Otehotnenie - ťažkosti s otehotnením

Príspevok v téme: Otehotnenie - ťažkosti s otehotnením
Ivka 1

Určite poznáte túto vetu: „Chce to kľud a nohy v teple“ dodala by som ešte ,že nielen nohy ale aj križe a podbruško. Lebo kde je zima a chlad, tam sa nedarí ničomu živému ani novému životu.
Dôležité je mať aj nohy v teple, pretože na chodidlách sú body , ktoré sú prepojené energetickými dráhami s močovo--pohlavnými orgánmi . Veľmi sa odporúčajú aj cvičenia
podľa pani Ľudmily Mojžišovej. Je to cvičenie, ktoré je zamerané na svaly panvového dna a chrbticu. Je veľmi vhodné pre ženy, ktoré trápia tieto problémy - problémy s chrbticou, bolesti kostrče, artrózu, bolesti pri milovaní, nepravidelnú, či bolestivú menštruáciu, inkontinenciu, opakované potraty, problém otehotnieť. Za ťažkosťami s otehotnením sa totiž často skrývajú práve problémy s chrbticou alebo svalová nerovnováha, ktorá zapríčiňuje nedostatočné prekrvenie malej panvy. Ak nedostatkom pohybu, resp. nevhodným pohybovým stereotypom došlo k nesprávnemu postaveniu panvy, panvové svaly sa preťažia a vzniká spazmus, čiže stiahnutý sval. Skrátený sval v panve, ktorý obklopuje všetky orgány, spôsobí zníženie ich metabolizmu. Inými slovami prúdi sem menej krvi, kyslíka a výživy.
Cvičením sa oslabené svaly posilnia, skrátené sa uvoľnia a chrbtica sa dostáva do správnej polohy. Do panvových orgánov preto preniká viac živín a žena ľahšie otehotnie, bolesti chrbta ustupujú, menštruácia je menej bolestivá.

Ivka 1

Áno môžu sa cvičiť aj po operácií chrbtice a počas tehotenstva , môžu ich cvičiť nielen ženy,ktoré majú ťažkosti s otehotnením ale je vhodné aj pre mužov,ktorí majú ťažkosti s tvorbou spermií. Rovnako aj pre ľudí so sedavým zamestnaním. Môžete ich cvičiť buď doma podľa knihy , CD alebo pod vedením fyzioterapeuta.

angelina_c

ja by som sa chcela spytat ci sa tato metoda moze cvicit aj po operacii chrbtice a pocas tehotenstva? dakujem :)