zdravim, zaujimal by ma vas nazor na to, do akej miery je ziaduce aby dospely syn - jedinacik byval v tom istom meste ako rodicia, ktori pochopitelne starnu a starnut budu.. rodicia maju 52 rokov, zatial byvame vsetci v BA, ale ja v tomto meste ostat nechcem a po nadobudnuti par rocnej praxe vo vystudovanom odbore by som si rad nasiel pracu inde, v inom meste, povedzme takych 100- 200 - 300 km odtialto. je to svinstvo vo vztahu k rodicom? ako sa to da uspokojivo vyriesit aby clovek nemusel mat vycitky? navstevy kazdy tyzden z nejakej ziliny alebo bystrice sa mi zdaju o hubu a neviem si este predstavit ze by zdravotne prestali byt v poriadku. vdaka za kazdy nazor:)
konflikt zaujmov - ktory ma prednost?
Zo Ziliny si v BA za hodinu a pol. Tam neni co riesit. Ked bude dialnica do BB, tak tobude tak isto. To nie je ziadna vzdialenost.
zdravie14, to je vec osobnych preferencii proste:) presne o to ide, ze to nie je existencne nevyhnutne kedze v BA sa da praca ci klientela zohnat lahsie ako inde, napriek tomu ju slusne povedane velmi nemusim:)
rmqx, zdravie14, tyka sa to cele skor buducnosti, teraz pracuju a su ok, ja sa tiez teraz nestahujem. ale raz sa mozno podari najst robotu aj inde a oni budu pochopitelne uz len starsi, chori, slabi a tak, preto sa pytam ze ako sa toto vnima, ci je to vec prava na vlastny zivot alebo nieco ako vykaslanie sa na nich za situacie ked to nie je existencne nevyhnutne..
52 rokov? Ved to su mladi! Mozes byvat tam, kde si vyberies. A z tej Ziliny do BA to nie je taka strasna cesta, ved existuje dialnica...
Myslím si, že je úplne normálne, keď sa dospelé deti osamostatnia. Pokiaľ máš oboch rodičov a žijú spolu, potom nemusíš mať žiadne výčitky, žeby si ich opustil. Keď ich raz za čas prídeš pozrieť alebo im len tak zavoláš ako sa majú, tak je všetko ok. :)