Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

pomozete mi pri rozhodovani?

Príspevok v téme: pomozete mi pri rozhodovani?
mama?

ja vlastne neviem ani ako to vsetko napisat,ale som nerozhodna v tejto veci.neviem,ci je spravny cas mat dieta a to uz:mam 24 a rada chodim na zabavy:-)ale to je jasne,ze nemam problem sa toho vzdat a celkovo to som len tak napisala :-),dalej pracujem v uk a viem,ze v oktobri pojdeme domov uz nastalo,tak toto nevieme ,ze ci bude najlepsie ak otehotniem v uk a budem na materskej tak 3 mesiace a z toho vytazim 90% z platu ale to len na 6 tyzdnov a ked sa vratim na sk,tak budem asi mat minimalne pridavky,alebo pockam este rok s tym ze uz budem na sk,ale ziadne vyhody v tom nevidim cakat,lebo vtedy budem nezamestnana a jednoducho co sa tyka tej materskej,tak to bude 0 bodov.to si myslim ja,dalje strasne sa pozastavujem na vek a to uz tak,ze kym sa dieta narodi uz budem mat pomaly 26,potom si chcem dat aspon tak 2-3 roky pauzu a mat to druhe.ide mi o to,ze nechcem byt starsou matkou pre svoje deti.tak co si myslite?co by ste ako to riesili?sli by ste do toho?len ma prosim neodsudzujte,myslim,ze je to normalne mat dilemu v rozhodovani,kedy ho pocat.dakujem

mama?

dakujem vam za radi,ste zlate :-)ja sa citim byt uz aj mamickou a moj manzel tak isto,ale myslim si,ze najlepsie si je to naplanovat.viete napr,ja som nikdy nemala ten pocit pri sexualnom styku,ze sa moj partner do mna urobi a preto sa na ten den aj tesime,ze si to vychutname naplno a to pri oplodneni nasho dietata :-)tak si myslim,ze je dobre si to naplanovat kedy by to bolo pre nas najlepsie uz len z tej financnej situacie,ci budeme mat tolko peniazkov na take veci. myslim,ze je dolezite mysliet aj na tie peniaze :-).a ci sa bude darit to oplodnenie a ci nie,tak este stale mam do 30 rokov cas,ale ako vravim,radsej by som bola mladsou mamou ako starsou,nechcem urazat mamicky ktore su starsie,ale je to len moj nazor,ze chcem byt mladou maminou.

netehulka

Zalezi aj na tom, ze kolko zarabas v UK. Podla mna, ak zarabas aspon 800 e v cistom, tak sa ti viac oplati zostat na materskej v UK az do konca 39 tyzdna materstva, lebo prvych 6 tyzdnov dostanes az 90%, ako pises a potom dostanes 125 lib. tyzdenne do konca 39 tyzdna. (tak sa mi mari)
Tu by si mala narok na matersku, ak by si si platila to dobrovolne poistenie, ale to by si dostavala iba 60% z vymeriavacieho zakladu, takze si musis vypocitat, ze kde dostanes viac. Podla mna v UK. Potom po tych 39 tyzdnoch by si podla vsetkeho mala narok na rodicovsky prispevok, po prestahovani na SR, co je 190 e mesacne, nie tyzdenne. A detske pridavky samozrejme.

whee_ee

A neotehotnieš, keď si zmyslíš ... ono to chce aj nejaké to snaženie a niekedy to výjde rýchlo, niekedy sa na to čaká dlhšie... takže ťažko plánovať a stresovať...

alicagg

Co sa tyka materskej, mozes si na slovensku uz teraz alebo po navrate zacat platit dobrovolne poistenie a v tom pripade budes mat na nu narok .. skus si to pozistovat ... treba to vsak zacat platit este pred otehotnenim

ajjaja

Urcite by som na tvojom mieste do toho este nesla, lebo mas pochybnosti.
Dieta ma mat clovek vtedy, kedy ho velmi chce. Jasne, ze nie vzdy sa to da naplanovat, ale v pripade ak ano, tak by to malo byt tak, ze po tom dietatku tuzis a si o tom presvedcena.
Ja som tiez dlho pred otehotnenim bola taka nalomena hlavne manzelom, ze by sme uz-uz mohli mat. Ale stale som o tom nebola uplne presvedcena. Bolo by mi luto za robotou, za peniazmi, za zivotom, ktory som viedla... Az proste prisiel uplne sam od seba a prirodzene cas, ked som bola ochotna obetovat pre dietatko vsetko a kaslala som na robotu, peniaze ci prijemny zivot. A nelutujem. A to som mala este o nieco viac rokov ako ty :)

sabynka

MAMA? - Myslím, že tieto veci sa nedajú naplánovať až do takých detialov... a väčšinou si ich každý rieši sám, pre každého je to individuálne...a ty sama najlepšie poznáš svoju situáciu, cudzí človek do toho tak nevidí a nemusí ti poradiť dobre.
A predpokladám, že v tom rozhodovaní nie si úplne sama...ešte jeden človek minimálne by k tomu mal čo povedať, nie? :-)