svrbenie pokožky hlavy, zlý stav vlasov, jemnosť, padanie..

Príspevok v téme: svrbenie pokožky hlavy, zlý stav vlasov, jemnosť, padanie..
BBQ12

Zdravím, snáď som to zaradil správne, videl som tu viac tém týkajúcich sa vlasov, takže idem na to.. rozdiel je podstatne asi ten, že som chalan.. moja kožná mi nemôže pomôcť.. o čo ide? svrbenie celej vlasovej pokožky.. nastáva kedykoľvek, aj po/pri umytí, nepociťujem ho jedine v noci (lebo spím no).. bol som s tým za svojou kožnou a tá jediné čo spravila bolo, že mi skontrolovala stav železa v krvi, to bolo ok a ďalej to proste neriešila.. vravel som jej, že tak to proste nejde, veď sa to nedá vydržať (trvá to už mesiace) a tak mi na to predpísala šampón polytar af, samozrejme bez účinkov.. sám som si kúpil v lekárni Selsun Blue Dandruff Shampoo, taktiež nepomohlo.. skúsil som si kúpiť nizoral, nič.. nakoniec mi kožná poradila Kerium Oily Dandruff by La Roche-Posay, nič.. (celkom pekné peniaze také skúšanie žerie..) mimo to som skúšal rôzne anti-všeličo zábaly, na ukľudnenie pokožky, protizápalové a pod., aj hennu bezfarebnú, stále nič a nič sa nemení, som zúfalý.. kožná mi taktiež vravela, že nemám ani lupiny, nemám žiadne vyrážky na pokožke hlavy, žiadne zápaly, preto nechápala pôvod svrbenia, ja už neviem čo mám robiť.. taktiež mám dosť jemné vlasy, neviem či to súvisí práve s týmto a taktiež mi dosť padajú.. stále keď aj jemne prejdem po akomkoľvek prameni vlasov, vytiahnem nejaké vlasy a ani to necítim (na konci vlasov aj viditeľné vačky, čiže to znamená, že už mi opätovne vlas asi ani nenarastie :/). začínam pozorovať rednutie aj v prednej časti hlavy a paradoxne padajú aj z temena hlavy, čiže vzadu, kde by u mužov nemali byť vlasy ovplyvniteľné na hormonálne výkyvy (ak by za môj problém mohla plešatosť a teda vlastne testosterón, resp. jeho agresívnejšia forma dihydrotestosterón) mám aj už trochu bádateľné kútiky.. počítal som s tým, že raz to príde, lebo otec má dosť riedke vlasy (aj keď holú pleš nie), ale nepočítal som s tým, že vo veku 20 rokov :/ prosím o akúkoľvek pomoc, som zúfalý. zdá sa mi to úplne nefér (pritom rodičia fakt nemajú zlé vlasy, ocovi sa preriedili až kdesi po 35ke a mama má zdravé vlasy) a ja ani nefajčím, ani nepijem, zdravo sa stravujem a dostanem toto.. beriem taktiež už dlhšiu dobu zinok, kremík, biotín, selén, revalid, bral som kedysi aj strašne drahé veci na vlasy od inneóv na hustotu a objem + inneóv pre mužov (mesačne len veci od inneóv vyšli na vyše 60e) a taktiež som bral viaderm, žiadne alebo len veľmi minimálne zlepšenie.. som fakt v totálnych koncoch.. ešte podotknem, že taký povyk robím kvôli tomu, že svoje dlhé vlasy mám rád a nerád by som o ne prišiel (aspoň nie v tomto veku). to bude asi tak všetko. ak toto niekto dočítal vôbec dokonca, tak ďakujem, aj vopred za prípadnú pomoc.

Norino

Ako prvá pomoc by mohlo pomôcť toto: neumývať vlasy horucou vodou - vyplavuje sa nadmerne mazivo korienkov vlasov a orgamizmus sa to snaží vykompenzovať zvýšeným mazaním. V hromadenom mazive sa niečo deje a to svrbí. Použiť šampon napr. Alpecin + Coffein každý druhý deň tak mesiac. Vyskušal som aj Belosalic. Coffein šampon alebo kvapky na pokožku nie proti noci!

Norino

Ako prvá pomoc by mohlo pomôcť toto: neumývať vlasy horucou vodou - vyplavuje sa nadmerne mazivo korienkov vlasov a orgamizmus sa to snaží vykompenzovať zvýšeným mazaním. V hromadenom mazive sa niečo deje a to svrbí. Použiť šampon napr. Alpecin + Coffein každý druhý deň tak mesiac. Vyskušal som aj Belosalic. Coffein šampon alebo kvapky na pokožku nie proti noci!

BBQ12

no ja som tie jednotlivé spôsoby liečby skúšal minimálne tri mesiace, teda väčšinu.. niektoré veci som aj polroka bral.. alpicort som tiež mal dvakrát od kožnej a nič, trošku menej svrbelo, ale neprestalo to.. (možno som si to zmiernené svrbenie aj nahováral) a k tomu, že to môže byť vnútorné si narážala konkrétne na čo? nejakú chorobu vnútorného orgánu alebo psychiku? keď už sme pri tomto, tak čo sa týka psychiky aspoň, som na tom ok, žiadne stresy a podobne. ak by to však vážne mohlo mať súvis s ochorením nejakého orgánu, asi skúsim ísť za všeobecným a opýtam sa ho čo a ako.

BBQ12

jajka555 - vieš mi poradiť nejakú podobnú poradňu, hlavne niečo s vlasmi? ja sa v tomto totiž nejako nevyznám.. nie, že by som bol sám odborník, ale neverím, že by to padanie spôsobovalo niečo iné ako zlá pokožka hlavy, veď predsa nejakú príčinu to svrbenie musí mať a dôsledky budú zrejme tento zlý stav vlasov

zabudlivka

ahoj ja mam taky isty problem ako ty a mam dlhe vlasy a strasne to svrbi..stale to skrabem ale teras mi robili vselijake odberi krvy