Dobrý deň, sladím si čaje s nízkokalorickým sladidlom na báze cyklamátu a sacharínu. Chcela by som sa vás opýtať, či to môže negatívne ovplyvniť priebeh tehotenstva? Ďakujem.
Sladidlo a tehotenstvo
V každom bežnom jedle sú ingrediencie, ktoré poškodzujú prvok Zem. Medzi ne patria chemické dochucovadlá, biela soľ, sójová omáčka s cukrom , biely cukor a umelé sladidlá, ktoré však síce nepôsobia na slinivku, ale ju obídu, čo je ešte horšie. Tieto sladidlá sa potom dostávajú do krvi a výrazne ju prekysľujú. Po zjedení takéhoto jedla, kde sa nachádzalo umelé sladidlo vzniká pocit, že sme mali sladké. Toto sladké má však vedľajší účinok, ktorý spôsobuje, že sa náš organizmus uvoľňuje a oslabuje ešte viac. Prejavom prekyslenej krvi je únava a následne ak to trvá dlhšie vznikajú degeneratívne ochorenia. O umelých sladidlách sa hovorí väčšinou pozitívne, ale opak je pravdou. Umelé sladidlá sú čo do škodlivosti na rovnakej úrovni ako klasický biely cukor. Ja som už čítal niekoľko článkov, ktorým sa podarilo dostať na verejnosť. A bolo to v skutočnosti zaujímavé čítanie, ale nič v pozitívnom zmysle. Medzi také najhoršie umelé sladidlá patrí aspartan, ktorý dnes nájdete v rôznych potravinách pre cukrovkárov, ale aj pre bežných ľudí. Napríklad žuvačky bez cukru, kde v zložení nájdete toto umelé sladidlo. Preto treba pozorne čítať zloženie na výrobkoch a snažiť sa z nášho stravovacieho systému vylúčiť všetky nekvalitné potraviny a dochucovadlá. Potom by sme mali začať konzumovať kvalitné potraviny, ktoré budú harmonizovať prvok Zem a celý náš organizmus.
Umele sladidlo je cudzia neprirodzena molekula, ktorou este viac zvysujes zataz plodu oproti normalu.
med je prírodnejší aj zdravší.
Ďakujem Jajka za radu..len som chcela zistiť o tom nejaké informácie..
preco sladidlo? radsej neslad vobec, alebo medom.