Prasknutý ušný bubienok

Príspevok v téme: Prasknutý ušný bubienok
matias1988

zdravím dá sa zistiť či mam prasknutý ušný bubienok aj bez lekára ?
Bol som na ORL. povedali mi že mam zápal v uchu mal som pocit ako by som mal upchaté ucho,zaľahnuté a slabo som počul. predpísali mi na to antibiotika + kvapky Garasone po 3 dňoch mi zmizol ten pocit že mam zapchaté ucho ale ešte stále slabo počujem a mam zaľahnuté a dnes som mal pocit ako by mi cez ucho prechádzal vzduch
môže to byť prasknutý bubienok ? krv mi z ucha netiekla takže neviem

dusan_za

Ahojte, viete niekto zo skusenosti alebo ak tu je daky doktor poradit?
Mam prasknuty usni bubienok na 80% a cca od augusta 2015 do dnes sa to celom dobre zahojilo, ale stale mi piska v uchu nemozem niekedy ani spat, je to hrozne.
Zijem v zahranici a kedze to tam je drahe chodit po doktoroch a dlho objednanie aj trva , pytam sa tu , no a bol som na testoch na kolko % som "hluchy" na to ucho, dali mi tiez dake tabletky ak by sa mi tam dostala voda cize proti zapalu, ale este som ich nevzal kedze sa mi tam voda nedostala.
RAD BY som vedel kedy to piskanie zmyzne, ak vobec niekedy :( oni ma ujistovali v novembri 2015 ze v januari by to malo uz prestat, ale stale nic.
Uz neviem ani co robit od nervov.
Vdaka za radu

TOMAS562645

Je to uz trochu stare forum ale niekto to este urcite bude citat a chcem len poradit . Takze mne dneska praskol bubienok a ked som prisiel domov tak som siel na pohotovost , (bol som si 100% isty lebo mi prefukovalo cez ucho) . Lekarka mi to vycistila , a dala naspät kosok co sa odtrhol. Povedala ze by to malo zrast ale nemusi a potom bude treba ten chirurgicky zakrok . Nechapem len to , ze ked tu vela z vas pise ze to neznesytelne boli . Ja som to az doma zistil ze mam pretrhnute a inak to neboli len veeelmi trochu. Dufam ze mi to znova zrastie.

laura1996

ahojte takze mam/mala som zapal ucha uz to ako tak preslo ale stale tam mam zaliahnute a vzdy ked som si zapchala nos a fukla taak ako by tam male bublinky praskali nie ta hlavnaa a uz asi 2 dni aa teraz vece ma to uz sralo a ze si to dako pepichnem alebo ja neviem takk som zobrala sparatko kusk z neho dala prec aby nebolo moc ostre aa asi som narazilaa trocha na bubienok.. strasne slabo pocujem dala som si sluchatko aa slao som poculaa na sruhom uchu v pohode ale na tom zlom teda slabo pocujem ale ziadnu bolest ani nic nemaam a ked som skusala tak ajj servitkou a bola na nej trocha krv ale to kes som sla hlbsie trocha takzee heelp ! aaaa.. dala som si tam aj kvapkyy co mi dala doktorka ale dost sa nojim .. prosim odpiste niekto aa teraz ked si zase zapcham nos a fuknem taak nic tam uz nepraskaa ibaa take jemne pukaniee al to v oboch aa ako keby vzduch vo vnutri

kate9

Zdravim vsetkych. Ja mam problemy s uchom uz 4 roky,a poviem vam som z toho zufala.2X operacia usneho bubienka (timpanoplastika),ked praskne je to neznesitelna bolest. Nemal niekto z vasrobenu timpanoplastiku? Ako sa citi s odtupom casu? Ja mam stale problemy,akoby tlak v hlave za uchom a na celej operovanej strane.Citim to kazdy den,niekedy je to horsie,niekedy trosku lepsie. Prosim napiste ak mate podobny problem. Dakujem

deenisa

ja mam prasknuty bubienok teraz som prisla od lekara a vobec som nemala neznesitelne bolesti..vobec ziadne len som skoro nic nepocula...az teraz ked mi tam dala kvapky Garasone na gazu a zastrcila uplne tam tak to boli...a fukanie by som nedoporucovala lebo mne to zakazala a aj smrkat a ziadna voda do ucha... a evelin to s tym grgnutim a stikutanim mam ten isty problem ze to pichne jak hovado vtedy...

evelin266

to s tym zapchanim nosa a fukania som skušala aj ja,,, a cez to bolave ucho mi išiel ako keby horuci vzduch, lenže prave som vyliezla zo sprchy kde sa mi dostala do toho ucha voda a neskutočne to začalo boliet a ako keby mi pretiekla až do krku a nosu... ale teraz ked skušam fukat tak už mi cez to ucho ten vzduch neide... čomam robit?alebo čo to znamena? normlane počujem ale slabšie ako keby som mala v tom uchu stale zalahnute, lenže napr ked sa mi grgne alebo mam štikalku pri každom takom pohybe ma tam silno pichne

ondro48

proste si zapchaj nos a zavri usta a fukni silno .... ako ked nieco tazke zdvihaš ... ak ti prefukne cez ucho tak mas isto prasknuty bubienok