Uz 2roky striredavo som v obdobi ,, na co zijem?,,. Nechcem sa tu stazocat ani chudinku zo seba robit, to ani nemam rada. Len naozaj neviem na co zijem. Len zavadzam ostatnym ludom. Dovody preco mam take myslienky? Studujem nieco na co nemam, a v buducnosti by som v tom povolani ani nebola dobra, a ani to nechcem robit. Z toho vyplyva ze sa mi to ani nechce ucit, cize neviem ako spravim skusky, ked mi to ani nejde dostať do hlavy. Nemam priatelov, mam znamych ale nie priatelov, v podstate nic zle, lebo v´´priatelstvo a lasku ´´ neverim. Nechodim von, zabavat sa ani chlastatani nic, len sa bavit ani neviem, lebo si tam pripadam ako sam v dave. Som stale doma. Niekedy je to v pohode, niekedy mam take stavy ze by som si hlavu odstrelila, a podobne veci. Nie som komunikativny typ ani osvojich ,,problemoch,, s nikym nehovorim, takze nikto o nicom neviem. Toto je asi v skratke. Viem ze milion ludi ma horsie vazne problemy, lenze toto su moje a ja ich prezivam, nie ti ostatni. Len ako s tym mam zit? Kazdy den mam chut sa zabit, lenze rodicom nedokazem tak ublizit. Takze co, dalej prezivat
Na co taky zivot?
Presne! úplne ti rozumiem. som na tom podobne. cítim sa strašne sama, nemám priateľov, tiež len nejaké "kamarátky", chlapa tiež nie. Stále mám pocit, že čas v poslednej dobe plynie strašne rýchlo a ja som v živote nič pekné nezažila, a že plytvám časom, lebo kým som mladá, môžem všeličo robiť, ale ja nemám ani len s kým. niekedy si myslím, že by bolo lepšie nemať city, aspoň by ma tá prázdnota tak nebolela. celé zle, no stále dúfam, že bude lepšie a to, čo môžeš ovplyvniť/zmeniť, tak to zmeň, napr. školu - neviem, jak si na tom, ale nikdy nie je tak neskoro, skús to. veľa šťastia...
No ma to nieco do seba . Bud zacnem na sebe pracovat, a postupne zistim co vlastne chcem. Alebo dalej prezivat. Dakujem vam :)
Aj odist sa da :)
Dnes relativne velmi jednoducho.
Jedine co potrebujes ze povolenie vstupu do krajiny a absolutne zaklady jazyku. Casom sa jazykova bariera zmensi a mas to v pohode :)
Ale velmi velmi velmi dolezite je si verit. Nie prehnane. Ale tak proste ze - vcera som to pocul vo vlaku, ako sa damy medzi sebou rozpravali a jedna z nich sa stazovala a ta druha ze "ale vies, ked nejde o zivot, nejde o nic" a myslim ze aj ma pravdu :)
veľa ľudí nevie prečo žije, no myslím, že to súvisí s tým, že človek nežije život, aký by chcel žiť, nevie sa s tým zmieriť, akoby ani nežil v prítomnosti, skôr je myšlienkami v minulosti, alebo budúcnosti, čo je chyba, to sú myšlienky E. Tolla - sila prítomného okamihu, výborná
treba si nájsť niečo pekné, čo ťa bude baviť, teš sa z toho, že si zdravá, máš dve ruky a nohy..môžeš všetko, len to chce prečítať zopár motivačných kníh, ver mi, pomôžu...., alebo si zacvičiť, alebo sa prejsť na čerstvom vzduchu, alebo sa prihlás niekde na fórum, a četuj, prečo nie, ved tam chodí veľa ľudí, čo nie sú spoločenské typy, prihlás sa do knižnice a čítaj knihy, to je výborná vec...
sadni si na kávu do pekného podniku a sleduj ľudí navôkol...
