Ahoj. Momentálne som na 8ročnom gympli v 5.ročníku, ale chcem pretúpiť na "normálnu strednú" alebo 4ročný gympel. Lenže mám v tom všetkom zmätok. Chcela by som odísť na internát, lenže nie som si istá. Nie internátom celkovo, ale tým kam chcem ísť. Bavilo by ma robiť do žurnalistiky, a ako jedinú SŠ som našla prvé slovenské literátne gymnázium. Čo je fajn,lenže niesom si istá tým mestom. Je to v Revúcej. Myslíte že je blbosť odchádzať z oveľa väčšieho mesta do dediny? Chcem tam ísť, aj kvôli tej škole, ale zas chcem si ušetriť všetko to sklamanie keď zistím aké to tam naozaj je.
odísť na internát z mesta do dediny?
Mne ide väčšinou o obsah, nie o slovíčka.
ak to patrilo mne, tak vies, aka otazka- taka odpoved.
Ach tak ďakujem hneď mám po tvojej odpovedi jasnejšie:)
banskobystricanka nazve revucu dedinou?!!! no si zabila... :D
aaaach!
urcite nie je blbost odchadzat z vacsieho mesta do mensieho, sam som tak ucinil ked som siel na gympel a na intrak z BA do MT a bolo to urcite zatial top rozhodnutie mojho zivota ktore mi vela dalo a prinieslo vela prijemnych zazitkov. druha vec je ale ta ze zurna je strasne neperspektivna a revuca je fakt naprd, male mesta su fajn, sam tuzim zit v malom meste ale nie v revucej, plno ciganov, hladova dolina, s tym spojena kriminalita... ak si dobre pamatam je to okres s vobec najvacsou nezamestnanostou na svk. co sa prostreida a ludi tyka, odporucam zivot na severozapade svk a vybrat si na studium perspektivny odbor ktory ta uzivi aj bez znamosti a pchania sa niekomu do zadku. vela stastia
a co je zle na 8 rocnom gym? ved az ho dokoncis mozes ist na akukolvek skolu aku si len vyberies...
no lenze tym,ze ujdes na intrak z domu si problemy nevyriesis...skor by som povedala ,ze sa ostanes na rodicoch zavisla tak ci tak-predsa ti niekto stravu aj intrak platit musi...a v tej revucej je obrovska nezamestnanost...radsej to skus vydrzat a mozno v 8.roc. ta napadne aj nieco ine ako zurnalistika , a ked nie ,tak pojdes na vs zurnalistika....keby si odisla z domu do neznameho mesta ,kde nikoho nemas, tak len zle urobis :D
Cele Slovensko sa da povazovat za jedno vacsie mesto. Teda poctom obyvatelov. Ci si v BA, alebo v Revucej je uplne jedno. To len sedlac sa chce v ramci SK odlisovat lebo jedni ziju v meste, ktore ma o par ludi viac, ako ine.
ajajaja, narec - Možno máte pravdu no mňa momentálne nič iné ako žurnalistika nenapadá, pracujem 4 roky v rádiu ako moderátorka pre deti, robím príspevky atď. a tak by som v budúcnosti chcela robiť niečo v tomto zmysle ale nemám tušenia čo. Toto bol jediný nápad, ktorý som mala. Ak mi neradíte vôbec sa venovať žurnalistike, čo iné mám robiť?
A okrem iného na tú školu chcem ísť aj kvôli internátu, osamostatneniu sa aj kvôli rodinným problémom a všetko.. Teraz som ešte zmätenejšie, než vtedy keď som tému zakladala , :D
ajajaja ma pravdu.
A nemysli si, ze na zurnalistiku sa je lahke dostat. A fakt ta bude bavit niekam stale cestovat za reportazami? A pisat budes o tom, co ti prikazu. Je to pekne ako hobby, ale zivit sa tym... Zamestnat sa ako zurnalista je tiez tazke, takych pisalkov je habadej. Prispievat do casakov a novin si mala uz davno... Tiez som chcela chodit na zurnalistiku, od 12tich som mala uverejnovane clanky kade-tade, aj som za to dostavala peniazky. Teraz robim nieco uplne ine a som rada, lebo ako zurnalista by som si ani nestekla. Obcas niekde nieco napisem, ale je to len konicek, uz ma to az tak neberie.