Neurológ mi odhadol tetániu (test na ňu zatiaľ za sebou nemám - som naňho objednaná). Obvodná mi predpísala magnézium, A vitamín a Frontin v prípade potreby, ktorý mi veľmi zaberal, mám však už len magnézium s Ačkom, Frontin mi neurológ znovu nepredpísal.
Tie záchvaty sú strašné, mám pocit mdlôb, oblieva ma horúčava od končatín a v temene hlavy, zahmlieva sa videnie, často mám pri tom veľmi vysoký tlak. Keď to po takej hodinke trochu ustane, tak mám silnú triašku až zimnicu. Je tu niekto s podobnými symptómami? Ako si pomáhate? Lekár mi povedal že je to teraz veľmi "moderná" diagnóza, najmä u žien. Často sa mi prejaví, akoby v jemnejšej forme, nespavosťou, nemôžem jednoducho zaspať a cítim nepochopiteľnú úzkosť. Ako s tým bojujete vy? A ako prebieha samotný test na tetániu? V čom má tetánia pôvod? Ďakujem za odpovede...
Tetánia
ahoj ewicka, no tetániu mi test potvrdil, liečbu mi nezmenili, ostávam pri frontine podľa potreby a alpha D plus, a magnézium pravidelne...
awoj imaginary ako dopadol test?
ewicka, mala som len jedno malé balenie, mala som si vždy zobrať jednu tabletku v prípade potreby "že to na mňa ide". To som spotrebovala aj občas kvôli nespavosti, a viac mi ho nikto nepredpísal. O dva dni idem na ten test, tak som zvedavá a trochu sa aj bojím.. Uvidím čo mi povedia.
Ahoj imaginary mne tiez diagnotikovamli tetaniu ale este pred tym mi povedali o panickej poruche. To sa tak prelina jedno s druhym. Ale ten test na tetaniu vynde okolo 90% ludom co na to idu. Frontin si ako dlho brala a v akych mnozstvach?
Ahoj Zuzicka som rada ze ze ta ,,vidim".je mi luto ,ze ti je zle .No ja sa mam zatial dobre ,sem tam mi v hrudi poskakuje az mi to dych vyrazi potom spanikarim ,ale zatial je to v pohode .Sice neviem dokedy,lebo pri tejto mrche si clovek nie je isti ,ale zatial dobre ,musim si zaklopat na drevo.
dufam že sa nemýlim Aďuška,písali sme si spolu na téme úzkosť,ani sa mi nesnívalo,že sa ešte s niekym kontaktujem tam sú už nový ľudia tak už o nikom nič neviem a na tu tému už nechodím vlastne si len občas niečo prečítam som hrozne rada že si sa ozvala,ale podľa toho že si reagovala na tuto tému asi ešte budeš mať problémy
Ahoj Zuzulienka pamatas si este na mna ????
mám presne tie isté prejavy tiež som mávala vysoký tlak nekontrolovateľné stavy strachu a bolesti svalov beriem len magnezium a teraz guajacuran.V lete je to celkom ok ale teraz sa cítim pod psa zle spávam a nemôžem dýchať,tiež sa asi budem musieť objednať na odb.vyšetrenie
ja som raz mala záchvat, kde som dostala rovnaké záchvaty ako opisuješ hore...záchvat bol vyvolaný veľkým psychickým tlakom....odviezla ma záchranka a neurolog mi naordinoval hyperventilačnú tetániu.... nejak sme to neriešili len dosť často mi nebyva dobre a po istej dobe ma poslali na takýto test... ležala som, jednu ruku mi stiahli ako ked sa meria tlak a pichli mi do dlani z boku ihlu... pumpovala som rukou a iné veci čo mi kázali...hned mi potvrdil tetániu...bolo mi dost zle ked som z tadial odchádzala tak určite nato vyšetrenie nechod sama....