Užitie antikoncepcie

Kvety zla

12 hodin je MAXIMUM. to neznamena ze si mozes brat tabletky jak sa ti chce +- 12 hodin. pri niektorych druhoch (mini-pill - cisto progesteronova tabletka) je doba skutocne tri hodiny, ak vezmes po troch hodinach, je tabletka "zabudnuta".
idealne je brat antikoncepcne tabletky vzdy v ten isty cas.
antikoncepcna tabletka je ucinna na cca 98 percent - co znamena ze (velmi male) riziko otehotnenia existuje vzdy.

M 25

nie, nie je tam žiadna šanca na otehotnenie.. pokým si doteraz užívala tabletky pravidelne ..

do troch hodín je to v poriadku ..

kristy27

Dobrý podvečer,potrbujem radu.Užívam pravidelne antikoncepciu na čas. No tento víkend sa mi stalo,že som tabletku zobrala o dve hod. neskôr.Pred tým sme mali nechránený pohlavný styk.Je tam možnosť otehotnenia?Ďakujem

jankaaaaaaa

ja uzivam okolo piatej. to je taky cas kedy zvyknem byt doma. uz niesom v skole a do mesta zabavat sa tak skoro nechodim, cize je to taky fajn cas pre mna

Kornelia147

Janka: no tak vstávam len počas školy tak, vstávam o 6tej ale cez víkendy aj neskoršie. Lenže ja neviem kedy je správny čas užívania. Užívala som aj o 22tej ale napr. môžem byť počas tohto času aj dakde s kamarátmi alebo priateľom. Kedy je vhodný čas?

jankaaaaaaa

ja by som na tvojom mieste tento prvy blister brala o 18.00 a az od noveho mesiaca zacni od 6,30 lebo to by bol vyrazny casovy posun. mohlo by to sposobit komplikacie.. a preco chces uzivat o 6,30? vstavas takto skoro kazdy den? aj pocas vikendov aj po tazkych prebdetych nociach?

mataBB

no je to tak tesne na hranici 12 hodin..urob to radsej tak, ze si zajtra das o nejakej 10 vecer a na dalsi den o tej 6.30..lebo nemoze tam byt vacsi odstup ako 12 hodin