Curacné + vhodná kozmetika + dodatočné vitamíny na zvýšenie efektivity liečby

Príspevok v téme: Curacné + vhodná kozmetika + dodatočné vitamíny na zvýšenie efektivity liečby
PeterPO

Curacné + vhodná kozmetika + dodatočné vitamíny na zvýšenie efektivity liečby:

Dobrý deň prajem. Pani dermatologička mi po dlhodobom zhoršenom akné nasadila na liečbu Curacne, lokálne antibiotika boli už neúčinné. O tomto silnom lieku viem všetko, čo kto napísal na webe a vo fórach + odborná inštruktáž od dermatológa, takže verím, že mi už konečne niečo priamo a s trvalejším účinkom pomôže. Akné ma stále trápi (23r) a psychycky obmedzuje. Používam aj make up na zakrývanie (La Roche Toleriane Teint + puder z Oriflame). Zaujíma ma, aké dodatočné vitamíny môžem brať pri braní lieku Curacné (napr. pivovarské kvasinky tabletky, Vitamín E, Zinok, selén...) že či sa nejako nekrížia účinky alebo či by sa neznižovali účinky Curacne a podobne. Taktiež ma zaujíma ideálna kozmetika pri liečbe curacne, že čo je vhodné, premýšľal som už aj nad krycou antibakteriálnou kozmetikou "CLEARFACE COMPACT POWDER zmatňujúci púder -Antibakteriálny a zmatňujúci kompaktný púder." a k tomu "CLEARFACE ACTIV MAKE-UP zmatňujúci make-up - chcel by som vedieť jeho kryciu schopnosť, aké je v porovnaní LR Tolerianu a Vichy Dermablendu). O tejto kozmetike by som rád vedel viac, keďže jak som tak pozeral, cenou je to o polovicu lacnejšie než LR alebo Vichy. Ak by ste vedeli poradiť, skúste.

Ospravedlňujem sa za dlhší príspevok, a rovno v ňom riešenia troch tém, ale príde mi efektívnejšie, než to rozoberať na 3x v troch témach. Teda ak by mi niekto vedel poradiť v týchto otázkach, možno pre chalana nezvyčajnejších, tak prosím pomôžte. Ďakujem, Peter z PO.

Ejka13

Dobry den,

potrebovala by som poradit, uz 3 mesiace uzivam curacne a ako neziaduci ucinok sa mi vytvorili na tvari pigmentove skvrny (na cele a v okoli oci (mam 34 r.), moja dermatologicka mi odporucala aplikaciu tekuteho dusika, ale to vobec nepomaha, skvrny su od toho este tmavsie. Neviem si s tym poradit a vyzera to velmi zle.

ria26

Moja dcera brala Curacne myslim 5 mesiacov.Prvy mesiac nic druhy ako tak,ale ani nevieme,ako sa to zacalo zlepsovat.Ma 20 rokov mala hlavne na cele taku krupicu robili sa jej hlavne velke bolestive vredy na licach.Keby si videl jej tvar teraz nadhera.Ma ju ako samet hladucku bez jaziev bez ciernych uhrov fantazia.Neberie ich nieco cez mesiac a stale v pohode.Co sa tyka kozmetiky zatierala sa,ale neboj za chvilu nebudes potrebovat nic.Inak v case uzivania vysadila akukolvek kozmetiku na cistenie s alkoholom skratka co by ju este viac susilo.Teraz pouziva na cistenie Garnier gel na umyvanie bez alkoholu a docisti si ju obruskami Garnier tiez bez alkoholu,ale tie nosim z AT,lebo u nas nie su.Su s obsahom hroznoveho extraktu.A krem hydratacny od Diadermine,ale ten je tiez len v AT.Aj lekarka zakazala pouzivat pripravky s alkoholom.Neboj bude to dobre.

Ejka13

Dobry den,

potrebovala by som poradit, uz 3 mesiace uzivam curacne a ako neziaduci ucinok sa mi vytvorili na tvari pigmentove skvrny (na cele a v okoli oci (mam 34 r.), moja dermatologicka mi odporucala aplikaciu tekuteho dusika, ale to vobec nepomaha, skvrny su od toho este tmavsie. Neviem si s tym poradit a vyzera to velmi zle.

bnam

Samozrejme mozes tie kvasnice vyskusat, ale odbornici ich urcite neodporucaju. Tym make-upom som ta nechcela urazit, ani sa ta dotknut, len je to pre mna nezvycajne. Akoze korektor v pohode, na zakrytie toho najhorsieho, ale napudrovany muz nie je u nas nic bezne.

PeterPO

@Bnam - zaujalo ma, že mi neodporúčate pivovarské kvasinky, keďže doteraz som počul na nich čo sa týka účinkov v boji proti akné samé "chvály". - Make up, snažím sa ho používať tak, aby nebol vidieť a efekt bol zakrytím a zjednotením pokožky, nie aby kričal.. je mi jasné, že na Slovensku bude ešte dlhšie žiaľ pretrvávať, že make up na mužoch nie, ale v iných západných krajinách je to už bežné. V každom prípade, čistá tvár je to najideálnejšie riešenie, ale keďže akné sú, hádam po liečbe curané už nebudú a nebudem ho nútený nevyhnutne používať každý deň.

bnam

Curacne ti urcite pomoze.
Neuzivaj vitaminy s pyridoxinom (B6) a vit.B12, pretoze podporuju tvorbu akne (vseobecne sa o tom prilis nevie). Takze ziadne kvasnice a pod.
Kozmetiku ti neporadim, pretoze mne sa zdaju muzi s make-upom dost zvlastni.