Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sójové mlieko

Kýčera

Ak skysne normálne mlieko, získaš smotanu, vieš z neho vyrobiť tvaroh, ostane Ti srvátka, kt. môžeš vypiť. Za pokus to stojí, daj vedieť.

RNG

Inac vacsina sveta dosial nepozna mlieko, a ani im nechyba, to len ako na margo. A nepouzivaju ani sojove mlieko ani ine moderne vymysly potravinarskeho priemyslu.

RNG

Sojove mlieko a ine nekvasene sojove produkty obsahuju fytoestrogeny, tj rastlinne nahrazky estrogenov, ktore pomylia hormonalny stav tela. Preto je soja bez uprav skodliva pre telo.
Co sa tyka mlieka, vuse 80% deti z neho vie vytazit slusne mnozstva vapnika, ja osobne som vyrastol na susenom mlieku, kedze moja mama nemala po vojne dost mlieka a kostra sa mi vyvinula aj na cisto mliecnej kojeneckej diete dobre. Takze reci, ze je mlieko pre kazdeho len skodlive su uplne mimo.
Samozrejme v poslednom case je mlieko ovoela horsie, lebo kravy krmia zmeskami s roznymi pridfavkami, plne pesticidov,hormonov a antibiotik
Ja mam dosial(65) celkom slusne travenie mliecnych vyrobkov, nie vsak uz suroveho mlieka.
Kupujem len pasterizovane ale nie homogenizovane, z farm, kde sa kravy volne pasu na nestrikanych lukach, bez hormonov a antibiotik.
Sam si ho doma kvasim na rozne jogurty a kysle mlieko.
Hotove vyrobky, syry, kupujem alebo ovcie, alebo z podobnych prirodne hnanych fariem.

Barbus 65

Ziadne rastlinne mlieko nezahlienuje,zo sojovych vychadza najlacnejsie ALFIK od firmy Alfasorti, maju ho v tescu.Pri vybere mliek treba pozerat aby mali co najmenej ecok.S tym vapnikom v kravskom mlieku sa az dnes dozvedame,ze to je uplne inac...vstrebatelnost je temer nulova.Mal som znameho,ktory pil krav mlieko skoro ako vodu kazdy den a v 60-ke mu zistili tazku osteoporozu. Ja nepijem kravske 3roky a od vtedy neviem co je prechladnutie a chripka,samozrejme orientujem sa na rastlinnu stravu.Matky malych deti sa cuduju preco maju tak casto chore deti-no preco asi? Kedy pridu na to,ze to robi hlavne kravske mlieko...

joni_

mne osobne sojove mlieko nechuti a je to strukovina, takze mi aj trochu zatazuje travenie, ja davam prednost ryzovemu, ale tiez len obcas

- mira

Ak máš problém so zahlienením a chceš sa prečistiť, sojové mlieko by si nemala jesť. Ale keďže neobsahuje nasýtené tuky, je o niečo lepšie ako kravské. Na prechodné obdobie alebo na občasné doplnenie, keď máš chuť na niečo, čo pripomína mliečnu chuť, je dobré. Ja si ho tiež občas dám trochu do kávy alebo do obilnej kaše, ale netreba to preháňať.