kde najst odvahu a silu zacat novy zivot?mam maleho syna..pred kratkym casom som si nasla pracu..no zivot je tazky.s clovekom,ktory ma psychicky nici..nemam kam ist..nezarabam tolko,aby som si mohla dovolit odist!a dalej uz nevladzem..nevladzem uz zit.nemam chut zit.nemam nic,kde by som mohla zacat od znova.nemam nikoho,nemam kam ist.nemam sa na koho obratit,spolahnut.nevladzem dalej.snazim sa robit maximum,no nic nerobim pre seba..aj keby som chcela,nejde to.som zufala..je to strasne.neverila som,ze sa raz ocitnem v takej situacii..je vela zien,ktore tym prechadzaju a teraz to chapem inak..ked ktosi nema kam ist,ked musi zit s clovekom,ktory mu odobera eneriu..ktory ho zo vsetkeho obvinuje,kritizuje,ponizuje...nici...vzdysom si povedala-ze mam dieta,pre ktore musim zit...ale ako??ked den co den trpnem,co bude..ci budeme moct ostat doma-v byte,v ktorom byvame..to dieta za to nemoze.a ja neviem ako dalej.
ako ist dalej,ako zit...
sissy mas pravdu ako si to zariadis tak to budes mat.odid,su rozne centra,ktore matkam pomahaju.mas internet,vyhladaj si take veci,viac sa poinformuj a urob prvy krok.to co mas doma,uz nikdy dobre nebude tak sa spamataj a zacni konat hned.inak ti poradit neviem.
hej, bola to chyba. ale to sa stava. hlavne sa teraz neobvinuj a nedaj sa obvinovat ani nim. chod na policiu. a nedaj sa zastrasit vecami typu, ze ti vezme dieta. co on by s nim robil? on ta chce len vydesit, aby si to neriesila.
casto nad tym rozmyslam aj ja..ako,ze som nevidela skor,aky to je clovek..videla som to,no nepripustala som si to,neprejavoval sa tak od uplneho zaciatku,raz sa vyjadril,ze za vsetko moze dieta,ktore spolu mame..niekedy nejaky cas trva,kym sa clovek ukaze aky naozaj je..posledne tri roky je to velmi zle..viem,ze kazdy je zodpovedny za svoj zivot,ako si zivot zariadime,taky ho budeme zit..
prepac, neodpustim si otazku: ked si zistila, co je to za cloveka, ako si mohla s nim mat dieta? samej by sa ti odislo lahsie aj riesilo celu situaciu lahsie... ale takto? nefunguje to tak, ze sa rozhodnem pre dieta, az ked som presvedcena, ze partner mu bude dobrym otcom?
ked som povedala,ze odidem..vysmial sa mi-vie,ze nemam kam ist!..chce mi zobrat dieta..je to naozaj tazka situacia..pozna ludi,ktori by mu v tom pomohli..najhorsie na tom je,ze on nema vztah k nasmu dietatu!!podla neho som ja ta,kvoli ktorej su problemy.kvoli mne sa deje vsetko zle.zacinam tomu verit,ze som vsetkemu na vine ja.nemam priatelov..asi sa to zda zvlastne,no je to tak.kedysi som mala dost ludi okolo seba,priatelov,no uz nie som v kontakte s nikym,kedze ziaden z priatelov pre mna nebol dobry..bola som mlada a strasne naivna.velmi sa bojim toho,co bude,co pride.chcela by som to vyriesit najjednoduchsie,no na to nemozem ani pomysliet..zivot mam iba jeden a moje dieta..ale je toho vela..a sama neviem,ci si dokazem pomoct..nikto by mi na policii nedokazal,ze sa nieco deje..on je tiez jednym z nich,ktori nosia sluzobne preukazy..musela by som niekam utiect,no to tiez nemozem kvoli malemu..a aj keby som chcela,nie je kam..mam dost velky strach...
skus azylovy dom pre matky,policiu aj psychicke tyranie je forma nasilia za ktore moze ist dotycny do vazenia.
nenechaj ho robit to... povedz mu svoje... pripadne sa obrat na policiu.