Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

setrenie penazi

lost

A to daju 20000 eur do zlata ?

Inac cenu zlata BY mali investori nemali ovplyvnovat. Neviem kde som to uz videl, ale udajne ludia vlastna brutalne malo zlata, vacsinu maju obrovske banky v stovkach tona tak..

Ale technicky je strasne malo zlata, ak by si kazdy kupil 1oz, nestacilo by to na pokrytie takej poziadavky :)

Cize v podstate ak by kazdy chcel kupit zopar zlata, tak bud by isla cena raketovo hore, alebo by isli hore len premie, lebo by to zlato nikto nemal na predaj, alebo oboje isli hore.

lost

Ale vacsinou sa hovori, ze pokial pride k tebe automechanik a radi ti aby si si kupil zlato, tak to je pravy cas na jeho predaj :)

Ale ak by som mal dost penazi na kupu zlata. Drzal by so mho vecne (nepredaval by som nikdy, vramci diverzifikacie kapitalu).

lost

Na druhu stranu, problem so zlatom je hned niekolko.

1. riziko straty, kradeze, relativne narocneho prenosu (ak je ho zopar kil)
2. konfiskacia
3. manipulacia ceny, nikto nevie kolko zlata je v skutocnosti na svete

Ale vyhodou je ze nemoze ist hodnota zlata na nulu :)

Ale 1000 eur za uncu, fuha tak to je vela :/
Ale tak odraza to realitu v ekonomike.

Je to ako s poistovnou, pozicaju ti daznik zadarmo a pred burou ti ho zoberu.

0vecka

nevim ci je zlato take iste ... len taka uvaha bolo niekedy v historii take obdobie ako teraz ze zlato kupoval (a to pouzijem rec ludu) kazdy curak???

aspon v mojom okoli kazdy kto ma aspon nejakych 20k nazvys tak kupil zlato ... po krize sa ho budu xciet vsetci zbavit a cena pojde asi dost dole... niesom ekonom neviem ale kazdopadne kebyze idem nejake kupit tak kuknem statistiky nakupov... kedze asi jediny argument na kupu zlata je ten ze nikdy v historii jeho cena vyraznejsie neklesla....

lost

papierovemu zlatu neverim :)
ked uz zlato, tak radsej take co si mozem chytit :D
(pre pripad realnej hyperinflacia a ekonomickemu kolapsu, vtedy ma zachrani len to co mam v ruke :) )

ale su tam cca 5% prirazky, cize ma to svoju "dan"

ozaj, kolko rokov davate nasim politikom na zavedenie dane na zlato? :D