Zdravím.
Potrebujem pomôcť s jedným takým "problémom",ktorý ma trápi už dosť dlhú dobu,teda niekoľko rokov. Jednou vetou by sa to dalo zhrnúť do : nedokážem prakticky využiť nápomocné poznatky(informácie), ak by som to vzala obkľukou,dalo by sa povedať,že nežijem,iba prežívam. Je to ako začarovaný kruh,z ktorého sa potrebujem dostať a tzv.začať žiť.
Začnem asi tak,že som človek,ktorý je fascinovaný informáciami všeho druhu a milujem ich hľadať,milujem keď sa dozvedám niečo užitočné a nové a taktiež som zahĺbená do (neviem ako to nazvať) "osobnostného,duchovného rastu"? Ide však o to,že aj keby som mala tie najúžasnejšie informácie,čo sa týka napr.chudnutia,zdravia,duše, tie najpraktickejšie poznatky,ja ich nedokážem využiť.Vždy to ostáva pritom,že tú informáciu mám a to mi "stačí". Napr: prečítam si knihu o sebavedomí ,kým ju nemám som nespokojná a viem,že samotné prečítanie nestačí,no ako keby som bola naprogramovaná nato,že ju prečítam,odložím a už je zomňa to,čo som tým chcela docieliť. Bez toho,že by som tú vec prakticky v živote využila,mi ako keby stačí,že tú info mám a nič nespravím. Len si ju prečítam,snažím sa overiť, aaa proste je to ako nejaký kruh. Pritom by sa mi to zišlo,lebo mám odmalička problém so "sebahodnotením,či sebavedomím a cítim ,že potrebujem hlavne začať žiť. Keď vidím,že nič nepomáha(a pritom som ani nič neskúsila),začnem si fantazírovať a žijem si v hlave môj "druhý svet".
K psychológom a psychiatrom ma neposielajte ,u tých som mala česť istý čas si posedieť,no jediné na čo som prišla bolo že človek si aj tak pomôže najlepšie sám. Najlepšie natom je,že ja všetko VIEM ale to proste nestačí. Ničí mi to život,pretože mám síce v hlave toho "plno",no život je taký prázdny a realita taká ako keby som ani nežila.
Som ako stroj na informácie,na ich predávanie ostatným, no bez toho aby som sa nimi riadila. Poznáte to.Plno rečí ,no skutky žiadne.
Čo ma fascinovalo,že minule som si len tak zo srandy čítala jednu numerologickú charakteristiku môjho životného čísla ,či ktorá mária to je,a bolo tam presne toto opísané,že preceňujem znalosti,no podceňujem nadobudnutú múdrosť,a že som príliš analytická, a nedokážem žiť svoj vlastný život...tak ma to dosť zamrzelo ,že som sa až nachvílku zľakla ,že je to môj osud a nič sa s tým nedá robiť.
Ale nie ! musím s tým niečo ROBIŤ,len neviem ako začať. Nechcem si keď ma náhodou zajtra prejde auto a budem umierať povedať,že som nežila :(
Dobre. Dosť bolo obkecávania .Chcem vedieť,či sa s tým dá niečo robiť, a či má niekto podobný problém.