Prestup na MU v Brne, skusenosti?

pau

vevericka, to uz teraz vypisujes ziadost o prestup? dobre som to pochopila? :)neviem teda ako na tvojej fakulte, ale u nas pisu ze az po uzavretom rocniku sa to ma podavat..
inak taka blba otazka, ale ja vobec neviem co im mam do tej ziadosti napisat.. keby si bola taka zlata, nemohla by si mi potom poslat nejaky vzor? na woey@azet.sk .. bola by som ti mooc zaviazana :) :)

veve.ricka

kvaki, prepáč za dlhú odmlku :)

Rozhodla som sa prestúpiť, lebo Prešov mi nevyhovuje, vôbec :( úroveň, náročnosť, entuziazmus a zodpovednosť profesorov, projekty, vysielanie študentov do zahraničia = všetko na veľmi nizkej úrovni...

prave vypisujem žiadosť, motivačny, hľadam sylaby predmetov, dúfam, ze sa to podari :)

kvaki

ja študujem andragogiku.
a prestúpila som z nutnosti, samu by ma to asi nikdy nenapadlo :)
prečo sa rozhoduješ prestúpiť ty??

kvaki

ako pozerám, asi si sa pýtala na proces prestupu..?

to teda neviem ako funguje, ja som prestúpila po skončení bc na rovnaký odbor mgr s tým, že som naň robila prijímačky.

neviem porovnať iné školy, ale pre mňa to bol jednoznačne pozitívny krok a odporúčam.

kvaki

no to vám poviem takto.

ja som chodila do ba na fifuk. teraz chodim na fildu na MU.
keď som bola na fifuk, bola som spokojná, dobrá škola, páčilo sa mi.

po prvom semestri v brne s úžasom pozerám, čo všetko sa na škole dá, čo sa v BA nedalo.

hlavné pozitíva v brne oproti ba. (čisto moje skúsenosti fifuk ba vs muni filda)

IS - informačný systém v brne - funkčnejší, obšírnejší, na študijné som si zatiaľ bola len po isic, ostatné sa rieši cez net.
MAIL - chodia na školskú stránku v čase zápisu ponuky predmetov, čo si môžeme zapísať ako výberové, ponuky na spoluprácu na projektoch, je tam diskusia na stránke, ponuka práce, .....
VYUCUJUCI - mám z nich lepší pocit, na hodinách sami navrhnú, že majú projekt a kto chce, môže sa do neho zapojiť a pod.
stretla som tu viac profákov s entuziazmom a záujmom pre to, čo robia v porovnaním s fifuk.
BUFETY - v každej budove fildy je nejaký bufet, je tam skvelá káva a za lacno, pracujú tam väčšinou študenti.
INTERNET - v každej budove školy sa dá pripojiť na net cez svoje heslo školské. (toto na fifuk nebolo ani nahodou)

čo by som tak ešte.... keby niečo, pýtajte sa :)

pau

ahoj, ja chcem tiez prestupovat na MUNI, ale na lekarsku fakultu z inej LF.. pisala som na studijne, a napisali mi ze prestupy uznavaju len vo velmi vynimocnych pripadoch, ze musim robit prijimacky a potom mi (mozno) uznaju skusky. neviem ako to funguje na tvojej fakulte, skus si napisat na studijne :) ja si kazdopadne podam aj ziadost o prestup, aj pojdem robit prijimacky.. sak skusit mozem :D