Dobry vecer, o mesiac budem mat 17 rokov a zacinam si uvedomovat, ze moja zivotosprava je velmi zla a ked budem takto pokracovat, mozem dopadnut zle. Jem malo ovocia/zeleniny, vela sladkosti a hlavne coho mam nedostatok je malo pohybu. Nastastie niesom tucny aj ked nechapem, lebo jem dost vela a pohyb takmer ziadny a v zime uz vobec nie. To vsetko chcem zmenit. Preto sa chcem spytat, ako sa zacat spravne stravovat, v com zacat atd atd. Dakujem vsetkym pekne za rady
Zdrave stravovanie
ok... dakujem
Simka111: na ráno pečivo ani jogurt kenozumuj. Od štvtej hodiny ráno do 12 hodiny teda do obedu sa ti z tela vyplavujú toxické látky a keď zkonzumuješ jogurt a pečivo len to brzdíš a to nieje rozhodne dobré. Ak chceš niečo jesť tak je to ovocie a zelenina prípadne čerstvé šťavy ktoré pri vyplavovaní toxínov pomáhajú takže všetko ostatné nieje veľmi vhodné lebo to brzdí čistiaci proces. Ak piješ čaj tak počkaj aspoň 30 min a potom si daj jogurt a nie všetko dokopy lebo je to zlá kombinácia síce nie u každého ale vidíš tebe to rozhodne neprospieva
podla mna by si nemal jest vsetko mozne do kopy .... malo by sa jest kazde 2 hodiny .... nemalo by sa kombinovat ovocie so zeleninou ani jest kompoty k obedu ovocie by sa malo jest osobitne bez nicoho ineho.Na ranajky si mozes dopriat viac ako na veceru ... rano normalne si daj rozky s maslom a sunkou(ak sa chces naozaj zdravo stravovat daj si pozor na E v sunke hlavne ked obsahuje glutaman sodny)desiata ovocie alebo jogurt a nejake pecivo .. obed obmedz fastfoodove jedla a instantne polievky(vifonky)mal by si si dat k hlavnemu chodu vela zeleniny salat a tak potom asi o 2 hod si daj nieco na chut ak by si to uz nemohol vydrzat daj si nejaku sladkost ale nerozbehni sa moc na veceru si daj nieco lahke a nie mastne
u obvodneho lekara si daj urobit testy na celiakiu..mozno v tom je problem,ked vravis ze ked zjes pecivo tak ti je zle..test sa d akupit aj v lekarnach a stoji cca 20 eur
chcela by som sa opytat ako by som mala spravne jest aby som mala čreva v poriadku,lebo ked jem vela pečiva hoci j tmaveho tak ma bolia čreva....
ak by som mala jest na ranajky probioticky jogurt s vlockami a ovocim..tim padom nemozem pit vodu..ktoru by som tiez mala pit lebo ma prezenie.... neviem ako to mam kombinovat aby som mohla jest aj jogurt,aj pit vodu aj čaj.. :(
súhlas s Hammel - žihľ.čaj pijeme na liečívé účely max. 3 týždne 2 šálky denne,on dosť vyplavuje minerály z tela, pôsobí ako saluretikum.
zihlavovy caj cisti krv a detoxikuje a jedine obmedzenie o ktorom som pocula bolo ze by sa po par tyzdnoch pitia mala dat pauza....