Problem s okom

Príspevok v téme: Problem s okom
saman

Dobrý deň,

Nikdy som nemal problémy s očami, ale po strednej škole som prakticky zo dňa na deň zistil, že vidím horšie na pravé oko. Najprv som si myslel, že to môže byť z únavy oka napr. pri učení alebo pri PC. Tak som obmedzil PC. Ale keď som po asi týždni nepocítil žiadnu zmenu obrátil som sa na oftalmologa. Po vyšetrení mi predpísal kvapky( pretože som mal dosť suché oči) a okuliare do diaľky(LO :-0,25 a PO:-0,75)
Ľavé oko mi funguje stále ako predtým, ale pravé sa mi dosť vysúša, a keď napr. čítam alebo sa pozerám len tak do priestoru tak pravým okom vidím takú malú čiernu pohybujúcu sa škvrnku alebo pohybujúce sa vlásočky(je to ťažké opísať). Neviete čo to môže byť?

jajkafr

saman
to že sa ti zhoršil zrak je asi tým, že veľa pozeráš do pc a kníh... ak budeš na vysokej môže sa to zhoršovať ... ja som začala nosiť okuliare vo štvrtom ročníku na strednej a každý rok idem o 0,25 - 0,5 dioptrie vyššie...
no a tie pohybujúce vlásočky čo opisuješ to je normálne... každému sa po troške olupuje sietnica a potom to pláva v sklovci a ak sa zapozeráš na čistú stenu pred sebou tak vidíš také machulky :) kdesi som o tom čítala bolo tam písané také niečo akože sú to poletujúce mušky či čo :) a je to normálne a vekom to pribúda :)