tato tema je dost maximalne od veci, ale do skoly potrebujem vediet nazory ludi a myslim, ze je tu dost ludi na vyjadrenie. Otazka znie: moze byt na svete mier? aj odvovodnenie...tak ak by ste mi chceli pomoct tak sa prosim Vas vyjadrite.....ale prosim zadne take ze sem pisem od veci a blbosti...viem ze je to totalne od veci ale fakt by sa mi vase nazory zisli....dakujem
Moze byt na svete mier?
Ja osobne si myslim, ze skor ako nastane mier, sa tu ludia navzajom vyvrazdia.
Alebo je to len ludska hlupost, respektive zvieracie pudy.
Ked robili narob v Anglicku na zaciatku Prvej svetovej vojny, kazdy mladik tam isiel preto, aby zazil nieco nove, aby odisiel z beznej prace, aby ochranil svoju krajinu a tak dalej.
Bol by som zvedavy kolko z tych istych by to rozhodnutie urobilo znova, ak by mohlo.
Ani si nechcem predstavit, kolko pocitacovych hracov by chcelo skusit "nieco nove" dnes, v dobe kde je vojna propagovana snad uz aj v reklame na polievku, alebo praci prasok.
Mohol by byt, ale nebude skor ako za 500 rokov. Popripade po 3. svetovej vojny.
Dovod?
vzdy sa najde aspon jeden dostatocne sikovny jedinec, co chce neskutocne vela len a len pre sebaa tym vsetko pokazi.
Problem je prozaicky jednoduchy. Vsetko zacina s tym, ze chcem viac ako ma sused.
Ten sused chce mat viac ako dalsi sused. Jeden vladca chce mat viac ako druhy.
Ludia nemaju v povahe byt mierumilovny, je dost mozne ze by nepokrocili tak daleko ako uz pokrocili, ak by sme mali vzdy mier. Vojny celkom posuvaju ludstvo dopredu. je to ista forma hadky, argumentacie, i ked kazdy ma len jedno slovo, niekto ani to.
osobne si myslim ze by uz ludstvo mohlo byt ponaucene. Ale to uz mohlo byt pred 4700 rokmi !!
a verim ze aj skor, lenze vtedy sme ako ludstvo nevedeli pisat , resp. uchovavat historiu. Inak by to bolo na 100% minimalne 5 ciferne cislo.
Tuto otazku sa ma opytali dve mile panie nedavno, ze kedy bude mier. Kedze som nehcel strasit, povedal som optimisticky odhad 500 rokov :)