Začala som brať antikoncepciu. Tabletka sa má užiť v 1.deň menzesu, dnes som dostala, ale až tak poobede a slabý menzes. Užila som tabletku o 18tej. Ale ja by som chcela si tabletky dávať ráno o 6tej alebo o 6:30. Môžem ju zajtra užiť o takomto čase? nebude to skoro?
Užitie antikoncepcie
Kvety Zla, súhlas s tvojím príspevkom :)
12 hodin je MAXIMUM. to neznamena ze si mozes brat tabletky jak sa ti chce +- 12 hodin. pri niektorych druhoch (mini-pill - cisto progesteronova tabletka) je doba skutocne tri hodiny, ak vezmes po troch hodinach, je tabletka "zabudnuta".
idealne je brat antikoncepcne tabletky vzdy v ten isty cas.
antikoncepcna tabletka je ucinna na cca 98 percent - co znamena ze (velmi male) riziko otehotnenia existuje vzdy.
do troch hodin????? do 12 ked uz. precitaj si letak.. najlepsie obe si ho precitajte
nie, nie je tam žiadna šanca na otehotnenie.. pokým si doteraz užívala tabletky pravidelne ..
do troch hodín je to v poriadku ..
Dobrý podvečer,potrbujem radu.Užívam pravidelne antikoncepciu na čas. No tento víkend sa mi stalo,že som tabletku zobrala o dve hod. neskôr.Pred tým sme mali nechránený pohlavný styk.Je tam možnosť otehotnenia?Ďakujem
ja uzivam okolo piatej. to je taky cas kedy zvyknem byt doma. uz niesom v skole a do mesta zabavat sa tak skoro nechodim, cize je to taky fajn cas pre mna
spravny cas uzivania neexistuje... daj si taky cas, kedy urcite vies, ze nebudes spat... zaklad je pravidelnost...
Janka: no tak vstávam len počas školy tak, vstávam o 6tej ale cez víkendy aj neskoršie. Lenže ja neviem kedy je správny čas užívania. Užívala som aj o 22tej ale napr. môžem byť počas tohto času aj dakde s kamarátmi alebo priateľom. Kedy je vhodný čas?
ja by som na tvojom mieste tento prvy blister brala o 18.00 a az od noveho mesiaca zacni od 6,30 lebo to by bol vyrazny casovy posun. mohlo by to sposobit komplikacie.. a preco chces uzivat o 6,30? vstavas takto skoro kazdy den? aj pocas vikendov aj po tazkych prebdetych nociach?
no je to tak tesne na hranici 12 hodin..urob to radsej tak, ze si zajtra das o nejakej 10 vecer a na dalsi den o tej 6.30..lebo nemoze tam byt vacsi odstup ako 12 hodin