ahojte, v prvom rade sa chcem spýtať, ako ste sa dokázali naučiť piť cez 2-3 litre vody denne, lebo ja to proste nezvladam, ked vypijem uz cez 2l, je mi ťažko (nepijem to naraz). Denne vypijem max 1 - pri väcsej snahe 1,5l a ked sa uplne cely den na to sustredim, tak aj 2l, ale to je max. a nevydrzim tak kazdy den.. Cista voda mi nejako nechuti, myslim taku z vodovodu, iba cista z horskych pramenov, ale aj tak nezvladnem take mnozstvo.. myslite, ze je lepsie pit nejaku ochutenu, ako pit malo? napr. rajec bylinka, pripadne taky pomarancovy sirup - neviem, mne ho staci malo, len aby ta voda mala trochu chut a farbu.. uz som skusala aj uvarit 1,5l vody a dat tam len jeden sacok caju na chvilu, aj to bolo celkom ok... ale co je podla Vas lepsie? viem, ze najzdravsie je pit len cistu nesytenu a nesladenu vodu, ale ked sa mi to spociatku nedari, mozem zacinat zvysovanie dennej davky nejakou ochutenou (samozrejme neperlivou) vodou? pomoze to pri chudnuti viac, alebo radsej vypit menej a cistu? dakujem
pitný režim - poradíte?
maju sa pit min 2,5 - 3 l tekutin denne, ci je leto, ci je zima, ci ma niekto namahavu pracu alebo nie minimalne preto, aby dokazali spravne fungovat vnutorne organy
prave naopak oblickam pitny rezim pomaha
podla mna tie 3-4 litre sedi ak mas praci pri ktorej sa napr potis alebo nieco robis pretoze ak sedis v praci a tolko vypijes zbytocne zatazujes prilis oblicky a dve litre aj liuter a pol vody staci zalezi to len na vyske vahe a co cez den robis
1,5 l tekutiny je na dennu davku velmi malo.V zime 2,5 az 3 l a v lete 3 az 4 l je priemerna norma.Najlepsia je cista voda odstata /behom 24 hod.z nej vyprchaju latky ktore tam nepatria napr.chlor./ Ja si takuto odstatu vodu este filtrujem.Je chutnejsia ako priamo z vodovodu.A samozrejme aj zdravsia.S cajmi aj ked bez cukru netreba prehanat,nakolko zatazuju pecen,cista voda naopak cisti.
skús si kúpiť nejaký sklenený džbán a nechaj vodu z vodovodu odstáť. Mne takáto voda veľmi chutila, a teraz ma chytili čaje (to som kedysi vôbec nemusela).
vacsina by mala byt cista voda, caj a az potom mineralky neochutene a 100 percentne dzusy.. tekutiny prijimame aj vo forme polievok. a ked mas nejaku fyzicku aktivitu, vypit 3 l by nemal byt az taky problem.
no takze v prvom rade ak chces schudnut co mi z tvojho prispevku vyplyva ze ano tak ziadne ochutene to podla mna lepsie nic nepit .... a niekde som citala ze 2-3 litre je hlupost staci 1,5-2 to staci.... takze ja pijem len cistu vodu a kedze tebe nechuti tak skus mineralne ale tiez s tym neprehanam lebo mineralne vody nie su drobre stale pit skus sa naucit na tu cistu ... a ja milujem tiez caje akekolvek bylinkove ale aj ovocne ale ziadny cukor... a nejako to uz das tych liter a pol pre mna to je upúlne malo ked je leto ja vypijem aj 4 litre a to iba preto ze som smadna.... a mozes aj 100% dzusy ale tiez s tym neprehanaj