Prosim poradte....Uz druhy krat za posledne mesiace mam skoro biely vytok, svrbi ma posva a pri dlhsom skrabani mi opuchnu vnutorne pysky.Co to je?Minule som to neriesila a zmizlo to same...Ale vratilo sa to!
BIELY VYTOK!KVASINKY???
Candida albigans je kvasinka,ktorá žije v našom čreve od narodenia.Telo si za normálneho stavu kontroluje v akom množstve sa vyskytuje.
Problém nastane jej premnožením. Môžu to spôsobiť antibiotika,ktoré zničia vaginálnu mikroflóru.Môžu to spôsobovať aj parfémované
mydlá alebo sprchové gély. Tie narušia kyslé prostredie v pošve. To nás chráni pred nepriaznivými vplyvmi. Nosenie bielizne z umelých tkanív tiež nie je vhodné.Priznakmi kandidózy
sú: bolesť pri pohlavnom styku,močení, svrbenie,hustý biely niekedy až hrudkovitý výtok.
Čo teda s kandidózou či už akútnou alebo chronickou ? Lieči sa modernými antimykotikami,či už na vkladanie do pošvy alebo užívanými ústne v tabletkovej forme. Liečiť by sa mal aj
partner. Inak sa už vyliečená pacientka nakazí
znovu. Jedným z nápomocných riešení je aj protikvasinková diéta. Vyradiť z jedálného lístka sladkosti,výrobky z bielej múky,lúpanú ryžu,sladké malinovky. Obmedziť kávu.
Zaradiť by sme mali vo zvýšenej miere jogurty s probiotickou kultúrou / čím menšia trvanlivosť jogurtu,tým väčšia pravdepodobnosť živých probiotických kultúr/,výrobky z celozrnnej múky,
bylinné nesladené čaje. Účinné je aj zvýšené konzumovnie čerstvej cibule a cesnaku.
Okrem klasických medikamentov existuje aj celý rad produktov na prírodnej báze,ktoré obnovia mikroflóru v pošve a eliminujú aj nepriaznivé účinky chemicky vyrábaných antimykotík.
aj mne sa to stava ale vytok mam stale taky isty iba ma obcas pre kramami stekli a potom to prejde a pravidelne sa to opakuje:)
Ahoj Viktoria101 !! Ja to mam tiez ..z nicoho nic sa mi to objaswilo presne jak ty howoris.A teraz som isla na prehliadku lekarke na moc..taq mozno mi nieco zisti..mozno ma posle gynekologowi a potom ti powiem,ake priprawky alebo co na to oki??? Len chwilku strpenia !!!!!!
A je to veľmi nebezpečné, tá mykoza?
mykoza