Dobrý den,nechcem aby ste si mysleli ze som volaka uchylacka ale pytam sa seriozne....mam dceru a je v puberte a samozrejme sa to aj prejavuje...chcem sa opytat ostatnych mam alebo otcov no skor mam ci sa da neako spozorovat ak uz vasa dcera nieje panna resp. ci uz vedie sexualny zivot...alebo otom nic netusite alebo tomu nechcete verit atd.
Sexualny zivot vaseho dietata
ja mam so svojou mamkou a aj sestra velmi dobry vztah a vela veci si hovorime, moja mamka aj vedela kedy to bude prvy raz
bibi, ty si chalan, ked si prisla o panictvo??
Aj ked som uz teraz dospela, ani teraz mamina nevie, kedy som o panictvo prisla a ani jej to nikdy nepoviem, napriek nadstandardne dobremu vztahu:O))) Je to moja sukromna vec a nerada by som ju tym sklamala, ze to bolo skor, ako si mysli:O))) Ked budem mat dceru, asi jej zozeniem vela konickov, aby nemala cast na hladanie si frajera a s nim z nudy neskusala sex v mladom veku, taktiez by som to riesila zastrasovanim typu pohlavne choroby-HPV a pod., predsalen si potom rozmysli, ci v podstate pre nic bude riskovat moznu rakovinu, herpesy a podobne veci, co HPV moze zapricinit..
Ja sa svojmu dietatu chystam povedat vsetko. Budem maximalne otvorena a poviem mu vsetko tak, ako to je. Ja som bola taktiez poucena, hlavne otec mi povedal vsetko. O ochrane, o tom, ako myslia chlapi... Sexualne zit som zacala ako 19,5 rocna. Uz som sa na to citila. To, ze som si zasla na gyndu a nechala predpisat hak, som nasim nereferovala. Ako mlada baba som sulozila s hak aj s kondomom... Davala som si velky bacha. Vsetko zalezi od rodicov, ako si dieta vychovaju, ale to treba uz vtedy, ked je dieta mensie, akonahle uz dostane svoj rozum, to je uz neskoro.
RNG, aj pocas tvojej mladosti dievcata veselo tehotneli. To tak bolo vzdy. Ibaze kedysi bola hanba, ked neboli vydate, tak sa vydavali 17tky, 18tky uz v druhom stave.
susska,
uplne s tebou suhlasim. Az na ten vek - 17. Skor by sa tam hodilo 15. Aby sa o antikoncepcii dozvedeli skor, ako zacnu sexualne zit
podla mna je uplne prirodzene,ze nase deti zacnu sexualne zit a ani tym najlepsim vztahom s nimi tomu nezabranime!a nevidim ani dovod,preco by sme mali,patri to k dospievaniu.riesila som skor obavy z nezelaneho tehotenstva a to na rovinu,myslim,ze najlepsie je povedat na rovinu-mas napr.17,mas frajera,mali by sme skocit a vypisat antikoncepciu,chces ist na vysku atd,nech nedojde k zbytocnym komplikaciam.kazdy pubertak to oceni viac ako trapne doverne rozhovory!
síce moja dcéra má ešte pár rokov čas na sexuálne zážitky,ale už teraz sa toho obávam.treba mať dobrý vzťah s dcérou a to hlavne v období dospievania,treba sa s ňou veľa rozprávať a najlepšie tak,ako s dospelou.mne sa to ľahko hovorí,moja má len 10 a už teraz máme problémy s bubertou a viem,že ani ja som nebola k rodičom otvorená a to bola chyba,ale už to nevrátim:-(
to, ci dcera je alebo nie je panna "spozoruje" jedine gynekolog
ja som chodila za kamaratmi do kusok od nas - 4km. tam sa teda vselico stvaralo, ale vzdy mi mama hovorila, ze ona mala iba nasho tatu a tak to ma byt. ze nikdy sa nevalala v posteli s druhymi.
ja som prisla o panectvo tesne po 17. a to len preto, ze som to chcela sama. myslela som si ,ze uz je na to cas. bolo to na silvestra. mama ma tam pustila a verila mi. ale poviem vam, na druhy den som sa citila velmi uboho. nemala som sa s kym porozpravat, lebo mama by ma asi zabila.
takze uz som vo veku, ked mozem mat svoje deti. urcite to spravim tak,nech su mi zname vsetky ich intimnosti - teda najma u dievcat. aby sa mojej dcere nestalo to, co mne. ze som toho lutovala a nemala som sa komu vyzalovat, kto by ma pochopil. keby som sa s mamou o tom viac rozpravala otvorene ( mama je stara skola ), dopadlo by to asi inak. no co uz.
Tak ja som o panenstvo prisla v 16. Bol a je to moj prvy sexualny partner, teraz sme spolu uz nejaku tu dobu a planujeme mat spolu babatko, takze aj ked som nemala sex az po dovrseni dospelosti, myslim, ze som sa rozhodla spravne. Nie je to az tak o veku, ale o vyspelosti. Nevravim, ze by dievcata mali mat sex uz v 13 (pokial sa citia vyspelo) a podobne, ale pokial ma dievca partnera, ktoreho miluje a nie je to ta "dnesna typicka pubertiacka", tak v tom nevidim problem. :))