Divna?

Príspevok v téme: Divna?
Som aka som

Dobry vecer!Potrebujem radu ako ziskat nejakych priatelov mne podobnych.Mam 23 rokov a citim sa uplne ina od kazdeho.Mne nevadi to ze som ina,ja som rada,jednoducho zijem taky zivot ako mi vyhovuje.Mne vadi to ze nemozem najst nikoho mne podobneho,kazdy na mna pozera ako by som padla z marsu-tiez mi nevadi co si myslia ostatni,len mi chyba niekto s kym by som sa mohla stretnut,porozpravat sa,niekto kto by ma chapal.Mala som priatela 5 rokov,ale rozisli sme sa a ja mam pocit ze uz si nikoho nikdy nenajdem,lebo mam asi vysoke naroky na muzov..mne sa pacia taki ktori si zenu vazia,dobyvaju,maju urcity odstup-no tak ako volakedy..a to dnes uz asi taky ani neexistuje,nie to v mojom veku.Som jednoduche dievca,ktore miluje prirodu a zivot,nie som ovplyvnena dnesnou dobou,internetu som sa tiez branila,ale nakoniec je to celkom dobry pomocnik ak nemate priatelov,i ked ich to samozrejme nenahradi..Neviem ci som az taka zvlastna..nie je tu na tom niekto podobne?neviete ako by som mohla najst priatelov s podobnymi zaujmami?

ooooo

aha :) a nechceš pokecať na skype alebo icq? ja by som rada pokecala s niekym podobným.. :) ak hej napíš sem svoje číslo/nick alebo e-mail a tam si vymeníme.. :X

oooooo

bibba - Ak to aj je v ich hlave, väčšinou to tam dostalo do hlavy okolie toho človeka. On začal veriť tomu ako ho okolie vníma a charakterizuje na prvý dojem a začal sa tak vnímať aj sám. Nevravím, že je to vina okolia.. ale napríklad malé dieťa verí len okoliu..

fgf - NENÁVIDÍM SMALL TALK! Za posledný polrok som bola jeho súčasťou tak veľa krát ako som nebola za celý moj život predtým snáď. Je to hrozné, neviem sa do takých kecoch o ničom, zapojiť a potom som za tú tichú atď. A ani ma vôbec nebavia. A ešte napríklad vôbec netancujem a vždy keď sa ocitnem na nejakej takej akcii, ľudia ma hrozne do toho nútia, ale pre mňa to nie je zábava.. ja sa radšej bavím rozprávaním a smiechom.. :/

fgf

bibba, nie je to len v nasich hlavach; napriklad som si vsimol, ze muzi, ktorych nebavi sport a nepiju pivo, su vacsinou outsideri. Preto som zacal trochu socialne pit, ale voci sportu nikdy nezmenim nazor, ze to je jednoducha zabava pre jednoduchych ludi :D (samozrejme mam na mysli pasivnu formu)

U zien to je napriklad odpor voci klebeteniu, ohovaraniu, kupovaniu tuctov topanok a kabeliek, a dalsim typicky zenskym veciam.

Tiez si myslim, ze sa odlisujeme tym, ze vacsina z nas nema rada "small talk" resp. take socialne kecanie o nicom, vratane zauzivanych fraz v akejkolvek socialnej situacii. Radsej sa cloveku vyhnem, nez by som mal trebars 10-30 minut vynakladat energiu na nezmyselne kecy, ktore si ani jeden z nas nebude na buduci den pamatat, je to velmi neekonomicke.

Samozrejme, toto je len par prikladov na ilustraciu, v skutocnosti sa clovek citi iny celou svojou osobnostou, tvorenou mnozstvom malych detailov a nazorov na rozne veci.

bibba

hmm, no vidis, vela ludi sa citi spolocensky opustenych po rozchode s partnerom, s ktorym boli dlho. lebo to väcsinou aj tak prirodzene prichadza, ze sa clovek viac venuje svojej polovicke nez kamaratom, a tu samotu uvidi az ked nema ani tu polovicku. vzdy je dobre si udrziavat priatelstva aj pocas obdobia ked mame nejaky vazny vztah, lebo tie mozu potom chybat ked vztah krachne, a mozno toto sice nie je tvoj pripad, mozno si mala vzdy problem najst si nejaku spriaznenu priatelsku dusu, ale skoda ze to zacinas riesit az teraz. a vlastne, ani tomu celkom nerozumiem, takymto samotarom, je to naozaj iba v ich hlave ze su ini nez ostatni alebo to tak naozaj je? vcom si az taka ina nez ostatni ludia? podla mna mas najskor nejaky problem sama so sebou a nie s ludmi, ktorych "nevies donutit bavit sa s tebou"... no je to zaujimave... ale nic v zlom samozrejme.