prva navsteva gynekologa

Príspevok v téme: prva navsteva gynekologa
help1

Ahojte chcem sa poradit ci by som mala ist ku gynekologovi lebo po menstruacii ma strasne bolia pysky a aj mi napuchly sice potom to odpuchlo ale bolia ma , neviem ci to moze byt sposobene tamponmy alebo nejakou alergiou na vlozky lebo som citala ze aj to je mozne alebo je to nejaka infekcia...a este jedna otazka ak mam 17 a nebola som este u gynekologa bude muset ist so mnou aj mamina? a je prva prehliadka v pohode?....dakujem ze rady

.....

Najprv zavolaj a objednaj sa. U niektorých lekárov sú termíny až o 2 mesiace, tak povedz, že máš veľké bolesti...zvyknú zobrať pacientku do 2 dní (aspoň moja lekárka). Najprv pôjdeš k sestričke, ona ti vypíše kartu: základné údaje (meno, dátum narodenia..) a potom sa ťa opýta v koľkých rokoch si dostala prvú menštruáciu, aký máš dlhý cyklus, koľko dní máš menzes.....tak aby si nebola prekvapená.
Potom pôjdeš k lekárke, ona sa s tebou najprv trošku porozpráva, aké máš problémy..potom ti povie, aby si sa išla vyzliecť...ľahneš na kozu,...vyšetrenie trvá krátko, ani sa nenazdáš..poprípade ti urobí výter, ultrazvuk.
Veľa báb sa bojí, aj ja som sa prvý krát bála, ale teraz, ak mám povedať pravdu, tak mi to vôbec nie je nepríjemné a aj sa teším. Ja viem, znie to čudne, ale mám zdravotné problémy, veľké bolesti a jedine tento lekár mi ich vyrieši. A k tomu oblečeniu...ja som v živote nemala sukňu, zoberiem si dlhšie tričko po zadok a cítim sa v pohode...

akinom007

help1/ ked nechces ist s maminou nemusis. Neni to nic hrozne, pokial sa nemabis a hlavne sa dobre uvolnis.
A ako to prebieha zalezi aj of toho ci si panna alebo nie

akinom007

jankaaaaaaa/ obuta nemozes byt a nezakryje ta ziadnou plachtou:)
daj si dlhsie tricko ak sa hambis s kabinky premiestnit na "kozu"

jankaaaaaaa

a ako to tam prebieha vlastne? pridem do ambulancie, doktorka mi povie ze chodte sa vyzliect do nejakej kabinky predpokladam a potom si pojdem lahnut na ten stol ci ako sa to vola :) ? mozem byt obuta vobec? a to pri vysetrovani budem vidiet ako ma lekarka vysetruje ci mi prikryje nohy nejakou plachtou?

lalalaaaaaaa

Zober si aj kratsiu volnu suknu, ak v nej nechces ist, tak si ju priamo u gynekologa prezlec, ked sa budes vyzliekat pred vysetrenim. robi to vela bab, citia sa tak menej hole :) predsa len je to prijemnejsie s vyhrnutou suknou ako mat len tricko a od pol pasa nadol nic.

jankaaaaaaa

tiez som este u gyn. nebola ale chystam sa, preto sa chcem opytat ci sa nieco plati napr. za preventivnu prehliadku alebo za nejake vysetrenia a tak?