Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zarastanie nechta

Príspevok v téme: Zarastanie nechta
26venna

Ahoj.. Mám 14 rokov a už v 11 rokoch mi začali zarastať nechty na obidvoch nohách..bolelo to strašne. Mala som to zapálene,a tak som navštívila jednu známu ktorá my to vystihla. na pravú nohu mi to pomohlo, no na ľavú nohu nie. Musela som navštíviť chirurga ktorí mi strhol necht..no po pol roku prišli komplikácie ( neoplatí sa vám ho strhávať ta bolesť čo cítite je hrozná) radšej skúste navštíviť plastiku. Strhnú vám len polku nechta a vyrežú nechtové lôžko. Boli to ale nie ták ako strhávanie celého nechta. Na pravej nohe mám pokoj. Ale pred pol rokom my začal zarastať nechet na pravej nohe. Je to strašná bolesť. Mám to zapálené a rastie mi tam divé mäso .Navštívila som kožného lekára ktorí mi to mrazil..ale nepomohlo a tak mi nič iné neostáva len isť na plastiku aby mi zase strhali polku nechta a obrezali nechtové lôžko. Idem tam akurát dneska. Bude to bolieť. Ale menej akoby som s tým nemala nič robiť. O pár dni vám napíšem ako to celé dopadlo. Nebojte sa keď to zvládnem ja zvládnete to aj vy. Najhoršia je tá injekcia a potom keď prestane účinkovať.

mon123

Ahoj, my doma máme tiež skúsenosti so zarastaním nechtov. Tí, čo boli si dať strhnúť nechet, tak im zarastá znova a znova. Bolesť a zapálený prst závisí od toho, ako sa podarí vystrihnúť nechet. Ale môžem povedať, že naozaj pri správnom vystrihnutí som s tým nemala problémy aj 5 rokov. Mamke zarastali nechty dlho, ale teraz má už 20 rokov pokoj, prestalo to samo.
Tak čo je lepšie? To závisí od konkrétnej osoby. Ja viem, že by som nikdy nedala strhnúť nechet.

sisa72

Ja s tým mám tiež problem.. pred dvomi rokmi som pri lyžovani mala slabo zatiahnute lyžiarky lebo som dostavala krče.. o druhej som musela prestať lyžovat čo ma tak boleli prsty...bol to moj prvý a aj posledný den lzžovania..bolelo ma to tak že som už ani nemohla obut topanky.. tak sa moj problém začal... asi po troch mesiacoch mi odpadol jeden nechet na palci a po 6 aj drhy na druhej nohe.. potom narastli nové a ja som si myslela že ved nevadi .. ibaže omyl.. to bol začiatok mojich problémov...v lete ma začal bolet velmi nechet mala som zapalene ložko .. začala som použivat maste , repik a kadečo.. nič npomahalo a tak som sa rozhodla ist na chirurgiu.. chuirurg mi to vždy vyčistil nadvihol vložil gazu a o týžden na kontrolu.. vždy to velmi bolelo a po týždni som mala ist na kontrolu a furt dookola..už mi to ide na nervy nechcem tam už chodit ved aj tak to nepomaha len tri, štyri dni mam pokoj a zas to iste.. neviem už čo mam robit.. premyšlam že asi zmením chirurga..poradte viete niečo čo zabera?

xxx man

ludia, ti, čo ste "postihnutí" nestastím menom zarastený necht, nerozmýslali ste nad šponovaním nechtov? je to nejaká nová metoda, pričom vám kúskom drôtiku pedikérka akoby "nadvihne" necht, aby dostal správny rast? ja nad tym rozmyslam, nakolko mam s tymto furt problemy.