časté vyprázdnovanie - stolica

Príspevok v téme: časté vyprázdnovanie - stolica
janajanajana

Dobrý den, chcela by som sa poradit. Ja po každom jedle musím íst na velkú potrebu. Nemám hnačky, ale normálne mi začne krútit v žalúdku a musím hladat WC. Preto ked niekde cestujem celý den nejem ani nepijem ani v lete už som si zvykla, ale je to nepríjemné.Bola som aj na vyšetrení žalúdka, kolonoskopii-výsledky sú v norme. Čo to može sposobovat? Toto mám už roky, naučila som sa s tým žit, ale celý den byt hladná a smadná nie je príjemné. Ked niekde idem možem užit nejaké lieky, ktoré by to na ten den zastavili? Dakujem za odpoved. Mám 70 rokov.

aqwarel

Omen, no to urcite nie. Normalne clovek ide na velku jeden-dvakrat denne. Chodit po kazdom jedle nie je uplne v norme!

Omen

O žiaden syndróm dráždivého čreva sa u teba nejedná! Máš ukážkové vyprázdňovanie: koľkokrát človek prijíma potravu, toľkokrát sa má aj vyprázdňovať. Lekára nepotrebuješ!

erniss

v sdemdesiatke uz take problemy nie su nicim vynimocnym... moze a nemusi to byt syndrom drazdiveho creva... ten sa praveze vztahuje skor na mladsich ludi,zaneprazdnenych, stresujucich... ci?

erika_r

môže ísť aj o syndróm dráždivého čreva, ten je typický najmä pre ženy a tiež vo veľkej miere obmedzuje ľudí najmä pri cestovaní atď. zažívala som niiečo podobné, trápili ma ale hnačky a tiež som musela chodiť na wc aj niekoľkokrát denne. Pomohli mi probiotiká s kvasinkou s boulardii, črevnú flóru dali doporiadku

Anonym94

Ahojte ja mám 23 rokov a tiež po každom jedle toto mám mám to už od puberty len vtedy som bola aj chudá no teraz som tučná a stolicu mám aj 5-6x denne a normálnu a popritom váha mi vôbec neklesá , nebola som na žiadnom vyšetrení

Anonym94

Ahojte ja mám 23 rokov a tiež po každom jedle toto mám mám to už od puberty len vtedy som bola aj chudá no teraz som tučná a stolicu mám aj 5-6x denne a normálnu a popritom váha mi vôbec neklesá , nebola som na žiadnom vyšetrení

.

podla mna mate v 70tke uz malo traviacich enzymov,dajte si ich predpisat od gastroenterologa,alebo si kupte bez predpisu v lekarni,oni Vam poradia ktore su pre Vas najvhodnejsie..inac,moze to byt aj od mocoveho mechura,je blizko konecnika a oba sa navzajom ovplyvnuju

AlexT

Janka ja to isté. Ale mňa núti na veľkú potrebu vždy, keď volakde cestujem alebo mńa čakajú nejaké nepríjemnosti - schodzky, jednania alebo len stretnutia, aj keď vobec nejjem. Nemá to vplyv či sa najjem alebo nie. Je to asi psychického povodu. Tiež to nie sú hnačku, ale veľmi nepríjemne sa to zadržuje. A aj keď idem ráno preventívne, aj tak to eště na mňa opať príde. Mne je 50 rokov.Skús horkú čokoládu alebo čokoládu na varenie. To trocha pomáha.Liekom ja neverím. Potom by sa mohlo stať, že namiesto 4x denne by som chodil raz za 4 dny a ani to nie je dobré.