémy s hemoroidmi. Po každej stolici mal pomerne veľa čerstvej krvi na papieri.
Keďže to bola čerstvá krv a nie tmavá, predpokladalo sa,že nemá žalúdočný vred, ktorý by praskol. Endoskopické vyšetrenie ukázalo, že na zvierači konečníka má ranku, ktorá krváca. Ranka je v takej vzdialenosti v tele, kde sa ťažko hojí. Odporučili mu k liečbe Detralex. V prípade neúspešnosti tejto liečby by museli toho pána operovať. Po konzultácii s lekárom pridal si ku klasickej liečbe ALOE VERA GÉL /stabilizovaná dužina z listov Aloe/4x1 štamperlík a ALOE VERA GELLY /krém s konzistenciou ako želé/- 2 x denne dať na gumovú rukavicu a hlboko zaviesť do konečníka. Krvácanie prestalo hneď po začatí liečby. Na kontrole po 5 týždňoch bol výsledok viac ako uspokojivý - ranka bola výrazne zhojená, operácia nebola potrebná.

RNG

Moje rady na doplnky nie su ani nahrada lekara, ani nahrada spravnej potravy, v tomto pripade plati to desatoro pre rakovinu do pismena. Aspon kym sa to neupravi.

robbie56

Suhlasil by som s RNG, ale pred tym by trebalo urobit vyplach hrubeho creva podla mna.
Golo: hrube crevo ti signalizuje, ze nieco nie je v poriadku so stravou, tak uprav stravu. Treba zvysit prijem vlakniny a vody. RNG napisal PSYLIUM ako zdroj vlakniny, ale urcite zvys aj prijem ovocia a zeleniny, ktore cisti creva(jablka so supkou a so semenami, banany, mrkva, kapusta, dalej ovsenne vlocky namoc na noc do vody, potom zmiesaj s rozdrvenym(spodnou stranou vidlicky) bananom.
Nejedz maso, ktore ti len zhnie v creve, a ked ti hnisa v creve, tak to nenaznacuje ze si zdravy clovek. Aspon po dobu, kym by ustupili problemy.
A skus oddelenu stravu.
lamerka:
Krv v hrubom creve je dost zavazny problem a urcite to netreba ignorovat.
U doktora ta nikto nevysmeje za to ak tam pojdes s tymto problemom. Ak sa toho chces zbavit, tak chod k doktorovi cim skor. Okrem toho www.google.sk a hladaj co to moze sposobit. Je to tvoje telo, tak o nom studuj, inac on mozes prist. Prva vec nad cim sa zamysli je, ze cim sa stravujes, ci to nemoze byt od toho.

RNG

Golo 1 lyzica psylia minimum denne, najradsej rano aj vecer a dobra probioticka zmes, kym sa ti to nevyhoji.
Inac riskujes zivot. Ulcerozna kolitida a Krohnova choroba je uzko spojena s rakovinou hrubeho creva!
Este by som ti odporucil aj lyzicu rybacieho oleja denne(alebo 3x3gramy v kapsuliach)striedavo z lososa a tresky, selen(400 mcg), zinok (25-50 mg) a extra vitamin C(ester C, 3 gramy denne) a E(400 IU)