spoznávaj samú seba, zober to ako hru..raz príde človek, ktorý tvoj život obohatí, či ako kamarát, alebo niečo viac, je dôležité v to veriť! no najmä veriť v SEBA, sme tu, aby sme si plnili sny :-) tvoj život, je len v tvojich rukách
a ešte chcem napísať, že ja som presvedčená, že to nie je s tebou také zlé, pretože SI SEM NAPISALA a podelila sa o to všetko :-) klobúk dolu, len tak dalej, treba zdieľať a pomáhať si
veľmi ti držím palce
veľa ľudí nevie prečo žije, no myslím, že to súvisí s tým, že človek nežije život, aký by chcel žiť, nevie sa s tým zmieriť, akoby ani nežil v prítomnosti, skôr je myšlienkami v minulosti, alebo budúcnosti, čo je chyba, to sú myšlienky E. Tolla - sila prítomného okamihu, výborná
treba si nájsť niečo pekné, čo ťa bude baviť, teš sa z toho, že si zdravá, máš dve ruky a nohy..môžeš všetko, len to chce prečítať zopár motivačných kníh, ver mi, pomôžu...., alebo si zacvičiť, alebo sa prejsť na čerstvom vzduchu, alebo sa prihlás niekde na fórum, a četuj, prečo nie, ved tam chodí veľa ľudí, čo nie sú spoločenské typy, prihlás sa do knižnice a čítaj knihy, to je výborná vec...
spoznávaj samú seba, zober to ako hru..raz príde človek, ktorý tvoj život obohatí, či ako kamarát, alebo niečo viac, je dôležité v to veriť! no najmä veriť v SEBA, sme tu, aby sme si plnili sny :-) tvoj život, je len v tvojich rukách
a ešte chcem napísať, že ja som presvedčená, že to nie je s tebou také zlé, pretože SI SEM NAPISALA a podelila sa o to všetko :-) klobúk dolu, len tak dalej, treba zdieľať a pomáhať si
veľmi ti držím palce
Ak ta to bavi, kasli na KAZDEHO a chod za tym, nech je to hoci aj manzel, mama, otec, alebo surodenec..
KTO BUDE ZIT tvoj zivot?
Ty, alebo ten co kritizuje to co robis ?
Mozno aj rodic(ia) mal(i) zly den a preto "podkopali" alebo len povedali nevhodne slova na tvoje studium...
Aj mne take slova hovorievali, ze naco chodim na gymnazium, aj tak to nikam nedotiahnem (ale bol som nesvedomity ziak), alebo ked som chodil na nadstavbu, tak som vedel ze si myslia ze "naco" resp: vedel som ze si MYSLIA ze to robim zle (ano nebavilo ma to a flakal som sa), robil som veci inak, ale TOTALNE KAZDY mi hovoril ze idem zlou cestou.. A vies co som robil? KASLAL som na nich (ich nazor som ignoroval, aby som bol presnejsi) a robil som to v com som veril.
Ide o to, ze aj keby clovek zlyhal, nevadi.. Pointa je drzat sa svojho snu a cielu a nazoru, pretoze ak to ma co i len 1% nadej, tak stoji to za risk.. Neskor by si to mohol clovek vycitat ze "preco som na seba nepocuval?" atd..
Casto tu aj citam nazor, ze je lepsie to pokazit "po svojom" ako podla ineho cloveka, nazoru ...
ja mam podobnu, nie to iste, ze utiect, ale cestovat vela po svete... a na to napriklad potrebujes znalost cudzich jazykov... cize sa zacni napriklad ucit cudze jazyky a uvidis ze uz len z toho sa budes tesit:) a ked sa takto zacnes venovat dalsim veciam, tak sa rozbehnes a uvidis ze ta zivot zacne veelmi bavit :)
veľmi ti držím palce
No odist odtialto navzdy prec.
Alebo len utiect niekam do zahranicia, lenze to je len taka predstava moja, kt sa nikdy neuskutocni.