stŕpnuté chodidlá

Príspevok v téme: stŕpnuté chodidlá
fernet87

Ahojte! Chcem sa vás opýtať, či sa s tým dá niečo urobiť, pokiaľ mám stŕpnuté chodidlá, a to po seknutí v krížoch. Ľavé chodidlo mám stŕpnuté (nie veľmi, že by ma to obmedzovalo) no cítiť to asi dva roky, kedy ma seklo na ľavej strane, teraz sa to isté sa stalo na prevej strane, a pociťujem to isté v pravom chodidle. Je to také slabé mravčanie, na dotyk dosť nepríjemné. Povedali mi, že nejaký nerv je tam odumretý, necitlivý, a už s tým nespravím nič.

Sulko

Ja mám tiež ten istý problém . Mám herniu 12mm L5/S1 a ako pamiatka mi zostalo strpnute chodidlo už 7 mesiacov :( Zlepšenie tam je ale ide to veľmi pomaly. Hovorí sa že nerv sa obnoví pokiaľ nieje chodidlo úplne necitlivé ale môže to trvať aj niekoľko rokov alebo vôbec . Jedná sa o to či sa hernia dostane pod kontrolu . V prípade uvoľnenia drazdeneho nervu sa nerv zregeneruje resp. opäť spojí ak nieje poškodený jej obal a pomaly hrubne od najjemnejsieho vlákna . Tým sa zvyšuje jej kapacita prenosu "dať" a problém odíde. Všetko zavisi od stavu hernie a životaschopnosti nervu. Som už s toho trošku zúfalí ale dosť mi pomahaju ortopedické vložky pre ploché nohy . Váha sa rozloží na celé chodidlo a boli to menej . Alebo skôr pocit kamienkov v topánke sa utlmí :)

ufonko

Mňa neseklo. Mám 16 a tiež mám tieto problémy s členkami. Ja mám tie nervy viac odumrete a neviem z čoho. Niekedy ani nevládzem chodiť lebo si necítim nohy a musím mať barle. Tak to máš ešte dobré.