FILM - Zeitgeist Moving Forward

Príspevok v téme: FILM - Zeitgeist Moving Forward
asdf789

Videli ste už naznámejší neziskový dokumentárny film Zeitgeist: Moving Forward ?

www.youtube.com

Čo si o tom myslíte ? Veríte v nejakú zmenu ?

Tento film uvádza expertov z oblastí verejného zdravotníctva, antropológie, neurobiológie, ekonómie, energetiky, technológie, spoločenských vied a iných relevantných tématík, ktoré sa vzťahujú na fungovanie spoločnosti a kultúry. Tri hlavné témy obsiahnuté vo filme sú Ľudské správanie, Peňažná Ekonómia a Aplikovaná veda. Pospájané dokopy vytvárajú model pre pochopenie formy súčasnej spoločnosti, prečo je potrebné prejsť na inú formu - spolu s novým radikálnym a taktiež praktickým sociálnym spôsobom založeným na vyspelom porozumení, ktorý by vyriešil biedu, ktorej svet čelí dnes.

Film si môžete stiahnuť s titulkami na stránke hnutia Zeitgeist na Slovensku www.zeitgeistmovement.sk

lost

napr v k takemu jedlu by som to prirovnal :)

tie rychle obcerstvenia su celkom chutne (relativne, ako pre koho), aj lacne..
ale tak za 5 rokov by som skoncil na infarkt alebo cokolvek z tej mastnoty a cholesterolu... cize hold, musim si to odopriet, uskromnit sa na ine jedlo...

mozem si dopriat rychlu jazdu na dialnici, ale je to risk, mozem skoncit za par kilometrov.. tak hold, radsej sa uskromnim..

jajka001_

ja som toho nazoru, ze kazda krajina by mala byt samostatna a sebestacna - dovoz a vyvoz obmedzit na minimum - toto co tu funguje na svete, ze bohate vykoristujuce krajiny a chudobne vykoristovane krajiny, to je nocna mora. ak krajina na to nema, nech sa uskromni s tym co ma - v skutocnosti nepotrebujeme luxusne veci, to je len zavist, co nas zenie kupovat si drahe automobily, lietadla a milion nezmyslov - vznika nadmerny odpad - skusme setrit, byt skromni a s tym co mame, prezijeme este miliony rokov - ale pri tejto spotrebe nie

lost

jajka001_
no hej presne :)
uskromnit sa..

ono niekedy aj ten sen moze byt viac skodny ako prospesny..

ja napr verim ze ak by som naozaj chcel, dokazal by som sa stat super sportovcom, ale ta cena je pre mna privisoka = znicit si telo treningom. uz sa to vlastne aj deje, rozne dopingy alebo "vyzivove doplnky" alebo vid modelky = chudnutie, solaria, plastiky...

asi to je ich osud, co uz :D

lost

jajka001_

k tej afrike, ono je to tak so vsetkym, existuje nieco ako FAIR TRADE, ale ani im by som velmi neveril (spolupracuju s africanmi, co dostavaju dost penazi)
udajne by tento fair trade polozil svet tiez, pretoze ak by mali africania, alebo takto, pre lepsiu ilustraciu, ak by mali v cine garantovanu ponuku na kilo vypestovanej ryze 50 centov (co je snad 100 nasobok dnesjnej ceny), tka kazdy by sa do toho nahrnul a cely svet by sa zaplavil ryzou, nestihali by sme to kupovat a evenntualne by cinania skrachovali.
preto asi nejake limity, diverzifikacie tohoto by mali zaviest.. atd..

alebo potom, nech si mala skupina dostatocne bohatych ludi dovaza ryzu. spravit vlastnu firmu a "zastresit" alebo "zobrat pod svoje kridla" zopar fariem s ryzou, kde by sa im zarucila dostatocna odmena, a doviest do (uz aj tak za lacny peniaz) sem do eu alebo usa, dat to za 1/2 ceny trhovej ceny ryze a kazdy by vyhral :)
kedze si dovozca, alebo neviem kto tam v strede, zoberie 90% (!!!!!!!!!) z ceny ryze, tak preco by to nefungovalo :)
znackove tricko vyrobene za JEDNO EURO sa predava za STO alebo 50eur.. on to je nechutne vykoristovanie :)

a k vendete, ano ano, staci aby niekto zrazil mojho clena rodiny a nevahal by som ani na sekundu :)
a myslim si ze cim skor to zacne (niekto kto ukaze ze toto nie je pocitacova hra, ale realita kde je zivot cenny) tym bezpecnejsie miesto tu bude :)

jajka001_

no, vidis, proste ide o to ze nie vzdy mozeme mat to , co chceme -treba sa naucit zmierit a zit s tym, co mas a co mozes mat
samozrejme, ak dakto velmi velmi chce, moze sa stat vrcholovym sportovcom aj napriek handicapom - len ide o to ze nikomu nepadne nic z neba

lost

kvantovy vedec, alebo vrcholovy sportovec.. hmm :)
no to neviem ako by sa dalo dosiahnut :)
lebo napr ten sportovec, tak je priserne vela ludi - velka konkurencia, a tak bud budes extremne dlho a tvrdo trenovat aby si to dosiahla, alebo potom neviem ako :)
teoreticky, staci 1 milion ludi (co je len jedna tisicina vo svete) co bezi rychlejsie ako ty a uz je po sne :D

jajka001_

lost - myslim ze casom sa tu ta vendetta rozmohne, nakolko slovenske sudnictvo nie je dostatocne spravodlive, kto sa ma na to pozerat...

jajka001_

nuz, pred peniazmi sme tu mali naturalie, takze :) vzdy je to nieco na nieco
predvcerom som pozerala dokument o africkej krajine, kde vyrabaju pneumatiky Firestone. ich robotnici tam samozrejme makaju za smiesnu sumu a ziju v nehoraznych podmienkach. oproti tomu nehorazne zisky Firestonu. ako ich donutit, aby dala zamestnancom viac penazi, ak nemusia? nic take ako moralku do biznisu netreba tahat. zijeme v kapitalizme. vládnu peniaze.

lost

ono je to pravdepodobne aj extremne narocne, ak nie nemozne, dopriat taky luxus ako mame tu v europe (alebo usa), kazdemu obyvatelovy planety..
ale tak teoreticky, miesta je dost, jedla je tiez dost (ak odstranime wall street), vyrobit si mozeme cokolvek, recyklovat zaroven tiez.
ale vzdy sa najde niekto kto bude vykoristovat niekoho aby mal z toho osobny prospech, cize by to bolo nemozne, alebo taaazke :)

jajka001_

ono v podstate aj teraz ludia to, co chcu robit - maju tu moznost, teoreticky, ale v praxi - ak na to nemaju realne predpoklady? ja by som napr. tiez mohla tuzit by kvantovy vedec ale ked na to nemam kapacitu? :) alebo vrcholovy sportovec, ked na to nemam fyzicky?